ANNONS

Det finns nog fan ingen som kan få mig så förbannad…

/

…som maken.

Vi har sjukt mycket att göra just nu. Sjukt. Roliga och jobbiga saker. Och grejer under tidspress.

Så det är lite rörigt och känslorna sitter utanpå. Hos maken.

I förra veckan ber han mig att sätta ut en grej på Blocket. Nåt som funnits i en av våra butiker. Jag säger att jag ska fixa det och så dividerar vi lite om priset.

I morse sätter jag ut annonsen och som alltid så uppger jag makens mobilnummer. Efter 16 år tillsammans så vet han att jag aldrig svarar i min telefon om det är ett okänt nummer, så det är liksom en tyst överenskommelse: jag gör jobbet och han cashar in. Bra så.

En timme senare ringer en köpare. Jag är inte i närheten och maken säger efteråt att han inte fattar nånting av samtalet. Jag får jordens utskällning för att jag inte har sagt nåt om annonsen. Eller ”inte kommunicerat” som är hans senaste modeord…som han upprepar 10 gånger om dagen så att jag nu kräks på det. K o m m u n i c e r a. Vidare så säger han att priset jag uppgett var alldeles för lågt och ”vad tänkte du med?”

Då brinner det i peruken på mig. Jag upplyser honom om att det var HAN som bad mig sätta in annonsen och att han visste vad jag skulle sätta ut grejerna för. Då säger han nåt som gör att jag höll på att köra av vägen på riktigt. Lyssna på idioten:

Jag tänkte högt.”

”Skojar du med mig?! Du TÄNKTE HÖGT att jag skulle sätta in annonsjäveln?!

”Ja

”Alltså, du skämtar på allvar. Du TÄNKTE HÖGT och sen ger du mig skulden för att jag inte fattade att du TÄNKTE HÖGT, att det var på låtsas?”

”Ja, jag hade inte tänkt klart.”

Jag kan säga att hade det inte varit för att vi hade en anställd i baksätet så hade jag kört av motorvägen, klivit ur och tagit en taxi. På allvar.

Årets veckans råd: Jobba ALDRIG ihop med den du lever ihop med.

Herregud, jag blir fortfarande förbannad bara jag tänker på det.

….och är det nån här som fortfarande tycker att jag är dum mot honom i bloggen så ska ni få kompanispö.

37
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00