Ni som är gastric-opererade

Jag åt en halv grapefrukt för en stund sen.

För första gången sedan jag opades.

På 40 min har jag varit på toa 4 gånger.

Jag har så jefla ont i magen så jag är rätt säker på att jag kommer dö om en kvart.

Det är grapefrukten va?

 1. Erika skriver:

  Jag åt apelsin häromdagen och fick lite ont i magen. Trodde det var annat. Men ikväll när jag krängde i mig en apelsin så är jag säker på att det är det som skapar magont. Opererade mig i januari 2014 och har nu gått ner 42 kg

  1. Jag vet, klarar inte heller apelsin. Vad roligt att du har gått ned så mycket men oj vad fort det har gått!

 2. Erika skriver:

  Jag åt apelsin häromdagen och fick lite ont i magen. Trodde det var annat. Men ikväll när jag krängde i mig en apelsin så är jag säker på att det är det som skapar magont. Opererade mig i januari 2014 och har nu gått ner 42 kg

 3. Tittut skriver:

  Grapefrukten – trots att den är god som bara den – är en luring som påverkar även många mediciner. Den är bannlyst hemma just av den orsaken. Har inte provat själv än, men mandariner/clementiner/vaddenuheter går ok, även socker i måttliga mängder, men å andra sidan har jag ju tolvfingertarmen kvar och den kanske påverkar lite…?

  Tack för många skratt, kom hit för ett tag sedan men har suttit i mitt lilla hörn och iakktagit.
  Gastric sleeve 5/2011, -60kg and counting

 4. Tant T skriver:

  D enda dietråd jag fick från sjukhuset över huvud taget (googlat resten) var ”akta er för citrusfrukter o råa morötter” vilket inte är svårt då jag ogillar båda 🙂
  Kan dricka juicer, apelsin o tropisk utan problem dock.
  Cola zero går bra men inte Loka för det är mindre (till formatet alltså, inte mängden) men fler bubblor i Lokan.
  (-51.5 kg eller BMI 40+ ner till 22 på 16 mån o nu gravid med sladdis i v 31)

 5. Loppan skriver:

  Jag har inte opererat mig men slangde i mig en halsodryck med en massa syra frukter och lag och vred mig i 10 h. Tydligen kan inte kroppen klara av for mycket syror – da bildas gas i tarmarna och de expanderar. Iaf da googlade jag pa amnet och kom fram till, som ovanstaende sagt. Ta bort skinnet pa citrusfrukter och nar det gallde grapefrukt sa innehaller det ett amne som forst lugnar magen och darfor sa kanner kroppen inte av att det ar for surt.. for att sedan kollapsa. Tydligen skulle detta vara unikt for grapefrukten. En liten otack frukt helt enkelt 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..