ANNONS

Kan vi prata lite päls nu?

/

Jag har funderat på en sak.

Jag tycker att det är lite småjobbigt det här med päls. Samtidigt som jag är emot djurplågeri, så har jag nämligen inga problem med att gå omkring med ett par fårskinnsvantar. Eller köpa en fårskinnshalsduk till 21-åringen, som jag gjorde härom veckan.

Alltså, mink, räv och sånt där, går ju fetbort, men jag tror att jag har bestämt mig för att: djur som man äter är okej om man bär.

Är jag feg som gömmer mig bakom det här argumentet?

Jag tänker så här: eftersom man äter lamm, så kan jag köpa en lammväst. Jag tycker man ska ta hand om ALLT på djuret när man slaktar det.  Om inte annat så för miljöns skull. Sen har vi ju det här med skor. Är det då alltså så att ALLA som är emot päls/skinn and you name it, inte har skinnväskor eller skor gjorda av skinn?

Det här är ju ett extemt känsligt ämne och som vanligt blir det därför en respektfull diskussion här i kulisserna. Inte sant..?!

Visste ni förresten att fårskinnsplädar, som är så populära och som var och varannan har hemma, till 99% är gjorda av lamm?

Nu vet ni.

35
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00