Teknikens under

Igår kväll tillbringade jag flera timmar med att ladda ned en himla massa radiodokumentärer och en miljard sommarpratare. Ska ta med mig iPoden till turkland tänkte jag. Bra vid polen när jag sippar på champagne, som jag tänker smuggla med mig hemifrån.

Kände mig sjukt duktig.

Det är bara ett litet, litet problem: har ingen jefla aning om hur jag får in dom från min dator till iPoden. Eller rättare sagt; hur jag får över dom från nedladdningar in till iTunes-sidan. Har glömt hur man gör.

Ja. Jag är dum i hela huvudet, men det var väl ingen nyhet, va va va?!

Ps. Och när jag ändå är igång så kan jag lika gärna erkänna att jag nu inte hittar allt jag laddade ned. Fattar inte var i datorn de har lagt sig.

 

 1. ann skriver:

  hahahahaha…

 2. Maria skriver:

  Tips nr 1: man ska INTE använda sina appar på utlandssemestern, om inte hotellet har wifi och man kan koppla upp sig via det! Annars får man en fin räkning när man kommer hem…
  Tips nr 2: köp en vanlig mp3 där du inte behöver gå omvägen via iTunes, snacka om att slösa bort tid med att pyssla med synkningar och grejer 🙁

  1. Bonita skriver:

   Ja. Förvånansvärt många som tipsar om app-användning. Har de helt missat rubriker om dyra mobilräkningar som dyker upp varje sommar?

 3. Sari skriver:

  Så skönt att höra att jag inte är ensam om att vara tekniskt okunnig (beror kanske på total ointresse?). Skulle vilja skaffa en ipad, men fattar inte om det funkar hemma hos oss med vår internetkoppling..
  Skumpan måste du väl kunna ta med dig bara du packar det i incheckat bagage? Önskar er en härlig semester, det är du väl värd.

  1. Miss K skriver:

   @ Sari

   Om ni har trådlöst internet hemma kan ni koppla upp iPaden med Wifi annars kan du köpa en iPad med ett 3 lr 4G abbonemang beroende på om 4G är utbyggt där du bor

   Fungerar som ett mobilabbonemang antingen får du skaffa ett nytt abboneman annars har en del telefonoperatörer så att man kan få ett x-tra kort till surfplattor så att du kör på ditt mobilabbonemang

   Ett alternativ är om du har en mobil som du kan surfa med då kan du köra Wifi genom mobilen fast enda e att batteritiden brukar minska mycket fortare än vid vanlig användning så då kommer du behöva ladda mobilen oftatre

  1. iPaden ska funka på vilken trådlös internetuppkoppling som helst!

   Annars är ett bra tips när man ska köpa ny teknik att man går till tre, fyra olika affärer (typ expert, tele2, the Phonehouse mf) och säger typ ”hej, jag funderar på att köpa en platta, men vet inget om dem! Vilken ska jag ha?”. Oftast brukar de säga ungefär samma sak, ibland säger de lite olika, men jag tycker att man får en väldigt klar bild över vad som passar en själv då. Och kollar man på lite olika ställen så riskerar man inte att känna sig (eller bli) lurad efteråt.

   1. Sari skriver:

    Tack vad ni är rara som försöker få mig att förstå tekniken. Det är som Mona säger att hon har de bästa läsarna! Dessvärre har vi inte trådlöst internet hemma utan någon variant med dosa (???), dock ej modem som ringer upp. Ni hör, jag har ingen koll..

    1. Är det en dosa man kopplar in i datorn? Det borde i så fall funka det med. Men som sagt, om du går in i en affär brukar de kunna hjälpa en rätt bra!

 4. Gefle skriver:

  Gå in på iTunes genom telefonen, sök på sommar i P1 tryck på hämta. Klart!

 5. Mari skriver:

  Rekommenderar appen SR play direkt i iPhonen. Där kan man både streama och ladda ner radioprogram av alla olika slag. Hur enkelt som helst och så slipper man gå om även via iTunes och datorn. Sen kan jag rekommendera Johan Rabeaus sommarprogram från 2010. Tårarna spruttade i skratt-kaskader.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..