Kan vi prata lite päls nu?

Jag har funderat på en sak.

Jag tycker att det är lite småjobbigt det här med päls. Samtidigt som jag är emot djurplågeri, så har jag nämligen inga problem med att gå omkring med ett par fårskinnsvantar. Eller köpa en fårskinnshalsduk till 21-åringen, som jag gjorde härom veckan.

Alltså, mink, räv och sånt där, går ju fetbort, men jag tror att jag har bestämt mig för att: djur som man äter är okej om man bär.

Är jag feg som gömmer mig bakom det här argumentet?

Jag tänker så här: eftersom man äter lamm, så kan jag köpa en lammväst. Jag tycker man ska ta hand om ALLT på djuret när man slaktar det.  Om inte annat så för miljöns skull. Sen har vi ju det här med skor. Är det då alltså så att ALLA som är emot päls/skinn and you name it, inte har skinnväskor eller skor gjorda av skinn?

Det här är ju ett extemt känsligt ämne och som vanligt blir det därför en respektfull diskussion här i kulisserna. Inte sant..?!

Visste ni förresten att fårskinnsplädar, som är så populära och som var och varannan har hemma, till 99% är gjorda av lamm?

Nu vet ni.

 1. Det är lätt att undvika att bära päls. Det är svårare att hitta skor som inte är i skinn.

 2. Detta är ett dilemma vi tampas med nu… Min lilla mamma hade nämligen en ärvd persianpäls. Jag tycker den är rätt snygg, och övervägde att behålla den, tills min bästis talade om vad persianpäls är.. hu, säger jag bara!
  Men å andra sidan så har den minst 50 år på nacken, så skadan är ju liksom redan skedd, för DE stackars lammen i alla fall… Men planen är att sälja den ändå, skulle kännas jättekonstigt att bära den.

 3. Emma skriver:

  Men kan man vara helt säker på att djuren som slaktas för att bli kött också blir skinskor m.m?
  För jag fick veta för nåt år sedan att värphöns inte blir mat när de har blivit ”gamla” och inte värper tillräckligt många ägg. Då skickas dem bara till slakt för att det inte lönar sig att sälja dem som mat. Så jag vågar inte lita på att det blir skinn av köttdjur? Nån som vet?

  1. Liz skriver:

   Ugg köper ex. bara skinn från kött-får, bekräftat av en som har jobbat där. Jag antar att det bästa sättet är att höra av sig till tillverkaren och fråga om man vill vara helt säker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..