När man vet att man har misslyckats som förälder

Vi spelar Monopol större delen av dagen. Humöret på talibanen är helt anpassat efter antalet kronor hon har i sin kassakista. Mellan varven växer det, för att lite senare minska avsevärt. Så där håller vi på.

Tills jag råkar ha rå-tur och köper ett gäng hotell. Talibanen råkar ha mindre tur ochramlar in på mina hotell både en och tre gånger. Till slut har hon noll stålingar kvar och är skyldig mig 1275 dollar (vi spelar den amerikanska upplagan). Jag säger att hon kanske kan sälja en gata till mig.

”Glöm det!”

”Nähä, men då måste du inteckna mer hos banken, annars går du i konkurs.”

”Jag vill inte.”

”Nähä, men hur ska du betala mig då?”

”Kan du inte vara snäll?”

”Eh, näe, det kan jag inte. Du är skyldig mig dom där pengarna och då måste du komma på en lösning. Antingen säljer du en gata till mig (jag har två och behöver den tredje för att kunna köpa hus), så är vi kvitt trots att den egentligen bara kostar 200 dollar, alltså efterskänker jag över tusen dollar. Det är en jättebra deal. Eller så intecknar du ett gäng gator hos banken.”

”Nä. Eller; om du lovar att inte köpa hus på dom där gatorna så kan du få köpa den.”

Klart jag inte kan lova det. Menar du på fullt allvar att du hellre går i konkurs än att inteckna, eller låta mig köpa en gata av dig?!”

”Ja.”

”Ehh, nähä. Okej. Men bara för att jag är mamma så tänker jag inte låta dig vinna!”

”Men mammaaaa, jag är faktiskt bara 8 år!”

”Älskling, är du tillräckligt mogen för att spela Monopol så bryr jag mig inte om hur gammal du är.”

”Du är taskig mamma!”

Hon stirrar på mig med ilska i blicken, sen tar hon alla sina kort och slänger på spelplanen. Och går därifrån.

width=670

Jag tror bestämt jag har lite att jobba med ett tag framöver.

 1. Det är du och Juholt : )

 2. Annika skriver:

  Håhåjaja, hon kommer att använda många dyra timmar i terapisoffan för att komma över sin mams taskighet i Monopol!! 😀 :

 3. /MT skriver:

  För att vinna mot sina barn kan man även hota med indragen veckopeng om inte mamma vinner……. 🙂

 4. Ebba skriver:

  Hatar monopol. Värsta spelet ever!!!! Finns det någon som någonsin ägnat en hel dags monpolande och inte tjafsat, bråkat och till slut blivit osams? Jag bara undrar liksom…

 5. B.o.B. skriver:

  Jag läser ditt inlägg samtidigt som jag tittar på Nyhetsmorgon. Plötsligt läser jag på deras rullande text nertill i rutan ”FN bör ta över talibansamtal”. Det kanske kan kännas skönt att du kommer få hjälp liksom 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..