What to do, what to do?

Maken och talibanen träffade släktingar igår. Ena släktingens grannar har en hundkull som är färdig för leverans. Blandras mellan Papillon och Chihuaha.

Så maken och talibanen sätter sig framför mig och ska prata allvar. De vill ha en. Jag svarar, som jag alltid svarar när den här diskussionen uppstår, att jag tokvägrar att plocka bajskorvar.

”Plus att dom lever i hundra år och sen när dom dör så bryter man ihop och vill ta livet av sig.”

Men de fortsätter att tjata. Och jag säger nej, nej, nej. För att inte snacka om det här med att den kommer bajsa och kissa inomhus innan den är tränad.

Då svarar idioten:

”Men, dom har ju en låda!”

”Är du dum, det är ju för f-n KATTER som har låda!” säger jag.

”Ehum, just det…men det är ingen fara, det är inga problem att få den rumsren.” säger maken som är uppvuxen med katter.

”Nä, jag vet hur det blir: du kommer oja dig om att du minsann har så mycket på jobbet och att jag aldrig ställer upp…och så plötsligt blev det mitt ansvar att rasta den!”

”Nejdå, men du får hjäpa till. Och jag vet hur det kommer bli: DU kommer bli den som fastnar mest för hunden.”

”Nä, jag vägrar. Vi ska i n t e ha nån hund. När är den klar för leverans?”

”Efter nyårsafton.”

”Nä. End of discussion.”

Och nu sitter jag här och googlar hundraserna på internet.

Kan ni hjälpa mig och få honom att fatta att vi INTE ska ha nån hund. Oavsett att den kan hänga med oss på jobbet hela dagarna och att den är lättskött!

Uppdaterat:

Okej, jag hade redan från början bestämt mig för att jag inte ville ha hund. Jag skrev inlägget för att jag visste vad ni skulle skriva och somliga i hushållet behövde få ta del av era klokheter. Han lusläser ju varenda kommentar här och av nån märklig anledning så brukar samma ord från andra ha en större effekt!

 1. Helena skriver:

  Jonas Wahlstedt?. Han som jobbar på terrariet? på skansen, han brukar säga: Köp boken om djuret Ni vill köpa. När den är så sönderläst att den inte håller ihop då kan man börja diskutera köp av husdjur… Kan kanske vara en tanke…..
  Kanske ”låna” någons hund i en vecka ?

 2. Erika skriver:

  Jag var motståndare mot hund i vår familj eftersom jag visste vem som skulle hamna med det mesta av jobbet. Kampanjen från min make var väldigt smart, han bestämde sig för en ras som inte hårade och hittade en uppfödare som han kontaktade, vi var intresserade av en vuxen hund. När detta var på banan så skickade han mig en länk med bilder, efter någon månad så fanns det en 3-årig tjej med ett öra som inte låg som det skulle så inga mer valpar för henne. Naturligtvis går det inte att säga nej, en hund som behöver en familj… I alla fall, ja jag gör det mesta av jobbet men kärleken som mina barn får och ger genom denna hund är värt allt. Så bra för barnen som är tonåringar nu.

 3. Carita skriver:

  Tycker inte heller att ni ska skaffa hund. Har själv två, har haft tre, en dog för precis två år sedan, saknar henne än. Ni har inte tid, det är massor av jobb, men jag kan inte tänka mig att vara utan. Blandraser är oftast friska hundar, då naturen ”väljer” det bästa av varje ras, min ena är en blandning, och hon har inte varit sjuk en enda dag i sitt snart 15 åriga liv. Däremot har min boxer allergi mot kvalster, som betyder specialschampoon, salvor, specialamat mm.. (Om nån har samma problem och håller det i schack, dela gärna med er). Jag rekommenderar att ni väntar till talibanen blivit större. Lycka till!

  1. Maria skriver:

   Hej!
   Har själv en allergihund. Han är allergisk mot nästan allt; matallergi, kvalster, gräs, björk, katter (ja självklart har vi två långhåriga jamande odjur också). Vi håller på och börjar ge honom allergisprutor nu och jag inbillar mig att han blir bättre. Hans värsta är maten – får han bara sin svindyra specialmat gjord på enbart potatis och fisk så håller han sig riktigt bra, det räcker att komplettera med kortisonspray ibland. Springer han mycket i långt gräs så måste jag vara väldigt noggrann med att spola av honom ordentligt efteråt annars kliar han sönder sig på magen men annars är det ganska lugnt.

   Om du inte redan går där så rekommenderar jag verkligen djurakuten i Stockholm, de har tre veterinärer som är hudspecialister och de är de enda i Sverige som har den specialkompetensen om jag förstått saken rätt. För mig har de varit helt jäkla suveräna!

   Är din hund bara kvalsterallergisk? Ingen matallergi?Vad är det för kvalster? Tyvärr kan jag bara ge de vanliga råden med att frysa torrfoder och kanske gå över till färskfoder (själv gillar jag vom og hundemat), inte tillåta hunden vara i säng och soffa eller skaffa en lätt-tvättad filt som den får ligga på där och tvätta filten nån eller ett par gånger i veckan.

  1. Carita skriver:

   Tack för ditt svar, din hund verkar ha mer problem än min, usch vad jobbigt. Jag bor på gran canaria, och har haft turen att ha en superveterinär som alltid läser på så han har alltid nya idéer. Ger henne omega 3 och 6 i maten, torrfoder och tonfisk, och även olivolja. Har en luftrenare hemma, tvättar filtar etc varje vecka i 90 grader. Har också fått tipset att frysa torrfodret, då även den bästa maten får kvalster i sig så fort vakuumet i påsen försvinner. I ena örat har hon fått så kallad elefanthud, och även i ljumskarna och ”armhålorna”, där jag får smörja in med kräm mot svamp. Har provat allergisprutor, och det funkar ett tag. Hon är allergisk även mot myggbett. Ja du, inte är det lätt för dem och oss. Lycka till!

 4. Catrin skriver:

  Ni kan låna min ena hanne en vecka, han är snart 7, väluppfostrad o älskad av alla som möter honom…

  Men han behöver fortfarande stimulans som ett 4 årigt barn, o mer än bara en vända runt huset som motion…

  Han äter 2 ggr om dagen – men tänker på mat 23 h 59 min o 45 sek per dag, o behöver gå ut minst 4, han har haft öroninflammation o behöver medicin o rengöringsmedel av hörselgångarna (o det luktar allt annat än hallontårta)!

  Han har gjort 25 meter fribajsning till en sport så man får springa efter honom i snödrivorna o plocka kluttar…

  Han sover både i soffan o sängen o grinar om han inte får plats…

  Han förväntar sig att någon lämnar brödpaketen utanför burken – annars har han ju ingen fika… Lite plast dyker sen upp när han bajsar så glöm för guds skull inte att ta bort de små klämmorna runt påsarna först…
  Pärlor o andra småprylar som man inte visste att man saknade brukar oxå dyka upp när han bajsar…
  Ibland äter han för fort – o då kräks han istället – men bara på mattorna, så det inte ska stänka…

  Han hade en komplex operation i magen som valp – den kostade som en mindre bil trots att han var försäkrad!

  Såå – när ska han komma?

  1. Hahahaha, jag tror jag stannar hemma hörrudu!

 5. Eva skriver:

  Nej, nej och nej. Är själv med hund, så jag gillar ju hundar såklart. Men dels har ni inte tid och dels ska man inte köpa en sån där gatukorsning, du har inte en aning om vad den bär med sig i sina hopmixade gener. Kan ju bli att du får flytta in på en veterinärklinik om du har otur. Ska man skaffa hund ska man först fatta beslutet tillsammans, sedan välja en ras som passar familjen och därefter leta efter en bra uppfödare av just den rasen. Inte köpa valp bara för att grannen har en söt kull valpar. Alla valpar är gulliga.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..