Om människor med ambitioner

För länge sedan så lärde jag känna en av mina bloggläsare; Skrivarmamma…som hon hette då. Pernilla heter hon idag.

Pernilla har ett av världens tuffaste jobb, hon är en underbetald lärare. Och vid sidan av sitt yrke och sin familj med make och två döttrar, så hade hon en dröm om att skriva en bok.

Så hon satte igång. Och skrev. Och skrev.

Jag älskar människor som tar tag i sina drömmar och verkställer dom. Kanske mest för att jag aldrig själv får häcken ur vagnen.

Precis när jag hade opererat mina armar så hade hon sitt releaseparty. Jag, som hängt med ända sedan boken var ett embryo, var uppriktigt skitledsen över att jag inte kunde komma. Det kändes nämligen som om det var en bloggbäbis som äntligen skulle födas och jag gick miste om hela balunsen!

Igår när jag kom hem så låg det ett paket i brevlådan.

Med en hälsning:

Uppenbarligen känner Pernilla mig rätt väl!

Tack älskling, jag ser verkligen fram emot att äntligen få läsa den! I en solstol i Turkiet.

Ni andra: har ni förverkligat era drömmar, eller är det bara jag som inte får tummen ur?

 1. Oj vad folk är flitiga med att förverkliga sina drömmar, själv drömmer jag vidare ett tag till. 😉
  Vill som uppenbart väldigt många skriva en bok eller fler, men har inte kommit någon vidare vart med det ännu. Men en dag så… eller nåt.

  1. Miss K skriver:

   Drömmer vidare jag med

   För jag e en som oftast aldrig kommer längre än till drömmarna när det gäller att ta tag i saker o ting.

   Just nu är egentligen min dröm att byta från USK till barnskötare fast samtidigt vet jag att jag inte fixar att sätta mig på skolbänken dessutom om jag skulle söka till högskola måste jag läsa en del ämnen på gymnasie nivå först eftersom jag inte har läst alla kurser som behövs till högskolan + att de jag har e det för dåliga betyg på och bara 2 åriga

   E ett antal årsen jag satt på skolbänken sist och det fungerar på annat sätt idag har jag märkt 🙂

   SÅ jag fortsätter drömma vidare för trivs ändå rätt bra på mitt jobb jag har idag även om det finns vissa saker jag hade velat ändra på men dels e vår chef för envis för att ändra på sig dels så kommer jag få byta arbetsplats i vilket fall som så det är ingen ide att ändra på något i nuläget, Eftersom där jag jobbar idag kommer att gå över till det privata och dit vill jag inte gå med för isf skulle jag får mycket sämre arbetsvilkor hos dessa privata och kommer mer lr mindre att få tillbringa en hel del tid gratis på jobbet som jag varken får timmar lr betalt för + att jag får jobba en hel del x-tra för att jobba igen de timmar jag inte får betalt för

   Så jag kommer att jobba med äldre igen istället för med handikappade/utvecklingsstörda barn/ungdomar/vuxna som jag jobbar med idag

 2. Började för en herrans massa år sedan drömma om att ha en resesida.
  För tre år sedan blev den äntligen verklighet. Idag delar jag mitt stora
  reseintresse med tio tusen besökare i månaden, vilket är enormt för mig.

  Just nu håller jag precis som du på att byta plattform, fyförfasiken för att
  flytta över alla inlägg. Men absolut värt det i slutändan.

  Att utöver det få jobb som skrivande resereporter skulle vara pricken över
  i. Men nya drömmar som ska uppfyllas bör man ju ha :)…

  Tack för en av de bästa bloggarna i Sverige!!!

  Discovering The Planet

 3. Anna skriver:

  Mycket bra inlägg och fråga till oss läsare! Här har drömmarna varierat genom åren men tre har bestått:

  1. Besöka New York

  Uppfyllt? Ja, jag har varit där två gånger de senaste åren och är handlöst förälskad. Det är mitt andra hem. Nästa dröm (mål) är att bo och jobba där.

  2. Starta eget företag

  Uppfyllt? Jajamen. Driver sedan fyra år ett eget företag som copywriter och kommunikatör. Det går bara bättre och bättre. Jag älskar mitt jobb!

  3. Bli författare

  Uppfyllt? Inte riktigt. Men genom alla mina copyjobb är jag ”nästan författare”. Har dock skrivit en roman … och skam den som ger sig! När tiden känns mogen plockar jag upp den drömmen igen!

  Kram och ha en fin helg!

 4. Och nu förstår jag varför jag hade så många läsare i bloggen plötsligt.

  Puss på dig Mona. Hoppas jag får se armarna live snart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..