ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Jag är ledig jag är ledig jag är ledig jag är ledig…och jag städa hela dagen

Allmänna funderingar, konstateranden och händelser

Julafton har passerat och Universum är mycket nöjd. Lugn start i Bromma Blocks-gallerian. Jag passade på att titta på Downton Abbey.

Nån timme senare blev det mer action men 14.02 prick så satt jag i bilen på väg hem.

Eftersom maken tyckte att jag såg ut som en..hmm…polsk…ähum..kvinna med oredbar karaktär,  i min superfina paljettklänning, så dressade jag om innan jag satte mig till bords.

Jag är ju gastric-opererad så man får ju prioritera intaget då jag inte kan få i mig allt på ett julbord. Alltså är det ägg med räka/majonäs, lite Jansson och en liten sillbit som gäller. För att ge plats åt det som verkligen är the target:

Lutfisk

Det är det absolut godaste jag vet men jag har ett problem. Jag måste gegga ihop allt, för då smakar det allra godast. Alla andra vid borde tycker dock att jag är skitäcklig but I don´t give a shit.

Efter maten väntas det på tomten. Tidigare i år så var min plan att vi skulle ligga i en solstol ungefär precis nu. Därför “råkade” jag tala om för talibanen att det är morfar som alltid har varit jultomten. Alltså, för att vara helt ärlig så ställde hon en rak fråga och jag liksom bara happend to say yes.  Övriga familjemedlemmar blev stensura på mig. För att inte prata om tomten. Så alla har sagt att jag bara hittade på. Att tomten visst finns.

Nu blev det ju ingen resa men jag är rätt angelägen om att vi ska skippa det här med tomten för jag pallar inte att vara i Sverige på jularna längre. Hur som helst. Härom dagen plingar min telefon till. Jag är i ett annat rum och hör talibanen skratta: “Mamma, du har fått sms från mormor, det står att morfar ska vara tomten i år ändå!” Tomten hade blivit lite putt på mig men nu bestämt sig för att dyka upp ändå.

Vi kommer överens om att låtsas som det regnar men att hon i slutet av tomtebesöket ska rycka av honom skägget. Nån timme efter maten så ser vi plötsligt tomten ute i trädgården. Talibanen tittar på mig och ler i samförstånd. Jag blir confused eftersom morfar står i köket. Tomten kliver in och jag inser att morfar och mormor har kuppat. De har bett grannen komma. Talibanen är till en början fullständigt förvirrad. Sen viskar hon till mig: “mamma, det är Anders, jag känner igen ögonen och näsan.” Men hon spelar med och allt är frid och fröjd.

Och det verkar som om husfrun har varit extra snäll i år.

Sen var jag säker på att maken skojade när jag fick en påse från den här butiken. Ni minns ju säkert att jag dissade dom rätt hårt för ett tag sen och lovade att aldrig mer handla hos dom. Råkade visst köpa mina Primeboots där för ett par veckor sen… men låtsades att jag stod i en annan affär när jag betalade.

…så det var först när jag upptäckte presentkortet som jag insåg att jag nog är tvungen att shoppa lite mer där. Frågade om det var nån limit på kortet men så roligt skulle vi tydligen inte ha det.

Fick bland annat ett jättefint champagneglas av min ena svägerska. Med metallfot i silver och blingbling. Love love love!

Just det, jag har glömt att tacka bloggläsare Eva för fina julklappen: lakrits-te..som faktiskt var skitgott, tack!

I dag är det juldagen. I normala familjer så tänder man i öppna spisen, tar fram alla sällskapsspel och umgås. I det här hushållet så ska det städas. Mina städerskor är i Polen på semester sen två veckor tillbaka och det ser ut som f-n här. Överallt. Men jag har lovat mig själv att gå easy  on the husband, så han kan få ligga i soffan och njuta av vår enda lediga dag, medan jag går runt i förkläde och röjer i hela huset.  Därför kommer det inte heller bli så mycket bloggat. Och i eftermiddag kommer bror med familj.

Var tomten snäll mot er?

Jag är ledig jag är ledig jag är ledig jag är ledig…och jag städa hela dagen

29
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.