Memory lane

Härom dagen lyssnade jag på Radio 1. En programstation som bara sänder pratradio här i Stockholm. Med programledare såsom Robert Aschberg, psykoterapeuten Eva Rusz och Cissi Wallin…bland andra. Upplägget är att varje programledare pratar i tre timmar. Och en himla massa människor ringer in.

Cissi Wallin, vars program jag lyssnar minst ofta på, råkade vara på när jag satte mig i bilen. Det pratades sex. Hon kom in på när hon hade sex första gången och bla bla bla.

Poff så var jag tillbaka 150 år i tiden. När jag var en tidig tonåring och dyngkär i Han som skulle komma att ta min oskuld. Han var två år äldre än jag och väry much eftertraktad. Sjukt snygg. Vi blev tillsammans. Nåt år eller så, jag minns inte.

Men jag minns att till Barbra Streisands ”Woman in Love” (…sockersött värre, hehe) så försvann oskulden ut genom dörren. Via en blå/vit Profil-kondom. Sweet Lord vilka minnen som just poppar upp medan jag skriver.

Och när jag kom hem så var jag tvungen att googla hans namn, för att se om han fortfarande existerar.

Håkan Sandberg

Håkan Sune Sandberg. Tänk, det mellannamnet kommer jag ihåg. Världens fulaste på världens snyggaste. Tyckte jag då.

Fyller 50 i maj… och det kommer jag också ihåg. Att det var i maj alltså.

Han spelade bas i ett band som hette I.S.B…”Inte Så Bra”. Hur fan jag nu kan minnas nåt sånt.

Håkan Sune Sandberg, fyller 50 i maj och bor i Västerås. Nu för tiden.

Mest troligt happily married. Hoppas jag.

Och under en sekund så övervägde jag att jag kanske skulle skicka honom en blombukett på födelsedagen.

”Grattis på födelsedagen!/Mona – the ghost from another lifetime!”

Men det går ju inte.

Det är ju fan hundra år sedan vi sågs. Och vad skulle frun säga. Sånt gör man ju liksom inte.

Men tänk om nån bland mina läsare känner honom.

..då kan ni välan hälsa..

..så här 35 år senare!

Häpp!

PS: Och nu undrar jag hur många av er som sitter och tänker på vem ni blev av med oskulden med, hehe! Kom igen nu och tell me your stories!

(Sen kan ni väl gå in till den här bönan och fråga henne om hon minns….which she does väry well, hahahaha! Mycket internt, förlåt!)

 

 1. Lisa skriver:

  Jag var 15 och förlorade oskulden i en källare. I bergsprängaren dånade Dr. Albans ”cocaine will blow your brain up extasy will mash your life”…romantiskt värre. Killen var en metmask och jag var sjukt besviken efteråt…”är det inte mer än såhär liksom?”

 2. Jag var 15 och han 21, i dag är jag 47 och han 53, tre döttrar och 2 barnbarn, fortfarande kär;) låter ju inte klokt när jag skriver det

 3. isa skriver:

  Du borde ha en varningstext på din blogg. ”Bloggen beträds på egen risk, Mona betalar INTE eventuella kroppsskador”. Jag kom till Barbara Streisand och skrattade så mycket att jag gjorde en frivolt ur soffan.
  Sparar nog resten av inlägget tills jag återhämtat mig, samt tecknat en drulleförsäkring på mig själv…

 4. Maria skriver:

  Jag var nästan fyllda 16 år på utlandsresa med en jämnårig kompis. Vi reste tillsammans med hennes pappa och hans vänner (vännerna knullade f.ö. som kaniner i rummet bredvid oss … gissa om vi tyckte att det var pinsamt …). Han med stort H var i alla fall en norrman på 25 (eller möjligtvis 24). Åldersskillnaden kändes inte så där väldigt konstig DÅ. Men ser man tillbaka på det nu så känns det ju faktiskt liiiite freaky. Om jag formulerar det så här: jag har liksom full förståelse för Ulrika L:s (några inlägg upp) mamma … Vilken mardröm för en förälder.

 5. Minns det som i går. Jag hade spanat in honom länge hamnade på samma
  Togaparty. Och han sov över…. Men sen blev det inget mer och jag fattade
  inget. Men passade på att fråga 20 år senare vad som hände på ett
  Återträffsparty. Han berättade då att min broder hade sagt att om du ej
  är seriös, vet vad du vill med syrran så stick,de gick i samma klass.
  Snacka om att jag tappade hakan!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..