Saker man inte har en aning om

De flesta av oss går ju till tandläkaren, inte sant?!

Hur många av er har någonsin funderat på hur mycket en sån här anordning kostar? Alltså stol/lampa/röntgenarm.

Jomen ser ni, det vet jag. För härom dagen frågade jag min tandläkare. Och eftersom jag har gått hos henne i 20 år så skämdes jag inte ett dugg för att dryfta spörsmålet.

Den kostar en halv miljon kronor. Exklusive borrar och annat löst skit. Fatta: en h a l v miljon kronor.

Så då förstår jag varför tandläkarbesöken kostar svin.

Bara för undersökning och ”blästring”, som det så fint hette.

Och eftersom jag hade glömt handväskan hemma så åkte jag på en administrationsavgift på 50 spänn. Jättebra.

 

 1. Pelle skriver:

  Hej!
  Fin och välskriven blogg du har, med fina bilder.
  Usch det såg inte skoj ut det där.
  Hoppas du inte behövt lägga ut allt för mycket efter dina besök där, hoppas du sluppit laga allt för mycket?

  God Jul.
  /Pelle

 2. Visst är det lustigt att just tandvård räknas på ett helt annat sätt än övrig läkarvård, och ju kan bli grymt mycket dyrare för den enskilde. Jag menar tandvård skiljer sig ju inte mer från onkologi än vad psykiatri skiljer sig från reumatologi… eller?

  1. I do agree. Och även fast den är subventionerad, som nån skrev tidigare, så är den marginellt subventionerad. Typ nästan inget alls.

 3. Monica skriver:

  Jag går varje år och jag blir lika förbannad varje gång när man ska fram med börsen och pröjsa. Så jäkla dyrt. Men precis som du säger så kan det ju bli riktigt dyrt om man väntar tills det blir akut. Hua!

 4. MissK skriver:

  Tillhör den skaran som har lite skräck för käftis

  Först var jag regelbundet lr jag nästan iaf fram till jag var 18

  Sen var jag inte där på ca 10 år gick då dit akut eftersom jag bitit av en bit av en 1/4 av en tand som jag valde o dra ut istället för o försöka rotfylla den (hemska tanke) och fick en underbar tandis trots att namnet lät lite skräckslagande, sen efter ett tag märkte jag att jag började få hål i en tand brevid så gick dit igen sa då åt de att skicka kallse varje år så gick dit i några år efter ett antal ombokningar först innan jag fick mod o gå dit fast till en annan för den första gick nog i pension efter att de la ner den mottagningen jag var på. Fast sen slutade de av nån anledning kalla mig så nu har jag försöker hitta modet att gå till käftis igen

 5. Men tänk du fick ju kvitto! Bara en sån sak!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..