När man är en gestapo

Det är ju ingen hemlighet att jag har städerskor. Vita, fina och två åt gången. Japp. För jag bor i ett stort hus, som förvisso är mer åt århundradets renoveringsobjekt och ett solklart fall för Arga Snickaren, än nåt flashigt drömboende.

I alla fall. Eftersom de kommer på fredagar så är jag inte så populär dagarna direkt efter här hemma. Sätts en sko en millimeter utanför dörrmattan så får jag att rabiesanfall. Eller om en brödsmula så mycket som nuddar något annat än underläggen på borden, så blir jag tokig.

Sedan talibanen var 1 år så har jag alltid sagt att jag får ”röda prickar på hela kroppen” om jag ser några smulor på golvet. Det kanske inte har varit så bra eftersom hon är noga med att tala om för sina kompsiar att ”smula inte för då får min mamma röda prickar” på fullt allvar. Pedagogiken i det liksom.

Och whats up med den här andra grejen: jag tokstädar innan städerskorna kommer. Varenda gång. Im the fucking queen of Plocking liksom.

…eller så är jag bara dum i huvudet.

 1. Mia skriver:

  När jag bor på hotell fler än en natt i sträck, städar jag alltid hotelrummet innan jag går därifrån på morgnarna. Join the dum i huvudet-club..

 2. Samma här, för en ytterst ojämn kamp mot övriga familjemedlemmar och får leka general varannan måndagkväll inför kommande städning:( Förstår inte att det ska vara så svårt att lägga tillbaka saker på rätt plats…

 3. Brippan skriver:

  Men herrejösses människor! Hur kan ni tycka att plockandet är värre än själva städningen??? Plocket tar 10 minuter. Själva städningen tar 4 timmar minst.
  Det mesta (nästan det enda) plocket är barnens rum. De får plocka undan från golvet i sina rum själva varannan torsdag (städhjälpen kommer varannan fredag).
  Vi har städning sponsrad av makens arbetsgivare tills yngsta hemmavarande barn fyllt 8 år. Han fyller 7 i november!!! Ett år kvar, sen blir det att betala hela summan för städningen för inte tänker jag börja städa själv. Det är ljuvligt att komma hem till ett nystädat hem inför helgen.

  1. ”10 min”!! Du har dresserat dom väl hörrudu!

 4. Min farmor va nog en av dom klokaste kvinnor som gick i ett par skor…hon hade städhjälp i sin atelje…men hon hata å städa så hon kom på den briljanta ideén att om farmor städa ateljen varannan vecka så kunde ju städerskan ta hennes lägenhet en trappa upp den veckan…men farmor strunta i att städa sina veckor så hon fick rent å fint varannan vecka hemma å varannan i ateljen. Samma städerska betala hon så hon gick hem till min mamma varje söndag å storstäda för hon tyckte att ha tre små hemma är tungt nog.

 5. MN skriver:

  Vi har städhjälp ganska ofta, i början hade vi den varianten där vi var tvungna att plocka undan innan besök och det drev mig till vansinne. Nu har vi en tjej som gör allt istället; städar, plockar, sorterar, putsar smycken och skor, tvättar kläder och stryker, rensar i kyl och frys.

  Hon är helt fantastisk, skulle inte överleva en dag utan henne… Vi sparar så otroligt mycket tid tack vare hennes jobb, vi kunde inte vara nöjdare!

  //MN

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..