ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

När man vill veta, och när man är lite korkad

Allmänna funderingar, konstateranden och händelser

I går kväll så hämtade jag maken på Bromma flygplats. Jag var lite tidig så jag satt kvar i bilen och väntade. Plötsligt ser jag en man som uppenbarligen är en anställd eftersom han är inne i nån form av personalutrymme. Han står upp men så böjer han sig ned så mycket att jag bara ser hans mössa.

width=300

Det ser ut som om han snackar med nån som ligger på golvet.

width=300

Strax försvinner även mössan. För att börja guppa fram och tillbaka.

width=281

Då jag är en gammal och erfaren tacka så förstår jag ju genast att här försiggår något otillbörligt. Helt klart har han sex med nån. Jag sträckte nästan halsen ur led när jag skulle försöka glo bättre. Inte alls nyfiken.

Efter nån minut reser han på sig igen. Och gör om samma procedur. Jag tänker att det var mig ett konstigt sätt att sätta på en brud.

När han ställer sig upp för tredje gången och slår ut med händerna, så tänker jag: “vadå, ångrar han att han satte på henne, eller vad pysslar han med?” Det ser precis ut som om han avvärjer henne och säger “ameh, nu räcker det, jag vill inte mer!” 

width=300

Jag tänker att antingen är bruden jefligt kort, eftersom jag inte ser henne, eller så ligger hon kvar på rygg. Ujuj vad skitigt det måste vara.

När mannen gör om samma sak ytterligare så trillar poletten ned. Han ber ju för f-n. Det är ju d e t han gör. En muslim. Herregud, jag som var säker på att han banka’ bäver.

Och det är ju upp till honom, I dont give a shit. Men så kom jag att tänka på en sak. En praktisk sak. Jag vet ju att muslimer måste be ett antal gånger om dagen. Jag är dock inte så insatt i deras rutiner men har nåt svagt minne av att det måste ske på specifika klockslag. För det gjorde dom i alla fall i Egypten när jag var där förra sommaren. Och då kommer min fråga, som ni gärna får upplysa kärringen om:

Om man som troende muslim jobbar på en flygplats, låt oss säga att han jobbar ute på startplattan med att ta emot och vinka in plan, vad händer då om han måste be precis när ett plan ska landa? Eller vad händer över huvud taget om man t ex är tunnelbaneförare? Jag hör hur korkad jag låter, men visst ä r det väl så med att dessa böner är tidsanpassade? Å andra sidan så har jag aldrig suttit på tunnelbanan när någon förare ropat ut: <em>”ursäkta, jag stannar tåget för jag ska be en liten stund.”</em>

Fast det är klart. Det är väl 20 år sen jag åkte tunnelbana kontinuerligt.

Jaha. Det var månadens dum-dum-fråga.

Hit me.

Edit: For some weird reason så går det plötsligt inte att kommentera det här inlägget, ej heller se dom bra och informativa kommenterar som några av er hann skriva. Jag fattar ingenting.

När man vill veta, och när man är lite korkad

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.