Grannar

Jag bor på en hörntomt och har således rätt många grannar omkring mig. Eftersom jag inte är uppvuxen i hus så måste jag fråga er som vet. Hur är era relationer med era grannar?

I det här området så har vi både bra och dåliga. Det tråkiga är att dom som är puckade är de man stör sig på. Vi har grannar som inte skulle komma på tanken att hälsa när man ses, trots att vi har barn i samma lilla skola. Vi är nämligen inte fina nog. Och så har vi grannar som hälsar för att dom måste, men kan dom så undviker de gärna det. Patetiska människor.

Just denna typ av granne har jag enormt svårt för. De tror att jag inte noterar oviljan men det gör jag. Och tänker att de är low life people. Det som är komiskt i det hela är att jag vet, att en del av dessa små raringar runt omkring,  läser den här bloggen, även om de inte ens under vapenhot skulle erkänna det. Sen har vi så klart grannar som bara är. Man ser ryggtavlan på dom, morsar och går vidare.

När vi flyttade in här så hade vi bara pensionärer i hela området och jag önskade varje månad att det skulle flytta in yngre med barn i vartenda hus. Ehh, idag hade jag nog föredragit en del av gamlingarna i alla fall. Till och med gubbajäveln som bråkade med allt och alla på gatan.

Fast, vi har en hel del kalasbra grannar och det är tack och lov dom som gör att man står ut i den här finhooden.

Hur har ni det?

 1. Mia skriver:

  Men åh….nu är jag riktigt,riktigt avis!! Jag önskar att jag kunde säga att mina grannar var lika 3-liga och kan tala.Bara ruskar på huvudet,hån flinar,blänger o.s.v,eller det roligaste av allt går eller tar en omväg eller springer hem och rullar ner persienner,låser dörren och vakar mig bakom gardinerna istället.Det är nästan det roligaste tror jag!! Måste lära mig att tycka så annars blir jag antagligen galen.Men lär dig inte och tycka,va dig själv,det är jag ju alltid i och för sig,men i.o.m att jag ej är sugen på att flytta så måste det tacklas på nå’t sätt.Mötte min 87-åriga dam till stalker igår,hon blänger på mig,jag på henne….men inte ett endaste ord,nä hon står kvar!! Det e en av mina s.k grannar.Min syrras man säger att hon e G,alltså lagd åt fel håll om man säger så.Inga problem för min del ,men jag är straight.E hela världen upp och ner vänd eller bara rolig!? En ljuga bänk skulle vara toppen och kanske tala ut med dom som har ont av en,och säga till mig vad F….det är frågan om!! Eller det är nog så att de är väldigt fega av sig trots allt.Jag skulle mycket gärna vilja tala ut om ev problem de har med mig.Men skitpratet sprids värre än en stormvind,har hon talat med nå’n som jag brukat prata med då enas de om samma åsikt,ingen får tala med mig längre.Kom an bara era sura J….När jag blir äldre har jag lovat mig själv att aldrig bli en sådan vakare.Har och det finns så mycket annat skoj,som din blogg t.e.x,Mona! med mycket mera.Gose kram till DE grannar som är 3-liga! Mia

 2. B-P skriver:

  Grabbarna på jugarbänken ! Ja du är välkommen Carina till våran bänk oavsett om du har långt till din pension eller ej. Ja ska fråga om grannen vill sitta hos oss med, Ja vet svaret redan(knappast). Ha en trevlig sommar du med.

 3. B-P skriver:

  Om katter! I detta område fins det 150 lägenheter på marknivå, I stort sett fins det en eller flera katter i varannat hus i detta tätbebygda område, Då kan man se att innehavaren öpnar sina dörrar o släpper ut katten eller katterna, va händer, Jo raka vägen ti blomrabbaterna o sandlåderna o det ligger kattspill överallt blandat med hundspill. Min undran , Vad har dom katterna till? Dom jagar, Dom vill ha stora revir pär katt, Kommer en katt in på en annans katts område då brakar —- lös, Och barnen i sandlådorna får leka med sand blandat med kattspill, Fi va vidrit. Mitt råd är, Skaffa inte mera jur än ni klarar av. Och koppla era katter när den ska ut, Plocka upp skiten efter erat jur.

 4. B-P skriver:

  Om grannar! Bor i ett område som ja trivs med. Är pansionnär, Mina grannar är trevliga och pratiga, På somrarna brukar ja o nåra jämnåriga sitta vid en stenmur på jugarbänken o prata om varandras minnen om ditt o datt. Men så fins det då nån granne som ej gillar det o ser oss som alkolister, Ingen av oss 4 dricker starkt, Men vilken attetyd o missbedömningar en del har i detta sammhälle. Vi har dricka med oss men inte sprit, Vi har visat vederb drickan, Ja gillar då pommak en gillar lookavatten och dom övriga kaffe . Så vad är problemet???

  1. carina skriver:

   Underbart, så vill jag ha det när jag blir pensionär! Sitta ”i solen” och prata minnen, istället för att sitta själv hemma. Hoppas ni får en härlig sommar på ljugarbänken i år. Bjud in den avundsjuke grannen vetja!
   Kram

 5. Mia skriver:

  Jag har bott i min trivsamma läg.h på landet 4 år nu,samma gata,samma huslänga,samma område o.s.v,jag kan bara säga ATT jag avundas de folk som har 3-liga och goa grannar.På min gata av 12 hus så är det 2 grannar som hälsar bara och så har det vart sen jag flyttade hit.De tvärvänder,rusar åt ett annat håll,glor snett(glo måste dom ju tydligen!),gör allt för att slippa och se en som person,och sjäkvklart så kan jag ana att de suraste och bittraste vill att jag ska dra givetvis.Ska sanningen ut så har jag tagit illa vid mig sååååå många gånger,men jag vet också att de inte svarar när jag har hälsat.Hörde ej…jo,pyttsan.Tittar mig rakt i ögonen,och hånler och väljer således att inte besvara ett enkelt hej.Det är så synd att det ska vara på detta viset.jag sköter mitt annars och är allmänt hövlig och trevlig,lättsam person.Jag menar,jag begär ju inte blå hallen och röda mattan etc.Bara ett hej,kostar ingenting.Hälsar bara på de utvalda perfekta folken och då är det ju lätt att leta fel på sig själv som person givetvis.Mia

  1. Det där är så sjukt jäkla tråkigt när det är så där. V a r f ö r är det så svårt att vara trevlig och hälsa på varandra, v a d är problemet liksom?!

   1. MissK skriver:

    Ett Hej o ett litet drag på smilbanden kan man väl kosta på sig, man behöver ju inte engagera sig mer än så om man inte vill istället för o dra näsan upp i vädret o låtsats som om det regnar o att man huxflux blev både blind o döv

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..