Och med åren kommer ticsen..eller ja, rutinerna..

Jag har en del..ähum..idéer för mig. Fast, ska jag vara ärlig så har en del hängt med sedan jag trånade efter fjuniga mopedister på ungdomsgården.

T ex så måste jag duscha innan jag kan äta frukost.

Jag kan inte sätta mig och äta middag om inte alla kastruller är diskade.

Jag måste sätta på mig byxor/kjol, innan jag sätter på mig en tröja/skjorta/blus.

När jag kommer hem på så måste jag klä av mig och sätta på mig ”mjukiskläder”.  Kan inte sitta i soffan med normala kläder.

Jag dricker te. Många gånger om dagen. Men frukostmuggen måste vara hög och kvällsmuggen måste vara låg och bred.

Nu vill jag höra om era tics.

För jag är väl inte ensam?!

 

 1. Hanna skriver:

  Jag sköljer alltid av glaset flera gånger innan jag fyller det med vatten, trots att det är rent.
  Måste göra allt i en speciell ordning när jag borstar tänderna.
  Diskmaskinen ska fyllas på ett speciellt sätt och jag kan bli riktigt irriterad speciellt på jobbet där allt står lite hur som helst. Samma med tvättstället!
  Kan inte gå runt barfota, även på sommaren knallar jag runt i raggsockor hemma.
  Sover med strumpor på men naken i övrigt, har jättesvårt att somna annars.

  Har en massa annat skit för mig också och skulle antagligen sitta på psyk om folk visste om alla smågrejer jag måste ha på mitt sätt för att inte koka inombords.

 2. – Mitt värsta ”tic” är att jag måste dra och sträcka i lakanet innan jag ska sova – det måste vara helt slätt. Klarar inte heller av att täcket halkat ner i påslakanet så att det blir en bit tomt påslakan överst *ryser*. Jag bäddar om även när jag är på hotell.
  – Måste smörja in läppar och händer innan jag ska sova, jag kan inte somna annars.
  Möblerar om i diskmaskinen när någon annan ställt in grejer, likadant när någon annan har stoppat in rent porslin i skåpen.
  – Skulle aldrig klara av att byta sida i sängen med maken, jag vill ha MIN sida.
  – Måste skära pannkakor i ett jämnt antal bitar när jag rullat ihop den, och börja med en bit från vänster, sedan en från höger osv till sista biten (förut tuggade jag dem på höger resp vänster sida i munnen också).
  – När jag läser innan jag ska sova måste jag sluta mitt i ett kapitel, högst upp på vänstra sidan, mitt i en mening (som ska fortsätta på hela raden under, där får det inte finnas någon punkt).
  – Jag måste ha en bok med mig överallt (eller något annat att läsa). Måste ha med extraläsning om det jag har riskerar att ta slut under dagen.
  – Jag har oerhört svårt för galgar som hängs fel – om de är vinklade så måste plagget hänga rätt och alla galgar ska hänga åt rätt håll, men det viktigaste är att galgarna måste vara upphängda med den slutna änden utåt!
  – Jag måste tvätta händerna när jag har hanterat maskindiskmedel, jag tycker att det är jätteläskigt.

 3. Har inte så många tvångstankar, bara två jag kan komma på. Om jag spelar kort, framförallt om jag lägger patiens, måste korten sorteras från vänster til högerifrån hjärter, ruter, klöver, spader. Annars förlorar jag.
  Om jag går bredvid nån vill jag gå på vänster sida av den personen, är man tre som går vill jag gå i mitten. Jobbigt annars, men det har blivit bättre, när jag var i tonåren sprang jag runt som nåt pucko. Nu härdar jag ut. Fast när jag tänker på det så spelar det ingen rom vilken sida mina barn går på.

  1. MissK skriver:

   När jag lägger patiens så vill jag helst bara blanda Hjärter o klöver o sen ruter o spader, sen ska helst inte klöver o ruter ligga bredvid/på varandra utan antingen ska klöver ligga längst till vänster lr höger o ruter tvärtom 🙂

 4. Malin skriver:

  Ojoj, igenkänning! Har haft bacillskräck sedan syskonen inte visste hur vatten används. Kommer på mig själv med att alltid lyssna om vattnet rinner efter någon har varit på toa. Saker har verkligen mattats av sedan jag fått barn, men jag godtar inte öppna skåp eller dörrar. Måste alltid innan jag lämnar hemmet ägna 5 min åt att plocka undan leksaker som ligger framme eller vika ihop filtar i soffan. Dricker inte slattar och tar aldrig det första paketet i hyllan i affären, vilket min sambo har skämts för otaliga gånger (men har efter 5 år börjat för min skull.. säger han). Spelar ingen roll vad jag köper så granskas t ex 10 ex av muggen innan jag väljer den finaste. Skulle aldrig i min vildaste fantasi ”bara ta en”. HATAR noppiga, håriga kläder. Måste ha strumpor på mig, alltid. Linne under topp annars känner jag mig naken. Och mattorna för inte vara snea eller att någon skjutit på soffbordet. Kan inte bara ha en blöt hand och kan verkligen inte med en blöt disktrasa i vasken, nackskott på den som gör det.

 5. Ja, snälla nån. Önskar mej nästan lite städ-tics 🙂
  Jag har ett par grejer som i detta sällskap är mer likt önskemål (jag bryter alltså inte ihop om jag inte får som jag vill): När jag handlar sorterar jag helst grönsaker i en kasse, kött o sånt i en, mejerivaror i en, osv. Och likadant i kylen, en hylla för mejeri, en för chark, en för burkar.
  Men ibland skiter jag i det, så det räknas väl inte 🙂
  EN sak är dock ett ovillkorligt måste: inga saker nära min tallrik när jag äter. Bort med kastruller, brödkorgar och jox. Och inget ben mot mina under bordet, eller armbågar för nära min plats. Morr! Då är jag revirhävdande!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..