ANNONS

När en 10-åring är klokare än en fyrt…en mamma

/

Talibanen har ett sjujefla humör. Och det har hon ju inte alls ärvt efter mig och maken. Lägg därtill en dominans som får en dominatrix att framstå som Florence Nightingale. Det här ställer till det i form av att hon gärna bestämmer över allt och alla. Vi pratar om det här varje dag eftersom hennes kompisar ruttnar på henne mellan varven. Hon kämpar som fan för att försöka bli en bra människa och frågar kontinuerligt sina allra bästa vänner, i fall hon har ”blivit bättre på att inte bestämma så mycket.”

Hon är alltså i högsta grad medveten om att hon har problem.

I förra veckan säger hon plötsligt:

”Mamma, vi kan göra ett schema, så kan du skriva upp hur du tycker att jag har varit varje dag? I fall jag har betett mig bra!”

”Mm, men i så fall så kan vi väl göra ett schema för mig också?!” sa jag. Och fortsatte tankspritt att läsa bloggar viktiga jobbmail.

Sen glömde jag bort det där.

Tills i förra helgen när jag gick förbi kylskåpet och såg det här på skafferiet.

Och i måndags så var det dags. Första dagen var ju bra, men sen gick det downhill. (Vårt sovrum är 40 kvm och talibanen älskar att leka med sina kompisar där, trots att jag sagt till henne 108 gånger att hon inte får det..därav min kommentar ena dagen.)

”Mamma, vi måste vara HELT ärliga mot varandra. Om du tycker att jag bara är värd 4 av 10 poäng, så måste du skriva det, och så gör jag samma på dig, okej? Och jag skriver först varje dag!”

”Mm, okej.”

Det ska bli intressant att se vad det resulterar i. Kan ändå inte låta bli att gråta lite i mammahjärtat över hennes kämpande att försöka bli en sån bra kompis som möjligt.

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00