ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Min hårborttagningsmaskin ni vet

Mina läsare

Mona Rekommenderar

Det är många av er som frågar hur det har gått med min epileringsmaskin från Braun. Om den är nåt att ha.

Så jag tänkte att jag skulle recensera den.

Först lite fakta.

Den kostar runt 5000 kr, finns bland annat på Eleven.se. Ser nu när jag kollar där att dom tar 4500 kr för den. Den heter Braun Gillette Venus Naked Skin. Det är alltså en IPL-maskin som med ljuspulseringar tar bort hårväxt. Funkar inte på skägg då det håret är för grovt. Funkar heller inte på mörk hud.

För maximal effekt så måste man göra det här 6-12 gånger och vad som händer är att man försätter håret i vila. Dock står det inget om hur lång denna Törnrosa-sömn håller i sig. Man underhåller det hela med att med jämna mellanrum ta en vända på benen.

Okej, hur bra/dålig är den då?

Pris?

 Ja, den är ju inte billig. Men, går man ihop med nån annan så är det ju helt klart värt det. De som har bacillskräck behöver inte oroa sig, det är som sagt ingen rakhyvel så det är inget hygienproblem.

Lätt att hantera?

Ja, men man måste läsa manualen. Den är lättfattlig och jag fick ta mig i kragen för att verkligen läsa igenom instruktionerna. Jag är annars typen som “kan utan nån jefla beskrivning.

Tålamod?

Jag vill ha snabba resultat på en gång så nu får jag lära mig att vara tålmodig. Med två saker:

A) Det tar en himla tid att göra varje ben. Nästan en timme.

B) Det krävs som sagt många behandlingar innan allt är borta. Jag har gjort det 5 gånger och har låtit det gå ett par veckor nu för att ni ska se skillnaden: det verkar alltså vara så att håret försvinner i grupp så att säga. Det är kala fläckar här och där.

Och andra benet, samma sak här:

Inte mig emot. Bara skiten försvinner i slutänden.

Nackdelar?

Ja det ska ju vara tiden det tar för varje ben. Sen måste man gegga på gelé och den är svinkladdig. Man kladdar in ett område i taget, blippar och när det är klart så kladdar man in nästa område. Jag rekommenderar att man torkar av gelén med papper för använder man handduk, som jag envisas med att göra varje gång, så lägger sig gelén bara på handdukens yta. Apjobbigt.

Fast, over all så gör det inget att det tar tid och blir aningen kladdigt. För om jag kan bli av med min babianbehåring så är det värt allt meck. Lätt.

Däremot så finns det en enda nackdel på riktigt. Ytan som ljuspulserar, den här;

Den är ca 2 cm och jag undrar varför Braun inte har gjort den mycket större. Det är därför det tar sån tid nämlich. Två cm ska blippas runt hela benet och det tar en stund…

Om jag rekommenderar den?

Absolut.

Och nä, jag har inte fått stålar för att skriva det här..eller är mutad på annat sätt. Är bara aningens jefla trött på min behåring. Det finns givetvis dom som trivs med sånt, men det gör inte j a g.

Min hårborttagningsmaskin ni vet

18
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Mina highlights