Min hårborttagningsmaskin ni vet

Det är många av er som frågar hur det har gått med min epileringsmaskin från Braun. Om den är nåt att ha.

Så jag tänkte att jag skulle recensera den.

Först lite fakta.

Den kostar runt 5000 kr, finns bland annat på Eleven.se. Ser nu när jag kollar där att dom tar 4500 kr för den. Den heter Braun Gillette Venus Naked Skin. Det är alltså en IPL-maskin som med ljuspulseringar tar bort hårväxt. Funkar inte på skägg då det håret är för grovt. Funkar heller inte på mörk hud.

För maximal effekt så måste man göra det här 6-12 gånger och vad som händer är att man försätter håret i vila. Dock står det inget om hur lång denna Törnrosa-sömn håller i sig. Man underhåller det hela med att med jämna mellanrum ta en vända på benen.

Okej, hur bra/dålig är den då?

Pris?

 Ja, den är ju inte billig. Men, går man ihop med nån annan så är det ju helt klart värt det. De som har bacillskräck behöver inte oroa sig, det är som sagt ingen rakhyvel så det är inget hygienproblem.

Lätt att hantera?

Ja, men man måste läsa manualen. Den är lättfattlig och jag fick ta mig i kragen för att verkligen läsa igenom instruktionerna. Jag är annars typen som ”kan utan nån jefla beskrivning.

Tålamod?

Jag vill ha snabba resultat på en gång så nu får jag lära mig att vara tålmodig. Med två saker:

A) Det tar en himla tid att göra varje ben. Nästan en timme.

B) Det krävs som sagt många behandlingar innan allt är borta. Jag har gjort det 5 gånger och har låtit det gå ett par veckor nu för att ni ska se skillnaden: det verkar alltså vara så att håret försvinner i grupp så att säga. Det är kala fläckar här och där.

Och andra benet, samma sak här:

Inte mig emot. Bara skiten försvinner i slutänden.

Nackdelar?

Ja det ska ju vara tiden det tar för varje ben. Sen måste man gegga på gelé och den är svinkladdig. Man kladdar in ett område i taget, blippar och när det är klart så kladdar man in nästa område. Jag rekommenderar att man torkar av gelén med papper för använder man handduk, som jag envisas med att göra varje gång, så lägger sig gelén bara på handdukens yta. Apjobbigt.

Fast, over all så gör det inget att det tar tid och blir aningen kladdigt. För om jag kan bli av med min babianbehåring så är det värt allt meck. Lätt.

Däremot så finns det en enda nackdel på riktigt. Ytan som ljuspulserar, den här;

Den är ca 2 cm och jag undrar varför Braun inte har gjort den mycket större. Det är därför det tar sån tid nämlich. Två cm ska blippas runt hela benet och det tar en stund…

Om jag rekommenderar den?

Absolut.

Och nä, jag har inte fått stålar för att skriva det här..eller är mutad på annat sätt. Är bara aningens jefla trött på min behåring. Det finns givetvis dom som trivs med sånt, men det gör inte j a g.

 1. Dallia skriver:

  Hej! Du har skrivit det här inlägget för länge sen ser jag. Men jag måste ändå ta tillfållet i akt och fråga dig, vad händer efter att man använt 5000 eller var det 50 000 ljusstrålar? Förlåt om jag låter dum men hur ”fyller man på”?

  1. Jag fattar inte riktigt vad du menar, men: maskinen är bra. Det enda negativa är att det tar satan så lång tid att gå igenom hela benen. Liksom ALLA IPL-maskiner, oavsett den här typen, eller de salonger har, tar bort allt hår. Men, det kommer tillbaka. Dock tar det lång tid. Jag tycker det är värt pengarna OM man kan dela det med någon. Och nä, det tar inte slut. ljusstrålarna alltså. Så har inte jag fattat det i alla fall..

 2. Sara skriver:

  Kan man använda till ansiktet?

 3. Katrin skriver:

  Dags för årskoll av din hårborttagningsmaskin!
  Nu har det snart gått ett år sen du började använda din manick. Hur har det gått?
  Är benen helt släta och fina nu? Hur ofta har du använt den? Behöver man byta själva lampan så småningom – typ blir den mindre effektiv ju längre man använder det? Slumrar hårsäckarna bara ..eller är de putsväck forever?

 4. Eva skriver:

  Hej Mona!

  Hur är det med behåringen nu på de ställen
  Som du har behandlat?

  Kan du fortfarande rekommendera maskinen ?
  Mvh
  Eva

  1. Japp, det kan jag. Men, som jag skrev: det tar jävligt lång tid. Nu har jag slarvat med att inte använda den så tätt som det står, så jag får skylla mig själv.

 5. Funkar det bara på benen eller kan man använda den till bikinilinjen och armhålorna oxå… I så fall är den klart intressant… En annan fråga??? Förvinner håret förgott?????

  Nyfiken!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..