ANNONS

Ni som har koll på så kallade kors-allergier

/

Jag är pollenallergiker sen några år tillbaka och det har lett till att jag även blivit nötallergiker. Don´t ask me how, men det är tydligen vanligt.

På kuppen har jag också blivit allergisk  mot kärnfrukter så som äpplen, päron och annat smaskigt. Sa jag att jag har åtta äppelträd och ett päronträd i trädgården?

Så jag vet vad jag ska passa mig för.

Igår höll jag på att dö.

Gör i ordning tre stycken FinnCrisp..ni vet, såna här:

Och sen tar jag, för andra gången på en vecka, fram en avokado, öppnar och fördelar innehållet på dessa tre små brödbitar.

Efter fem-tio minuter känner jag att nåt är fel, skitfel. Jag får svårt att andas och blir helt igentäppt i näsan. Maken sitter intill och glor på Vasaloppet. Jag kopplar inte vad som kan vara orsaken eftersom jag inte har ätit nötter,  men när ytterligare någon minut går så inser jag att jag nog måste gå upp och hämta min adrenalinspruta i badrummet. För jag får svårare och svårare att få luft.

Stapplar upp och när jag kommer ned igen så mår jag riktigt riktigt dåligt. Då reagerar maken. Eller rättare sagt, jag ger mig till känna so to speak: ”kan du ge mig den här, fort!” rosslar jag fram. Och så får han sprutan. Av med brallorna och tjong in i låret.

Efter ett par minuter så börjar jag må illa. Som fan. Jag är gastric bypassopererad vilket bl a innebär att det är extremt svårt att spy. Men jag springer till toaletten och spyr..och spyr..och spyr. Helt färdig reser jag på mig, tvättar mig, känner att hela jag är täppt och yr i huvudet, men går tillbaka till soffan.

…bara för att 10 sekunder senare springa tillbaka och spy. Sen börjar jag skaka okontrollerat. Och svettas. Nu har andningen dock blivit lättare men hjärtat slår i 180. Maken läser på bipacksedeln.

Notera biverkningarna:

Jag får typ 85% av alla möjliga biverkningar man kan få. I normala fall använder jag ett annat märke på sprutan, Anapen och den har aldrig givit mig några problem. Det var första, och sista gången jag använde det här märket.

Men. Tillbaka till vad jag undrar över: HUR i helvitti kan jag plötsligt bli allergisk mot avokado? Jag har ju ätit det i flera år.  

Änybody who knows?

64
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00