Stoppa pressarna

Är på jakt efter en bylsig, cozy ”hemma-i-soffan”-tröja och för första gången i mitt liv så gick jag in i en Dressmanbutik igår…och det gjorde inte ens ont.

20121227-154726.jpg

Lordilord, det här med att försöka bli en bättre människa och minimera fördomarna tar på krafterna lemmetellya!

 1. gittan skriver:

  Keep up the god work! Håll Dig till humorn (Din allra, allra egna). Det är den jag (och troligen många andra) älskat i flera år! Ser fram mot nya uppdateringar! De är så underbara och träffsäkra, därför vi läser Dig mer än gärna! Kram

 2. gittan skriver:

  Oj, där tog det hus i helvetet! Tvivlar inte ett ögonblick på att Ni sliter som f-n som egna företagare. Been there done that, kommer ALDRIG, jag säger ALDRIG göra om det. Det var de värsta, tuffaste åren i mitt liv. Och som dessutom kommer att vara kvar resterande liv i och med taskig pension etc. Har bett mina barn att skicka in mig för lobotomering om jag någonsin skulle komma på tanken igen. När det var som tuffast som egenföretagare (hotellbranschen) sa alla ”utanför” bara att ja, ja det är ju frivilligt. Men det var det ju på många sätt och vis inte när man sitter på lån, anställda och inget att själv falla tillbaka på (menar då a-kassa etc). Nä man kämpade på tills man bokstavligen stupade. Och ha, Du får vara hur ytlig Du vill, alla får faktiskt vara i princip som de vill i det här landet, tack och lov. Det jag inte gillade, obs jag, var raljerandet över en ”helt normal” affärskedja, som att det är ”fel” att handla där. De flesta i Sverige har faktiskt inte möjligheten att handla på ”fina gatan”. Sen att jag skulle önska att vi alla som har möjlighet kunde göra lite mer för alla de som har det svårt, ja det är väl bara en önskan. Lev väl, och ett gott råd, bli anställd! Det var det bästa jag gjort i mitt liv! Vilken trygghet, vilken lättnad, ingen som varit ”egen” i en tuff bransch kan fatta hur skönt det är att kvittera ut lönen den 27:e, lycka! PS Vi jobbade oxå tillsammans, jag och min dåvarande man men det gick ju åt h-e. Och om Du tror något annat, självklart ska man få tjäna pengar om man jobbar som egen, det handlar inte om det. Pengar ÄR en stor drivkraft, för de allra flesta. Du hetsar upp Dig för mycket om allt, även om jag fattar att mycket är i ”blogg syfte”. Chilla lite, säg upp Dig från Din man, skaffa en anställning, och jag lovar Du får ett lugnare och lyckligare liv och kan ha kvar Din kära make. Gillar, oftast, Din blogg som f-n och har läst den i flera år. Kram!

  1. Äh, du fick på pälsen för den där ointelligenta idioten tidigare idag, f’låt. Plus att jag är helt slut nu. Sitter på bio och försöker skratta åt en sopig film medan talibanen ger mig onda ögat för att jag smiter in i bloggen, hehe.

 3. Emma skriver:

  Jag skulle vilja tipsa om en myströja som heter Power Houdie ifrån svenska märket Houdini. De är tillverkade i högklassig powerstretch fleece och är hur mjuka och sköna som helst! Dessvärre har de inte gjort några med glitter (ännu…) men det finns en uppsjö av fina färger att välja mellan. De kostar 1900:- så de är inte gratis men det är kvalite när det är som bäst. Gav mig själv en ny i julklapp och det blev den 4:e som fick komma hem till garderoben.
  Tack för en väldigt bra blogg, den ger mig själv några minuters glädje och avkoppling varje dag! Jag är också en arbetsmyra som haft eget företag tidigare men som för tillfället är anställd och jag förstår precis hur du tänker.
  Gott nytt år och många kramar från Emma

 4. gittan skriver:

  Ja Du ibland vet man inte om man skall skratta (oftast) eller bara skämmas över Dina inlägg. Tycker att Du för det mesta skriver roliga och speciella inlägg, men, här kommer det: Jag tycker verkligen inte om Dina ”hintar” om att Du har råd med ditten och datten, att det är ”finare” att ha Din smak etc. Tyder bara på att Du har ett behov av att visa att Du har råd med vissa saker, fattar att det inte alltid varit så i Ditt liv, men det blir faktiskt bara pinsamt att läsa. Smaken är, och har alltid varit, olika. Bara att gilla läget. Du lever ett extremt bra liv, var tacksam för det! Passa på nu när Du har en ganska stor blogg och gör något bra av den, finns hur många organisationer/människor som helst som behöver hjälp av sådana som Dig. Du är ju driftig, ta tag i det och gör något för alla svaga i samhället/världen. Ingen blir lyckligare av att handla på NK, det tror jag till och med Du inser. Att hjälpa andra ger så mycket tillbaka, prova, Du har inget att förlora! Kram!

  1. Bästa Gittan. Nu ska du få höra. Och jag börjar från början.
   Jag är uppvuxen med en ensamstående mamma och bror och vi hade det väldigt knapert. Jag lovade mig själv att jag skulle jobba hårt och aldrig någonsin hamna i en sån situation. Åren går och jag får vad jag förtjänar. Under en period så är vi rika som troll och jag älskar varje sekund av det. Hårt arbete ger bra med pengar, men man försakar en himla massa under tiden man arbetar ihop alla stålingar.

   Även när jag hade noll kronor så var jag noga med att köpa saker av bra kvalitet. Jag köpte inte en oäkta väska, för jag ville ha en äkta och hade jag inga pengar så gnetade jag tills jag fick ihop till väskjäveln. Jag älskar fina saker och oftast är fina saker dyra. Jag älskar även att handla på GeKås i Ullared. Ä l s k a r. Och det gör jag en gång om året. Däremot så har jag väldigt mycket fördomar. Dressman för mig har varit en skitbutik. Liksom H&M en gång i tiden var. Jag dissar inte n å g o n som handlar där, eller nån annanstans. Ingen är mindre värd i mina ögon, bara för att man inte har en massa pengar. Eller min smak. Om jag vill ha grejer från Svenskt Tenn så tänker jag i n t e skämmas för det. Om jag väljer att lägga 10.000 kr på en handväska så kan jag lova dig att varenda öre har mer svett och tårar bakomn än du kan föreställa dig. Men det är mitt val. Du skulle mest troligt göra ett annat. Det viktiga är att respektera andra människor, oavsett antal ören på banken.

   Du har ingen aning om vad vi har gått igenom för att vara där vi är i dag. Du har ingen aning om vad det har kostat oss. Du har ingen aning om att vi just gått igenom 4,5 års rent jävla helvete, som jag inte ens önskar min värsta fiende, men nu kommit ut på andra sidan. Jävligt tilltufsade, men vid liv. Vi har bestämt oss för att aldrig mer råka ut för samma sak som vi råkade ut för, och det innebär ännu mer hårt arbete.

   Det finns en anledning till att det här är en humorblogg. Jag skriver ytterst lite om tråkiga saker som händer i mitt liv. Jag försöker fokusera på det roliga. Jag har sjukt många dåliga sidor, bland annat en jäkla massa trista fördomar. Var dom kommer ifrån har jag ingen aning, för med min uppväxt så borde jag inte ha dom, men jag försöker kamma till mig. Jag är en extremt snäll människa som är ytterst noga med att inte såra människor.

   Däremot tar jag illa vid mig när du säger att jag försöker ”hinta” om att jag har råd med saker. Trist att du får den uppfattningen för här hintas ingenting. Ibland har jag skitmycket råd, men ibland har jag inte råd alls. Jag är så ytlig att jag kan leva på vatten och bröd bara för att köpa en pryl. Och det skäms jag inte en enda sekund för.

   Jag är heller inte särskilt säker på att jag lever ett ”extremt bra liv”. Möjligen kan det se ut så från din sida, men trust me Gittan: vi sliter mer än du någonsin kan föreställa dig. Dock är 2013 mitt sista år på den här stegen till ”framgång”. Har det inte släppt då så tänker jag bli en ”vanlig anställd.”

   Och apropå det här med att hjälpa andra. Jag gör det. Mer än du tror. Men jag väljer att inte skriva om det i bloggen. Det här är som sagt en humorblogg men då och då har jag inlägg som är av mer allvarlig karaktär. Men, för att överleva och stå ut med mitt arbete så m å s t e det förbli just en humorblogg. Förlåt, men det finns så jävla mycket avundsjuka, missunsamhet, tråkigheter och annat skit, och jag är inte i ett mentalt tillstånd att klara det. Jag tror också att skratt kan behövas. Även i en odräglig tillvaro, som jag vet att många av mina läsare befinner sig i. Jag väljer att försöka ge dom lite glädje, liksom mina läsare ger mig enorm glädje. Mer än du kan föreställa dig. Det handlar inte om att blunda för verkligheten men jag tror, som sagt, att det är viktigt att vi alla får skratta då och då.

   Och du, jag är ledsen men jag blir skitlycklig av att handla på NK.

   Nu ska jag ta med mig talibanen på date. Jag ska bjuda henne på bio och restaurangbesök. Maken? Han och 21-åringen är i Lettland på leverantörsbesök och landar 22.20 ikväll. Det blir lätt så när man är egen företagare. Det är kanske inte så många som skulle stå ut med att vara gift med en man som jobbar 7 dagar i veckan. Och då pratar vi SJU dagar i veckan.

   Appropå ett ”extremt bra liv.”

   God fortsättning önskar jag dig i alla fall!=)

 5. Karin skriver:

  Jag köper alla mina stumpor på dressman, standard svarta och blåa i storpack! Tycker att de håller hög kvalitet trots att jag tumlar för glatta livet. Har 40 i skor, och strumpor i damstorlek (även om det är 38-41) brukar krympa av den behandlingen. Fast nylonstumpor handlar jag på Twilfit 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..