Jo, tuttar, boobs, lökar, boppar…nu ska vi prata pattalajnen

Jag har ju en bloggläsare sen hundra år, som jobbar i behå-branschen: Helene Hogengård. Hon driver en mycket uppskattad hemsida där man inte bara kan beställa behå:ar utan även få proffshjälp via mail och telefon. Hennes behå:ar finns i välsorterade butiker runt om i landet, men hon säljer alltså även direkt till oss privatpersoner. Man kan ju lätt tro att det är svårt att köpa behå på distans, men Helene har bevisat att det faktiskt går.

Och det är inte kattskit hon säljer:

coco_384

För mig är det viktigaste att behån sitter som gjutet OCH att den är snygg. Jag är en sån som hittar jag en modell så håller jag mig till den. Och hellre att jag lägger ett par hundra extra om jag vet att den dessutom håller längre, än nåt billigt skit. Visste ni t ex att man inte ska ha sköljmedel tillsammans med behå:ar? Då sabbas elasticiteten. Hade ingen aning om det.

Tänkte be Helene att skriva ned lite tips och aha-grejer, så kan jag lägga ut det här.

Jag har beställt några stycken behå:ar av henne, som ligger på ICA och väntar så ikväll när hela Sverige kollar fotbolls-EM så ska jag ha behå-kalas i mitt badrum.

I alla fall. Eftersom jag gillar bröst, utan att vara flata, så tänkte jag att vi skulle göra nåt kul här. Jag vet nämligen att de flesta av oss går omkring med helt fel storlek och när man väl kommer underfund med vad som passar en så är det ett hallelujamoment. Ni män fattar ingenting och ni har det lite lättare: en snorrborre behöver inget stöd utan den kan dingla fritt i vilka kalsonger som helst. Typ.

Jag har tiggt till mig några behå:ar från Helene som jag tänkte lotta ut till er men nu kommer haken, hehe, håll i hatten:

Jag vill att ni mailar mig (mona@hemslojdsprodukter.se) en bild på era tits i den behå som ni använder mest och håll inte på att göra era snygga för bilden får bara vara från halsen och ned till strax under bopparna. Om ni inte grejar det så beskär jag bilden åt er. Ta den framifrån och inte nedifrån.  Och fuska inte med att lägga titsen till rätta för att det ska se så bra ut. Upp med tröjan, poff poff, klart! 3 sekunder.

Jag kommer lägga ut ALLA bilderna här i bloggen men givetvis i n t e skriva vem de tillhör, sen så röstar alla läsare fram fem finalister.

Jag har bett Helene att hon ska hjälpa mig att välja ut tre av dessa fem, som kommer få varsin behå. Behån kommer vara anpassad exakt efter de boppar som ska husera där.  Vilkoret för vinnarna är att de skickar mig ”efter”-bilder. För att jag är så jefla nyfiken!

Hit me ladies!

Och det spelar ingen roll om det är myggbett eller lökar modell elefantsize, alla tuttar är välkomna.

Var inga mesar nu utan fram med mobilerna och häng ut dom. Det här kommer bli skitkul.

 1. Är även en stackare som mig välkommen, viktpendlat i i stort sett hela livet men hållit vikten nu i 2½ år.
  har slappa lökar som knappt fyller upp en A cupa…
  Tror det är stört omöjligt att hitta en BH som skulle kunna fixa till en byst av mina tragiska saker framtill som knapt borde få kallas för bröst.
  Enda räddning för dom är nog att fylla ut med silikon.

 2. Åh vill ha tips på vad man ska ha för bh när man har som problem att tuttarna JÄMT trillar ut när man böjer sig framåt!! Har länge trott att det är mina bröst det är fel på, att bröstvårtorna sitter för långt upp för de tittar alltid fram, men det kanske är fel bhar som jag använder?

 3. jag har skärpt till mig lite efter att ha visat vilken kanss jävla bh jag använde i tv-programmet- Trinny och susannah stylar om sverige.
  Men eftersom det i just det progrmamet inte var värsta bästa bh hjälpen, så har jag fortfarande tokfel. Så jag lär återkomma med bild on the booobs.

 4. kan hon hitta bh åt en som typ inte har några tuttar längre? (efter två barn) och dessutom är de olika små?! (skriver inte olika stora då de knappt syns)

 5. Problemet är väl också att man inte kan hålla sig till en storlek rakt av heller eftersom olika märken är olika stora… Jag har 75B i vissa BH:ar och 70C i andra. Helknasigt.

 6. Nu jäklar finns det ingen återvändo – har mejlat en bild och skrattar gott! Ska bli spännande detta. Ha en fin dag!

 7. He he… mina boppar ser hyfsade ut I bh jämfört med utan…. xD
  Ska nog leta fram kameran i alla fall och se vad jag kan få till….

  Har ett önskemål om att du borde ha boppar eller bröst som en av dina kategorier, ungefär som ”livet med maken”. Några av de roligaste inläggen handlar ju om detta 🙂

  Ha en bra dag allihopa och fram med kamrorna nu tjejer 😉

 8. Du är ju för härlig! Ska garanterat maila dig senare idag eller under helgen, för jag har definitivt inget som sitter som en smäck inte.

  Kul grej!

  Trevlig helg!

 9. Synd bara att vi med storlek kojuver inte kan shoppa loss i hennes butik. 🙁 Å andra sidan verkar ju det vara så överlag i sverige. 😛

  1. Hej Linda

   Du kan vara lugn. Jag har tillgång till ett Franskt märke vid namn Huit8. Min väninna har testkört och hon är totalt frälst. Det är hög kvalitet, design och komfort i ett. Så snart jag hinner ska jag lägga in några av dessa i webb-shopen. Har även en leverans på väg in.
   Du kan spana in några av deras bikinisar som också sitter som en smäck och ger liten byst ett extra lyft i levet. 🙂

   Bilderna är kass och de ska bytas ut så snart jag kan få en modell att stå still några minuter. 🙂

   http://hogengard.jetshop.se/baby-be-mine-bygelbikini-bd-p-116-c-113.aspx

   http://hogengard.jetshop.se/fleurette-bygelbikini-bd-p-118-c-113.aspx

   http://hogengard.jetshop.se/lucky-bygelbikini-bd-p-95-c-113.aspx

 10. Sisådärja. Då var det klart. Fotat och skickat. Då väntar jag med spänning på min vinst 😉 -Det skadar väl inte att tro på sig själv va?

 11. Vill bara skicka en hälsning till dig! Din blogg får mig alltid att skratta & du är så grym på att skriva!!! Skönt att se någon som visar upp alla delar från livet, inte bara positivt & glammingt.. Ändra aldrig på dig & sluta aldrig blogga- ever!!!
  Keep it up!! 🙂

  Ps. Vi äter på Italiano & Italiano Papá jämt, och vi bokar jämt bord! Bästa maten i stan, gå in på Italiano.se så hittar du all info.. Ta carpacion nästa gång, bäst i världen!!

 12. Jag har gett upp att försöka hitta en bh i en butik nära mig – jag beställer från England. Ibland lyckas det, ibland inte. Jag är bergsäker på att jag har rätt storlek för som jag har tjatat på min mamma om att hon använder fel storlek. Har 80 i (eller HH). Åh gud vad jag önskar att jag kunde ha c-kupa eller ännu mindre……

 13. Instämmer. Om att man går omkring i fel storlek. TOKFEL. Jag trodde jag var 80C. Fick proffsprovning och oj, 65F!!! Liiiiiiite skillnad va?!!

  Inga bilder – de enda BH-ar jag har med här till andra sidan klotet är just proffsutprovade 😉 GRYMTskönt med några som passar!

  Ha det bäst Mona! JÄTTEkram!

 14. Oj jisses, jag skall definitivt skicka. För mitt stora problem att att det skiljer en hel storlek mellan vänster och höger bröst, så nu använder jag sport-BH. Hm…hur fan ska jag fota då? Det syns ju bäst när jag fotar utan BH juh! 🙂

  Och PS Mona, du skall inte tvätta ngt med stretch i med sköljmedel, detsamma gäller för stretchjeans etc etc…då tappar de formen och blir helt kass efter ett par tvättar. Sköljmedel är bara för tyg utan stretch. Jag förstörde mycket innan jag lärde mig det.

 15. Ojoj Mona! När du ser alla som kommenterar inläggen framöver så kommer du bara att se booobs. Altså, Tin@ det är hon med dom ojämna. Karin hon med dom obefintliga, Matilda är hon med enorma o.s.v. Du kommer att få ditt lystmäte tillfredsställt. Härligt

  1. Monas blogg är definitivt den bästa EVER o alla bloggläsare är lika goa kålsupare dom =O)! Jösses vilket skönt gäng som rumstrerar om inne på denna blogg, LÖÖÖÖV IT!!! Jag ska be mannen ta ett kort (garvar han får han gå till akuttandläkaren i morgon!!) och lägga upp på bloggen, är trött på att aldrig hitta en bh som är schysst! Hoppas hoppas jag vinner =O)!
   Apropå Boppar…har 3 kids och ni som har ammat vet ju att ungarna (och efter dom tar mannen gärna över) hänger ganska friskt i dom (som om det vore bungyjump som ska utföras ungefär) varpå resultatet kan bli aaaningens töjda rattar.. Den sista ungen sa till mig när vi var i badhuset (högt o tydligt såklart för att va säker på att ALLA närvarande o det var många!! skulle höra) ”Mamma, vilka långa tuttar du har!!” Det var kanske inte lämligt tillfälle men jag hade sånär sagt Käften unge!!! Pionröd i nyllet blev jag o alla runt omkring mig började ju såklart asgarva… Ingen veckopeng den veckan (o de nästa 1000 heller!!!)… Tack för en fantastisk blogg Mona, DU E BÄST!!!

 16. Lika svårt e de o hitta BH när omkresten e stor o boobsen små allra värst e o hitta ett matchande set med trosor o BH lr om man vill ha nån snygg BH, har en BH som jag kan stå ut med o ha, fast den åker av så fort jag kommer hem den e faktiskt köpt på Ge-kås inte den snyggaste precis men inte den fulaste heller tack o lov…. i vår släkt är det 2 av mina kusiner som fått Boobs så det räcker o blir över för oss alla tror jag sen hade mormor o min ena moster (som dock ej var mor till dessa 2 kusinerna utan moster till de med) oxå Boobs för oss alla. Resten av oss har fått nöjja oss med antingen minimala lr iaf b möjligtvis c kupor 🙂

  Hade vart bra mycket lättare o hitta nån snygg BH om man inte omkresten vart så stor när man har små tuttar

  För de flesta verkar tro att bara för man e stor så har man jätteboobs oxå

  När man ska ut på krogen lr nåt så sitter ju överdelen snyggare om man har en tuttkasse (inbillar jag ju mig iaf)

  Får se om jag skickar in bild lr ej efter helgen 🙂

 17. Får man skicka utan BH, jag skäms inte så länge namnet inte står med – men det är enda sättet att se skillnanden mellan bröna. Och jag har varit i proffsbutiker, INGEN har lyckats. Jag vill ha klyfta och lite lyft. Det har en del lyckats med, men då sitter de så hårt så det känns som en hjärtinfarkt. Jag har gett upp. 🙂

  1. Gör det du, jag pluttar i lite prickar på valda delar innan jag lägger ut den. Men du, Helene måste ha måttet under bysten. Mät alltså runt ryggen och precis under bopparna…

 18. I mitt fall ibland är inte kupan problemet utan passformen runt om samt vid armhålan – speciellt när man är nog så rund och mjuk.
  Lyllo grabbarna som bara behöver fundera på om det ska vara med eller utan ben…

 19. Och OM sambon kommer in i sovrummet när man står och försöker fota hänglökarna och han frågar snäll vad man håller på med och man svarar snällt: Ska mejla dom till Mona som gillar bröst och hon ska lägga ut dom på nätet.
  Hur går man vidare efter det liksom…. När man inser vad jävla dumt det kan låta ibland när lökar, kamera och internet är inblandade.

 20. Helene, jag blev just överlycklig! Hittade en Huit8-behå för ett par år sen, och fullkomligt älskade den. Det var den överlägset skönaste BHn jag någonsin har haft! Den var sömlös, i ”micro” och hade avtagbara axelband. Den gick tyvärr sönder (förmodligen för att jag använde den JÄMT), och sen dess har jag letat ihjäl mig efter en ny, utan resultat. Jag skulle bli otroligt glad om du visste om den finns att få tag på numera?

 21. Hur gör man då om man är på gränsen till höggravid? Jag vill ju supergärna va med och tävla om en BH. Men omkretsen stämmer inte riktigt just nu…. Själva tuttmassan har inte börjat växa nått nämnvärt ännu men omkretsen har som sagt ökat något.

 22. Freya som Helene verkar ha är så överlägsna, mitt liv är före och efter Freya, jag har 30 stycken….love them all <3

 23. En bild är på väg.

  Om man har tur kanske man kan få tips om vad som passar om inte annat! 🙂

  Maken tyckte jag var riktigt konstig som sprang runt till de olika speglarna för att försöka få en sån bra bild som möjligt utan en massa skuggor… ha ha

 24. Trevligt initiativ, ska bli intressant att se bilderna 🙂 Då fruktansvärt vanligt att folk har fel storlek!
  Själv tänker jag ej delta då jag är verkligen supernöjd med mina BH:ar, som jag köper av en tjej som jobbar med BH-partyn! Innan henne var jag fruktansvärt less på alla H&M och kappahl BH:ar som satt illa, töjde ut sig och inte höll tuttarna på plats för fem öre. De skavde och man hade snygga valkar i ryggen av banden. Hade kunnat kapa av tuttarna för att slippa eländet.
  Men nu älskar jag mina bröst och skulle kunna sova i mina BH:ar! Sån jävla skillnad det är när man hittar rätt!

 25. Jag har inga storleksproblem- men klarar inte av axelband pga av värk/arbetsskada/nackskada o kan bara ha en bh på mig några timmar o mår ganska jefeligt efteråt. Provat bandåer,olika sportbh´ar , mycket Br-e-eda o ”bekväma” axelband men icke- En del balkonetter funkar några timmar men sen vill de spränga bröstkorgen på mig- Så jag har bara ett vanligt linne till vardags, men jag verkligen Hatar att ha brösten lösa o ”hud mot hud”.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..