Om det här med fördomar

Tänkte på det här med fördomar. Det finns inget som är så skönt som att stå bakom kassan i en butik och förut stod jag en gång i veckan i våra videobutiker. Mycket avslappnande. Vi har ju även en inredningsbutik, men där är det inte alls roligt att stå. Inte samma typ av kunder.

En gång för några år sen jobbade jag i vår ena videobutik på Östermalm. DÄR kan vi snacka om anala människor. Vår dåvarande butikschef pluggade till civilekonom och var nästan klar. De flesta av våra anställda är killar och tjejer som studerar i många år, varför ett jobb hos oss är en bra extrainkomst.

I alla fall. In glider en kärring representerat alla större märken: Gucci, Dior, Burberry and you name it i form av handväska, kappa, glasögon etc. Och så en liten bjäffsande historia under armen. Så klart.

Hon var så sablars otrevlig och nedlåtande mot mig, och jag hade god lust att ge henne en fetsmäll. Riktigt dryg, och ansträngde sig för att tala med enkla ord, och dessutom långsamt, utifall att jag och butikschefen inte fattade.

Nu är inte jag särskilt rik eftersom jag är småföretagare och då handlar livet mest om att kämpa. Tills man bliiir rik. Men jag har ett par rätt ”tunga” ringar och kan man sina diamant”varuhus” så vet man från vilka två märken som de kommer ifrån.

Och här började det roliga. Eftersom varje blingbling-intresserad kärring alltid tittar på andra kärringas smycken, så noterade jag att hon noterade mina ringar. Jag såg hur hon inte riktigt fick ihop det i skallen: h u r kunde en sämre bedagad expedit ha på sig såna. Typ. Och hur gärna hon än ville, så kunde hon inte få till det i sitt trånga huvud att ringarna var oäkta. För det syns att det inte är det.

Hade jag varit på dåligt humör så hade jag kastat ut kärringjäveln för hon var direkt oförskämd.

Därför är jag ALLTID extremt trevlig när jag handlar. För i min värld är alla lika. Alltid. Och man vet aldrig vad som döljer sig bakom en ICA-skjorta. Det kan vara en idiot, men också din framtida bästa vän. Det kan vara ett stolpskott, men också en framtida Nobel-pristagare. Döm aldrig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..