And the spring is on its way, men inga 12 miljoner

Jag tyckte mig skönja lite sol idag och blev genast på väry gott humör.

Och när solen skiner så blir man glad…och när jag blir glad så vill jag shoppa mig ännu gladare. Jag blir en väldigt trevlig människa när jag har fått handla. Rent av underbar. Något säger mig att det är ett kvinnligt fenomen, för maken undrar om jag är felvaggad.

Igår morse tittade vi  på fyran, när en tant vann 12 miljoner på Triss, 100.000 kr i månaden. Jag frågade maken vad han skulle göra om vi  vann det.

”Styra upp företagen och sen åka på semester. Du’ra?”

”Jag skulle ta ledigt två dagar och handla ihjäl mig, sen skulle jag ringa ett gäng hantverkare så att vi får huset renoverat, sen skulle jag boka 3-4 resor, spridda över året….SEN skulle jag kanske tänka lite på att jobba. Och så skulle jag ge bort lite pengar också.”

Vad skulle ni göra?

Me and my nya poncho!

 1. Jess skriver:

  Jag skulle göra det jag gör idag, lämna kalla Sverige och bosätta mig här..i Spanien. Living the dream<3

  kram Jess

 2. Ninnie skriver:

  Betala ungarnas och syrrans huslån (och mitt eget), betala mitt barnbarns utbildning så han slipper studielån, samla alla mina närmaste vänner för att, tillsammans med dem, planera en riktigt mysig långhelg som vi skulle ha tillsammans på min bekostnad, skicka ungarna med familjer på deras drömresa, renovera huset, göra om trädgården och skänka pengar till Stiftelsen Min stora dag, Kattstallet och Hundstallet. Resten skulle få sätta guldkant på min tillvaro.

 3. Tant T skriver:

  Fixa bergvärme så jag slipper all vedhantering o frysa…renovera vårt gamla hus…bygga garage med lyft så maken kan meka hemma istället för på macken…köpa en större bil som barnvagnen ryms i o sedan vet jag inte. Solresor blir det nog inga för jag gillar inte värme heller…
  Har vänner som har skulder/lån men har kommit fram till att jag INTE skulle lösa dessa då de tyvärr bara skulle dra på sig nya 🙁

 4. Fiffi skriver:

  Först och främst en vecka, minst, skulle jag behöva för att handla ihjäl mig. Sedan skulle jag äta en stor köttbit och ta ledigt ytterligare en vecka för att sooova 😉 trött mamma punkt nu

 5. Johanna skriver:

  Jag har dock hört att miljonerna, i detta fallet då tolv, bara är tolv miljoner om du tar ut dem så som du vunnit dom, alltså en viss summa var månad i ett antal år. Vill man ha en klumpsumma är avdraget ganska rejält, så om du inte är 80 och vill bränna pengarna innan du dör är det en rätt dum idé att ta klumpsumman. Alltså kan man inte betala av lån osv på ett bräde, om vi förutsätter att de flesta i sthlms-trakten har huslån på åtminstonde ett par miljoner då kommer det ju ändå ta några år innan det är avbetalt. Och det förutsätter ju såklart att man inte börjar bränna pengarna på handväskor för 50 000:) Bara en tanke!

  1. 100 000 i månaden ger dock ganska snabbt en rejäl peng att kunna tex betala av lån med. Speciellt om man har sin vanliga inkomst och inte drabbas av köpfeber utan prioriterar ex amorteringar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..