Min älskade tvättmaskin

Jag har en tvättmaskin som jag nyttjar två gånger om dagen. 365 dagar om året.  Och jag kan inte leva utan den.

Sen nån vecka tillbaka så har den börjat konstra. Lägger av mitt i programmet. Och jag får hjärnblödning. Eftersom vi tvättar så mycket så kan jag inte köpa nån billig historia. Så jag har beordrat maken a k a Martin Timellski, att försöka laga den. Ni som hängt länge i min blogg vet vilka skills maken har när det kommer till att vara en handy man. Typ noll. Men jag är beredd att chansa.

Problemet är att han inte kan göra något på egen hand. Jag måste alltid vara sällskap. Och då börjar vi bråka, eftersom jag har så många fantastiska idéer.

Så precis just nu ska vi gå upp och ta tag i saken.

Wish me luck.

 1. Sara skriver:

  Filter ja, även kallad nålfälla, att checkas. Dra ur strömmen, minst 15minuter. Gör en reset om det stöds av din modell. Och, om du har ”rätt” märke, ring mig eller mina kollegor. 🙂

 2. Regel nummer ett: Kolla filtret.
  Börja ALLTID med det.
  Ett rengjort filter kan lösa många problem.
  🙂

 3. Det är ju mors dag imorgon. Sambosar kan också köpa presenter till dessa dagar… 🙂

 4. Gustav skriver:

  Hmm, efter att ha skruvat isär ett gäng hushållsmaskiner (tvättmaskiner inblandade) tror jag nog att jag håller med Helena m.4.
  Köp en ny maskin!
  Att felsköka programenheten är inget lördagsnöje, särskilt inte om det är blandat eletronik och mekanik och det är skyddsplåtar ivägen, och vattenslangar det rinner ur och fy fan (ärligt talat). Funkar det inte med en rejäl spark, bryta strömmen och slå på igen eller rengöra tvättmedelsfacket. Lämna maskinen till ett proffs eller köp en ny. Jag tror det ger mest familjeharmoni i längden.

 5. Vi hade också problem med vår förra maskin redan efter 2 år. Den betedde sig som er, men när vi kollat det kryptiska felmeddelande som blinkade i displayen var det hyffsat enkelt att åtgärda.
  Mitt tips är att kolla vattentillförseln, och då främst om ni har något litet litet filter i slangen som kan ha slammat igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..