Det finns nog fan ingen som kan få mig så förbannad…

…som maken.

Vi har sjukt mycket att göra just nu. Sjukt. Roliga och jobbiga saker. Och grejer under tidspress.

Så det är lite rörigt och känslorna sitter utanpå. Hos maken.

I förra veckan ber han mig att sätta ut en grej på Blocket. Nåt som funnits i en av våra butiker. Jag säger att jag ska fixa det och så dividerar vi lite om priset.

I morse sätter jag ut annonsen och som alltid så uppger jag makens mobilnummer. Efter 16 år tillsammans så vet han att jag aldrig svarar i min telefon om det är ett okänt nummer, så det är liksom en tyst överenskommelse: jag gör jobbet och han cashar in. Bra så.

En timme senare ringer en köpare. Jag är inte i närheten och maken säger efteråt att han inte fattar nånting av samtalet. Jag får jordens utskällning för att jag inte har sagt nåt om annonsen. Eller ”inte kommunicerat” som är hans senaste modeord…som han upprepar 10 gånger om dagen så att jag nu kräks på det. K o m m u n i c e r a. Vidare så säger han att priset jag uppgett var alldeles för lågt och ”vad tänkte du med?”

Då brinner det i peruken på mig. Jag upplyser honom om att det var HAN som bad mig sätta in annonsen och att han visste vad jag skulle sätta ut grejerna för. Då säger han nåt som gör att jag höll på att köra av vägen på riktigt. Lyssna på idioten:

Jag tänkte högt.”

”Skojar du med mig?! Du TÄNKTE HÖGT att jag skulle sätta in annonsjäveln?!

”Ja

”Alltså, du skämtar på allvar. Du TÄNKTE HÖGT och sen ger du mig skulden för att jag inte fattade att du TÄNKTE HÖGT, att det var på låtsas?”

”Ja, jag hade inte tänkt klart.”

Jag kan säga att hade det inte varit för att vi hade en anställd i baksätet så hade jag kört av motorvägen, klivit ur och tagit en taxi. På allvar.

Årets veckans råd: Jobba ALDRIG ihop med den du lever ihop med.

Herregud, jag blir fortfarande förbannad bara jag tänker på det.

….och är det nån här som fortfarande tycker att jag är dum mot honom i bloggen så ska ni få kompanispö.

 1. Har nyss börjat läsa din blogg, och jag måste då säga att du skriver så bra och att jag känner igen knäppa maken och talibanen :))

 2. Anna skriver:

  Hrmf! När jag har censurerat vad jag tycker om sådant beteende blev det inte mer kvar.

 3. Ebba skriver:

  Har just haft en dust med exmaken. Gick in på din blogg för att få tankarna på annat och…. TACK fick mig ett skratt!!!!

  Ps. Om du tycker han är en idiot stundtals ska du lyda mitt råd: Skilj dig aldrig ifrån honom. När man skilt sig blir dom än värre idioter!

 4. Mats skriver:

  Ibland funderar man allvarligt på att konvertera till kvinna. Så att man kan bli förbannad på karlar utan att känna att man blir klassad som Kvissling…

  1. Varsågod, Mats.
   Men tänk bara på att om du blir kvinna så kommer du alltså att ha en vagina som blöder några dagar varje månad. MYCKET blod ur ditt könsorgan. VARENDA månad under sisådär 30-35 års tid. Yes?

   (Jag skulle kunna fortsätta i en evighet, men jag tror att det här räcker för Mats, eller vad tycker ni?)

 5. Mr Lee skriver:

  Det är inte Mona som gör denna blogg, det är maken!! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..