När man tänker softa en fredag

Oj som jag tänkte att jag skulle jobba ett par timmar och sen vara ledig igår.

Oj som det gick åt pipsvängen.

Egentligen så var planen att vi skulle jobba idag, lördag. Vi hade ett utskick av växter som skulle iväg. Nu kom lastbilen från Holland aningen tidigt och då fick jag den briljanta idén att ”why not packa allt n u, och se till att det går iväg idag istället?!”

Men, innan vi började så ringde maken från Norge, han är ju kvar på mässan, och frågade om jag kunde messa till en norsk kollega, som också är utställare på mässan, om hon kunde fixa fram tre killar som kan packa ihop vår monter i morgon kväll. I normala fall så hyr vi personal av mässan för att maken och kollegan ska kunna hinna med sista flighten hem på söndagkväll. Dock är den norska kollegans bekanta billigare.

Och under en sekund så undrar jag varför j a g, som är på kontoret i Sverige, ska messa någon som står 200 meter ifrån honom på mässan. men så kom jag på att han, i frågandets stund, var på hotellet och skulle till mässan senare.

Så jag messar. Sen börjar jag packa växter. Och jobbar som ett svin.

Dagen går och vi hinner bli färdiga på sekunden. Postbilskillen är snäll och väntar extra tio minuter så att vi får iväg allt. Jag drog i väg och handlade lunch på CityGross och passade på att fira med årets första semla.

Orkade bara en halv men sweet Lord så GOD den var!

Klockan 15, efter min jättebraiga halvlediga dag, yea right, så åkte jag till skomakaren och hämtade ut ett par stövlar. Denna skomakare har jag blivit rekommenderad och jag säger bara det: ni som vill ha en riktigt bra: åk hit! Han berättade att han har kunder ända från Åkersberga som kommer till honom: Abrahamsbergs Skomakeri.

Och det är ju så här, om man köper stövlar på nätet så är det ju bra om man klickar i 37 i stället för 36. Orka skicka tillbaka och byta liksom. Men, det gjorde inget för skomakaren lästade ut dom och nu sitter dom som handen i handsken till det facila priset av 90 pengar!

Jag står ofta på mässor. Får alltid svinont i ryggen, oavsett vilka skor jag har. Men, jag investerade i ett par bruna Prime Boots för ett tag sen, likadana som dom här, och de är det b ä s t a stövlar jag ever har haft så har ni möjlighet att göra det, så go for it. De är handsydda spanska stövlar och finns som höga också, men mina fetsladdriga vader funkar inte i dom. Inte ens om jag bänder in dom med våld. Vilket jag har försökt.

På flygplatsen, på väg hem från Oslo, så köpte jag den här tröjan. Först tvekade jag eftersom 21-åringen tidigare nogsamt talat om att det inte passar sig att en gammal kärring som jag,  går omkring med dödskallar på mig.

När jag såg den så blev jag kär. Mest i blinget. Som inte framgår här. Men, med dotterns ord klingande i öronen, så gick jag vidare till gaten. 40 minuter senare tänkte jag ”Fuck it!” och gick tillbaka och köpte den.

Jag upptäckte dock att ett par av nitarna höll på att lossna så efter jobbet drog jag till Panduro i Bromma Blocks för att köpa textillim.

Jag har alltid tyckt att det måste vara den är den bästa Panduron i hela Sverige, om inte annat för att butikschefen, Caroline, är astrevlig. Igår hade hon en bad hairday och ville inte vara med på bild.

Caroline var jätteglad för dagen innan så hade Panduro i Bromma Blocks blivit utsedd till just Sveriges bästa Panduro. Grattis säger jag.  Föga förvånad.

Sen åkte jag och hämtade en glad taliban. Vi har en hel mamma-dotter-helg att se fram emot och jag frågade vad hon ville ha till middag. Sa att hon fick välja vad hon vill.

”Åh, jag vill ha makaronilåda, det har jag ätit i skolan och snälla mamma, kan vi inte äta det?”

Eh..just den rätten kanske inte var vad jag hade väntat mig som fredagsmys, men okej, hon bestämmer.

Vi kom hem och jag tittade på min nya fina jacka, som jag efter ett års väntande, hämtade hos tillverkaren på mässan i Oslo. Love love love. Jefla skitkamera iPhone har, för det syns verkligen inte hur fin den är.

Det är nåt fleecematerial med invävt glittergarn och finns bara uppsydd i tre olika färger. Tyvärr så togs den inte i produktion då den blev för svår och dyr att tillverka. Det betyder att jag är ensam om att äga den varianten och det gillar jag, hehe.

Innan maten så ville talibanen gå igenom hennes gamla kläder. De har nåt projekt i skolan där man ska ha med sig saker från sitt första levnadsår, typ.

Så vi rotade runt lite och gick igenom bäbiskläder.

”Mamma, jag kan inte ens tänka mig att jag har varit så här liten!”

”Nä, jag vet, det är svårt.

Tystnad.

”..och det är helt omöjligt att tro att DU har varit så här liten, kan du ens föreställa dig det själv mamma?!”

Ungjefel.

Maken ringer plötsligt och är helt galen. Jag fick aldrig något svar från vår norske kollega men det visar sig att hon inte kan greja fram några killar för nedpackning av vår monter och mässans servicecenter har stängt för helgen. Det betyder att maken och kollegan måste packa ned allt själva och därmed stanna ett extra dygn i Norge.

Herregud så glad jag är att jag slapp hem i tid!

Middagen serverades och jag kunde inte låta bli att öppna en flaska champagne och eftersom jag dricker så lite, så lär den räcka hela helgen.

Jag kan tala om att jag förmodligen är den ende i världen som har haft makaronilåda och champagne på samma meny.

Klockan 20.00 var jag redo för sängen. Kunde knappt hålla upp ögonen men eftersom talibanen absolut skulle se Gladiatorerna, som jag avskyr, och som slutade 21.30, så insåg jag att jag kanske inte skulle bli vald till Årets Morsa om jag lät henne vara uppe ensam medan jag låg och snarkade. Kom då på snilleblixten att fråga henne om hon ville ligga i vår säng och se det, och sen sova där.

Skulle inte tro att hon var nödbedd och 2,5 minuter senare sov jag.

Idag  kl 12.30 så ska vi gå på bio i Kista Gallerian. Talibanen vill se De fem legenderna och efteråt vankas det favoritlunch/middag på det Thailändska haket där.

Och eftersom hon kommer vara nöjd och glad så ska jag tvinga med henne in till Svenskt Tenn. Tror minsann att min soffa ska få en ny kudde idag.

Gissa om det var NÅGOT skönt att trycka bort det här, när telefonen pep nyss.

SOM jag ska njuta av min jobbfria helg!

 1. Jag och sambon åt McDonalds och drack champagne i lördags. Vi firade att vi äntligen flyttat in i vårt hus.
  Men det var en vinnande kombo!
  Champagne är ju alltid gott!

 2. Karin skriver:

  Den där jackan med bling såg jag idag på en kvinna på IKEA i Helsingborg. Kollade en gång extra om det var du som var på besök. 🙂 Väldans snygg är den i alla fall…

 3. Jag var helt säker på att semla skulle få dig att somna! O.o

  Ang bra skor för en som går och står mycker så kan jag rekommendera att gå och prova ut sulor efter dina fötter. Man får springa och gå på ett band så de ser hur du belastar och sedan flyttar du bara sulorna från sko till sko. De kostar en del men WORTH IT! Kommer inte ihåg vad ställer heter men kan det vara löplabbet? Det låg/ligger på sidan av Råsundastadion?

 4. Jag har det omvända problemet med stövlar. Mina vader är alldeles för tunna, det är svin-irriterande, för jag tycker höga stövlar, eller i allmänhet stövlar, är skitsnyggt, men inte när man får en osnygg glipa som i vissa fall som rymmer lika mycket som Grand Canyon. *mutter*

 5. Lustigt det där när barnen får välja mat fritt… Vår dotter fick välja middag en dag när vi var på ICA för ett antal år sedan – hon var ca 8 år gammal och hon valde blodpudding!!!

  1. MissK skriver:

   När systerdottern fyllde 13 så fick hon välja resturang för att gå ut o äta…hon valde McDonalds, det skulle hon säkert välja än idag hon blir 23 år 🙂

   Skulle hon valt mat hemma, hade det nog blivit potatismos o blodkorv eller fiskpinnar 🙂

   När hon var mindre ville hon ha potatismos både till frukost lunch o kvällsmat 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..