ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

När man vet att man har misslyckats som förälder

Talibanen

Vi spelar Monopol större delen av dagen. Humöret på talibanen är helt anpassat efter antalet kronor hon har i sin kassakista. Mellan varven växer det, för att lite senare minska avsevärt. Så där håller vi på.

Tills jag råkar ha rå-tur och köper ett gäng hotell. Talibanen råkar ha mindre tur ochramlar in på mina hotell både en och tre gånger. Till slut har hon noll stålingar kvar och är skyldig mig 1275 dollar (vi spelar den amerikanska upplagan). Jag säger att hon kanske kan sälja en gata till mig.

“Glöm det!”

“Nähä, men då måste du inteckna mer hos banken, annars går du i konkurs.”

“Jag vill inte.”

“Nähä, men hur ska du betala mig då?”

“Kan du inte vara snäll?”

“Eh, näe, det kan jag inte. Du är skyldig mig dom där pengarna och då måste du komma på en lösning. Antingen säljer du en gata till mig (jag har två och behöver den tredje för att kunna köpa hus), så är vi kvitt trots att den egentligen bara kostar 200 dollar, alltså efterskänker jag över tusen dollar. Det är en jättebra deal. Eller så intecknar du ett gäng gator hos banken.”

“Nä. Eller; om du lovar att inte köpa hus på dom där gatorna så kan du få köpa den.”

Klart jag inte kan lova det. Menar du på fullt allvar att du hellre går i konkurs än att inteckna, eller låta mig köpa en gata av dig?!”

“Ja.”

“Ehh, nähä. Okej. Men bara för att jag är mamma så tänker jag inte låta dig vinna!”

“Men mammaaaa, jag är faktiskt bara 8 år!”

“Älskling, är du tillräckligt mogen för att spela Monopol så bryr jag mig inte om hur gammal du är.”

“Du är taskig mamma!”

Hon stirrar på mig med ilska i blicken, sen tar hon alla sina kort och slänger på spelplanen. Och går därifrån.

width=670

Jag tror bestämt jag har lite att jobba med ett tag framöver.

När man vet att man har misslyckats som förälder

13
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Mina highlights