ANNONS

Hur man gör en jobbdag till en semesterdag

/

Igår morse drog jag till jobbet som vanligt. Upp med datorn, i med sladden till plattången. Ja, jag måste vänta till håret torkat, sen kör jag plattång. Every morning. Om jag glömmer så ser jag ut som en träskpadda med lockigt hår. Inte så sexigt. Och nä, kan inte använda hårfön för jag har minsann hört att det om nåt förstör håret. Alltså självtorka.

Sätter igång och hinner jobba nån timme när talibanen ringer. Som vanligt så utövar hon och hennes far ett tredje världskrig. Every jefla morning. I normala fall så får de reda ut det men i går morse var jag tvungen att dra hem och medla.

Vi har fortfarande bara en bil. Den andra fick ju punka och när reservhjulet kom på så visade det sig också ha punka. Maken hade därför beställt ett nytt däck, som skulle komma vilken sekund som helst.

Men han har haft lite otur när det kommer till fortskaffningsmedel de senaste dagarna: först punka på bilen, sen kommer han på att vi har min moppe, så den skulle han ta en morgon. Tills han noterade att både batteri och olja var slut. Så då tar han cykeln till jobbet. Inga problem. Förrän han åker hem sent på kvällen. Bråttom som satan hem till nån av dom häringa tråkiga EM-fotbollsmatcherna. Nån semifinal. Då hoppar kedjan av. ”Det verkar inte som om jag ska ha något transportmedel!” Själva skrattar jag hela vägen till jobbet i jeepen. Så går det när man inte gör nåt åt en skruv i däcket direkt när man ser det.

Men det här bråket betydde ju att han var tvungen att åka med mig igår morse. Han stormar in i bilen. Det visar sig att banken gjort något megafel och dragit 10-tusentals kronor från både mitt, hans och 20-åringens konto under natten. Nåt om nån nyemmission i nåt företag som vi har aktier i. Han var skogstokig och skulle in till banken och slå nävarna i bordet. Alla två. När han är på det humöret så gäller det att hålla sig borta så jag tokvägrade att följa med in.

Åkte iväg till jobbet i stället. När jag precis var framme så ringde han. Det var bara att vända och åka tillbaka och plocka upp honom. Han var på något bättre humör eftersom banken skulle fixa felet…hoppades dom.

Dumpade honom på kontoret och för tredje gången på en timme åkte jag från jobbet. In till stan. I Mors Dag-present så fick jag en ansiktsbehandling av 20-åringen. Bäst att hålla tungan rätt i mun här och inte skriva för stora ord om henne. Hittade en parkeringsplats på Östermalm, vilket är en bedrift, och kom 2 minuter före utsatt tid.

Halleluja så himmelskt skönt det var. Det syns hur jag njuter va?! Jag ser till och med ganska ung ut. Bra där.  Det är så jag kommer se ut när jag dör alltså.

Efter det så levererade jag lite film till vår ena videobutik som vi har där på Östermalm.

Sen drog jag till optikern för att hämta mitt andra par glajer.

Stockholms i särklass bästa optiker huserar här. I en av Hötorgsskraporna mitt i centrala Stockholm. Min optikers sambo, som hon har företaget ihop med, har börjat med en ny hobby: han har en bifarm och odlar honung. To die for. Så inte nog med att jag fick mina glasögon, som ser ut så här:

Mer får ni inte se eftersom dessa kräver att man är sminkad och det är man inte efter en ansiktsbehandling. Skitsnygga Lindberg i titan som väger typ 4 gram. Ni vet, dom där som hade glasögon med diamanter på skalmarna som jag dreglade över för några veckor sen. Men jag och Nettan kom överens om att jag nog ska vänta en stund innan jag köper dom, hehe…panta en miljon tomflaskor först…Just ja, jag skulle ju säga att jag fick honung också!

Fatta hur glad jag blev!

När jag står där och optiker-Nettan meckar med mina glasögon så ringer Magdalena. Vi bestämmer oss för att äta lunch eftersom hon skulle dra till Skåne på kvällen och blir borta över en månad.

Vi ses på Non solo Bar på Odengatan.

När jag skulle betala för oss så slet hon ut mitt kort ur maskinen och tryckte in sitt eget. Hon är störd på riktigt men jag älskar henne ändå!

Självklart så hade hon unge direktören med sig också!

Han är ljuvlig. På riktigt.

Och maten var kalasgod!

Jag värdesätter verkligen vår vänskap. Så mycket att prata om och aldrig tar samtalsämnena slut. Man kan lita på henne för hon är ingen Tjall-Stina. Hon är en svinbra kompis och jag önskar att alla har en sån.

På vägen därifrån ringer min mamma, som är ute på landet i skärgården. Hon har glömt att fixa en viktig sak hemma i lägenheten. Som ligger mitt i stan. Jag säger att jag måste hem och hämta deras nyckel först. Så det var turbot hem, hämta nycklar, turbo in till stan och fixa det som skulle fixas. Då ringer maken.

Du, det nya däcket har kommit nu så du måste hit och hämta det och sen dra till däcknissen. Idag.”

Järnet till jobbet, järnet till däcknissen.

Jag var superstressad eftersom jag skulle plocka upp talibanen och två kompisar kl 15.00 på idrottslägret. Då kan man liksom inte komma sent. Så när killarna är klara med däcket så drar jag i väg i 200 knyck. Är så borta i andra tankar att jag kör förbi idrottsplatsen och glömmer att jag ska hämta dom.

Ujuj, efter nån kilometer kommer jag på mig, så det var bara att vända. Plockar upp tre trötta tjejer och drar iväg till vår videobutik här hemma.

Glass är nämligen en väry good muta när man vill ha tid över för annat. Barnen blev skitglada. ”Öh, glass f ö r e maten!”  Och jag blev genast vald till Årets Mamma.

Hem och dra igång gräsklipparen. Min yoga-stund.

Det här eviga regnandet har ju gjort att gräset växer som aldrig förr. Sen tänkte jag lite på att jag har en himla massa konstig buskar.

Är ganska säker på att det är jättestora ogräsbuskage, men jag har ju noll koll på sånt här och vågar inte köra över dom med gräsklipparen.  Dock tror jag inte att dom mår så bra….?

Eller så är det årets bladmodemönster.

Tittade på rabatten intill trappan till ytterdörren. Man blir ju något deprimerad.

Sneglar avundsjukt över på grannens trädgård. Där finns inte ett endast löv på marken. I wish.

Å andra sidan så är det spännande att odla maskrosor genom stenplattorna.

För det är svårare än man tror, hehe.

Eller inte.

 När jag efter 1,5 timmar är klar så går jag in. Kom ju på att jag hade tre damer i huset och när tre damer på 8 år är tysta, well, then samsing is going on.

Mycket riktigt. Talibanen hade hämtat sin Minette, dvärghamstern, och det hade byggt en cirkusring av videofilmsfodral åt henne.

De hade lagt ut diverse hopphinder och annat skojsigt.. tyckte dom, men hon var mer intresserad av att rymma därifrån.

Just det ja, när vi var i videobutiken så pratade jag chips med butikschefen. Ojade mig över dom där Kebabchipsen som jag fick med mig hem härom dagen. ”Och för att inte snacka om dom där Varma mackor-chipsen, herregud, vad fan f å r dom allt i från?!”

Då säger han: ”Faktum är att just dom smakar skitgott!”

Så gissa vem som fick med sig en påse hem?!

Det blir kvällens myspys.

Sen spyr jag.

24
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00