Apropå att shoppa, och bråka med maken

Det är väl jävligt märkligt att, när man kan, vill och har lust, att köpa nåt fint så hittar man inte ett skit.

Fast å andra sidan så kanske det berodde på mitt excellenta humör. Typ jag-kommer-mörda-maken-idag-humör.

Nää. Jag ska dit igen när jag har lugnat ned mig.

Idag har jag legat på rygg hela dagen. Eh, nej, så kul ska vi inte ha det. Jag har varit stentrött och lekt tonåring. Det vill säga, jag har legat i hennes säng, tittat på tv, pratat med henne, sminkat henne, lekt med talibanen…i sängen. Bortsett från att fixa lunch då’ra.

För det kostar på att vara förbannad på maken. Jag har märkt att när jag blir förbannad i PMS-tider, så blir jag fullkomligt galen. Vi pratar tacksam för att knivarna ligger i lådan. Typ. Och bråken startar med skitsaker, som det här:

Vi har en brödrost. En ful vit 4-bröds historia. Som jag kan leva med, om den står i skåpet. Men maken vill att den ska stå framme. Jag får Röda Hund. Härom dagen fick han för sig att den gått sönder då brödet blev vidbränt. Och går ned till sitt hamster-garage. Där 48 tusen flyttlådor står med ”bra-att-ha”-grejer. Och gräver fram en 2-bröds historia från 1982. Tar upp den och ställer den bredvid den gamla (varför ta bort den liksom, när man kan ha båda framme samtidigt). Jag noterade alltså detta tidigare i veckan men fick igår ett jävla tokspel.

Han hävdade att den gamla var trasig. Eftersom jag är en obstinat idiot så tryckte jag i två brödskivor, drog ned värmen/grillen ett par grader, OCH SE PÅ FAN! ….den funkade. Självklart.

Men nä, människan skulle ha den gamla äckliga likförbannat. Där och då bestämde jag mig för att bli osams med honom. Sen var jag som ett åskmoln hela dagen. Fram till i morse. Då hade jag lugnat ned mig.

Såna världsliga saker bråkar vi om medan nära anhöriga opereras för cancer, barn i världen svälter, och kvinnor misshandlas. En jävla idiot är vad man är. Men det är han också.

Själva då, vad triggar igång er?

 1. annan: å vars Mona.. jag har nog sett dina påsar.. din galning!

 2. Annan: Nej, det hade jag inte. Alls. Eller så här: jag hade kunnat gå ned det jag måste gå ned, men inte bibehållit det. Så har det alltid varit. I mitt fall skall man också lägga till den medicinska faktan..Och du, INTE HANDLA PÅ LIDL! Är du skvatt galen människa! =))

 3. annan:
  Det var inte länge sen (läs typ 2 år sedan) jag i ett PMS anfall tog svabben jag hade torkat upp dotterns spyor med och gjorde en golfsväng med avsedd att träffa makens då i mitt tycke javligt puckade tryne… när jag mötte hans totalt oförstående förvånande lite skrämda blick fick jag stopp på svabben och drog ner i källaren och tänkte – Shit, måste göra nått åt PMS:en innan jag dödar honom. Fick antidepresiva medel.. nått på P.. Tog en tablett glatt och tänkte , bye bye PMS… Den nattens grymma mardrömmar gjorde att all framtida PMS kändes som piece of cake. jag har 99 piller kavr om nån är intresserad…

  kram en annan som vill veta mer om operationen…. tror du att du hade gått ner lika mycket om du hade klarat av att göra detta maintag utan op? Tänkte att jag kunde slippa bli skuren i.. annars är vi snuskigt lika du och jag.. fast jag är 45 med egen taliban och i finområdet handlandes på LIDL mellan varven…

 4. Att han dricker mjölk som en jävla dikalv.
  Saker med min Prins som får mig att explodera:

  Att han aldrig kastar tomma mjölkpaket eller den lilla flärpen man river av paketet.
  Att han sover tre fyra timmar i badkaret varje dag.
  Att han borde sova med andningsmaskin men endast provat en gång.
  Att han skiter i att gå till sjukgymnasten efter sin knäoperation för att det var jobbigt.
  Att inget kan finnas hemma i varken kyl eller skafferi för han letar upp och äter allt utan tanke på någon annan.
  Att han aldrig svarar på tilltal.
  Att han aldrig spolar när han varit på toa!

  Kan inte räkna upp fler känner hur jag börjar bli aggresiv.
  Att han alltid lämmnar en ruta toapapper kvar på rullen för då behöver han inte byta.

 5. Malin J skriver:

  Men vad skönt att läsa att man inte är ensam om att vara en PMS häxa. Det som stör mig allra mest är när jag talar om något för honom( tex att vi ska iväg på diten eller datten kl då på just den där dagen. Sedan (eftersom jag vet hur han är ) ber jag honom upprepa vad jag sagt. Den dagen vi ska iväg har han likt förbannat glömt av det fast jag påmint honom flera ggr.
  Detta är bara EN av sakerna jag stör mig på.
  Det som får mig att inte flyga i taket är att han aldrig flyger i taket när jag gjort något som han stör sig på.
  Sen hjälper det förstås att han talar om att han älskar mig flera ggr per dag och alltid ger mig en kram eller en kyss när han går förbi.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..