Apropå att shoppa, och bråka med maken

Det är väl jävligt märkligt att, när man kan, vill och har lust, att köpa nåt fint så hittar man inte ett skit.

Fast å andra sidan så kanske det berodde på mitt excellenta humör. Typ jag-kommer-mörda-maken-idag-humör.

Nää. Jag ska dit igen när jag har lugnat ned mig.

Idag har jag legat på rygg hela dagen. Eh, nej, så kul ska vi inte ha det. Jag har varit stentrött och lekt tonåring. Det vill säga, jag har legat i hennes säng, tittat på tv, pratat med henne, sminkat henne, lekt med talibanen…i sängen. Bortsett från att fixa lunch då’ra.

För det kostar på att vara förbannad på maken. Jag har märkt att när jag blir förbannad i PMS-tider, så blir jag fullkomligt galen. Vi pratar tacksam för att knivarna ligger i lådan. Typ. Och bråken startar med skitsaker, som det här:

Vi har en brödrost. En ful vit 4-bröds historia. Som jag kan leva med, om den står i skåpet. Men maken vill att den ska stå framme. Jag får Röda Hund. Härom dagen fick han för sig att den gått sönder då brödet blev vidbränt. Och går ned till sitt hamster-garage. Där 48 tusen flyttlådor står med ”bra-att-ha”-grejer. Och gräver fram en 2-bröds historia från 1982. Tar upp den och ställer den bredvid den gamla (varför ta bort den liksom, när man kan ha båda framme samtidigt). Jag noterade alltså detta tidigare i veckan men fick igår ett jävla tokspel.

Han hävdade att den gamla var trasig. Eftersom jag är en obstinat idiot så tryckte jag i två brödskivor, drog ned värmen/grillen ett par grader, OCH SE PÅ FAN! ….den funkade. Självklart.

Men nä, människan skulle ha den gamla äckliga likförbannat. Där och då bestämde jag mig för att bli osams med honom. Sen var jag som ett åskmoln hela dagen. Fram till i morse. Då hade jag lugnat ned mig.

Såna världsliga saker bråkar vi om medan nära anhöriga opereras för cancer, barn i världen svälter, och kvinnor misshandlas. En jävla idiot är vad man är. Men det är han också.

Själva då, vad triggar igång er?

 1. Same same but different!
  tror vi alla har våra småtokbråk, och PMS är ingen rolig tid i månaden, och just då verkar karlarna få nån släng av JÄEP = Jag Är Ett Pucko, i alla fall min…
  ha en trevlig lördag!

 2. … när han skickar iväg mitt originalbetyg med posten och sparar 5 kopior på lågpristunnt hålat papper.

  Men den har du ju redan hört.

 3. Jag vill ha besticken i följande ordning, från vänster till höger:
  gafflar, knivar, skedar.
  Blir galen när maken lägger den i följande ordning:
  skedar knivar gafflar…
  Helt sjukt hur irriterad jag kan bli.. för egentligen.. varför?? Om jag vore BLIND så skulle jag förstå det!! ;o)

 4. oh, don’t get me started…
  Nästan aldrig några iktiga saker. Nästan alltid saker som råkar hamna på fel ställen. typ handdukarna som alltid ligger kvar på sovrumsgolvet när man duschat. tills alla handdukar som brukar hänga i badrummet är i sovrummet (sura, på golvet) och jag ska kliva ur duschen. och han inte kan förtsa varför jag blir illtokig. ”du ska alltid bråka, varför kan du aldrig vara glaD”

 5. Men visst Är det konstigt; att när man ska använda alla köksprylarna så hittar man dom utan problem men när de ska tillbaka till samma ställe så har man helt plötsligt fått alzheimers?!Verkar vara ett vanligt I-landsproblem i de svenska hushållen, vem har lösningen? 🙂 /NinaPX

 6. Förr irriterade jag mig på att mannen i huset inte stängde sin garderobs dörrar… 🙁 dragdörrar med speglar du vet. Det ser så jävla stökigt ut då och det e så himla lätt att bara skjuta igen dörrarna och vips så ser det genast fräscht ut i rummet!!! 🙂
  För att minimera irritationerna hemma hos oss, så hade vi ”ett snack” där vi båda tog upp vad vi irriterar oss på hos varandra.. Jättenyttigt!!! Nu tänker jag på att stänga toalettlocket 😉 och han tänker på att stänga garderobsdörren och ser jag en öppen garderob nu för tiden, så ler jag o stänger den… 6 ggr av 10 så gör han det o samma sak gäller för mig! Tips!!
  Kram

 7. Förr irriterade jag mig på att mannen i huset inte stängde sin garderobs dörrar… 🙁 dragdörrar med speglar du vet. Det ser så jävla stökigt ut då och det e så himla lätt att bara skjuta igen dörrarna och vips så ser det genast fräscht ut i rummet!!! 🙂
  För att minimera irritationerna hemma hos oss, så hade vi ”ett snack” där vi båda tog upp vad vi irriterar oss på hos varandra.. Jättenyttigt!!! Nu tänker jag på att stänga toalettlocket 😉 och han tänker på att stänga garderobsdörren och ser jag en öppen garderob nu för tiden, så ler jag o stänger den… 6 ggr av 10 så gör han det o samma sak gäller för mig! Tips!!
  Kram

 8. Det värsta måste va när han mitt i matlagningen ”ska bara” greja en sak på datorn…

  Eller att han är totalt blind när det gäller att plocka undan på bord mm mm

  Eller att han alltid alltid skjuter upp saker tills det är på gränsen försent.

  Nä ska gå å sätta mig å räkna till 10 tusen å tänka på alla trevliga saker han gör varje dag som gör att jag älskar han så.

 9. deeped hann före mig…
  Släng de två asfula när maken är på jobbet – du hittar ju så vitt jag vet till Brommatippen – och köp en ny på vägen hem!

 10. Min man dricker finöl i tjusiga flaskor. Sen står alla flaskorna i en grupp på diskbänken tills jag går ut med dom. Va fan, producerar man sopor som ska ut i sorteringsrummet får man ta dit dom!
  Sen kan han för sitt liv inte hitta saker han letar efter. I kid you not! Jag vet mer om var hans fiskerulle från usa är än vad han gör.

  I övrigt vill jag veta mer om hur ni blir sams. Helt seriöst. Jag och mannen är jättedåliga på att bli sams.

 11. Jag går också i pms-tider och triggades igårkväll av sambons sätt att äta chips. Det krasade. Och lät. Och ja, han fick sig en avhyvling. I morse sörpelsörplade han i sig kaffet varpå jag reste mig och gick.

  Min karl har rätt lätt att trigga igång mig tror jag. Han vet precis vilka knappar han ska (eller inte ska…) trycka på!

 12. Pillargontanten: Jamen borde dom inte har lärt sig liksom!

  Jupp: Jag hade blivit helt jävla galen.

  Pia: Det där är en typisk grej för mig med. Och ibland blir jag förbannad på mig själv som retar mig på skitsaker.

  Stort & Smått: EXAKT. Tuggandet. My Lord.

  Deeped: Have one guess vad jag ska göra nästa vecka!

  Magica de Hex: SKOJAR DU?! Helvete vad lack jag hade varit!

  Familjen skogstokig: Jag börjar undra om vi lever i samma familj!

  NinaPX: PRECIS, och det är väl JÄVLIGT märkligt det där?!

  Kee: Du, håll hårt i honom. Du har fått tag i ett exeptionellt undantag!

  Gudinnan T: Jag kan härmed konstatera att jag måste ha fått ett värstingexemplar för han stämmer in på ALLAS män här ovan!

  Maby: Hahah, exakt så är det här.

  Linda a k a Kräklan: DU ÄR JU FÖR FAN INTE ENS INLOGGAD! Kärring!

  Helena m 4: Haha, my second home. Och yes, I will

 13. Karin: Jamen precis. Jag kan för mitt liv inte FATTA att det ska vara så svårt! Ska nog knåpa ihop ett inlägg om hur man blir sams..måste tänka lite först.

  Iseika: Just det ja, DOM VET hur de triggar igång oss! But why liksom..

 14. PMS-tabletter någon? Undrar varför det är så få damer som tar PMS-tabletter. Jag var en av er, kom igen nu! Fy hundan vad livet är roligare. Och shoppa Mona, det gör man ju oavsett humör så ingen uppoffring där.

 15. Jag har också fått ett praktexemplar som passar in på alla ovan nämnda! Sörplande och detta med att lämna allting på den plats man sist använde det (=skruvmejslar, hammare och borrmaskiner över hela huset) etc etc. I PMS-tider räcker det som redan nämnts ovan med att karlsloken andas!!

  /Liz i Lux

 16. Jag håller med krondåreordföranden.

  Men sen blir jag sur på min make när jag ska visa honom nåt på datorn och han fepplar runt, inte fattar nåt och dubbelklickar lika sakta som de senaste tio åren gått.

 17. När man varit bortrest och kommer hem till ett hem med dammråttor stora som Mälaren överallt och får som förklaring ”meh, jag kräks ju av att dammsuga!” Spärrmongo!

 18. Hej! Har läst i några dagar utan att lämna tassavtryck…

  OBS! Det jag skriver om skedde inte under PMS. Det var j-t nära skilsmässa här när Maken gav saker tillbaka till Stora Sonen som jag någon timme innan hade beslagtagit, för vidare befordran till sopstationen. Synd att sopstationen inte var öppen den dagen, så jag hann dit innan… Det är nästan två år sedan, men Maken kan fortfarande få höra det emellanåt.

  Långsint? Jag? Inte då… (fingrarna i kors bakom ryggen) 😉

 19. Allt som jag talat om för honom 500 ggr redan, men han ändå inte kan få in i sin tjocka skalle. T.ex. att inte lämna sina smutsiga strumpor på golvet i vardagsrummet, att torka av diskbänken när han slabbat ner alla ytor som finns eller att inte bygga ett berg av gamla kvitton på byrån innanför dörren. Skulle kunna fortsätta hela dagen, men jag stannar här.

 20. Frida: Jag vet, jag åt det förut men har av någon anledning inte förnyat receptet..kanske dags..
  Men att shoppa när man är skitförbannad brukar inte gå så bra för mig. Det är antingen eller: köpa hela butiken eller inte hitta ett skit.

  Liz: det värsta är att man oftast visste from day one att t ex sörplandet skulle bli ett irritationsmoment..

  Finnpajsaren: Du, du är ju en av de få som har fått ett bra exemplar! Ska skärpa mig med MSN..

  Anonym: Haha, Spärrmongo! Den var bra. Den snor jag.

  Malde: Hej och varmt välkommen! Du, jag hade packat in maken i bilen och kört honom till tippen. Lätt!

  Och har jag glömt att säga Hej och välkommen till någon av er andra, vilket jag säkert har, så gör jag det nu!

 21. Just idag: Att försöka parkera i en vattenpöl, med is under. Och nte lyssna på mig och sedan säga att jag inte var tydlig.

  Jaghar vart grinig sedan kl 10 och tänker fortsätta med det tills han ber på sina bara knän om ursäkt.

  Jag sover hos lillkorven i natt.

  Han kan ligga i den stora kalla sängen ocg tycka att jag är en PMSkärring.
  I dont give a flying F%&K!

  Usch, vad jag är arg fortfarande.

 22. Åååååååh, jag gör tamejfan allt här hemma och kräver bara (nästan, men det hör inte hit nu) att han ska byta handdukar en gång i veckan. HUR JÄVLA SVÅRT SKA DET VARA ATT KOMMA IHÅG DET? Jag svär, en vacker dag kommer vi separera på grund av det. Jag blir tokig.

  @Frida, vilka tabletter? Vadå berätta allt, vad är det för något? Blir man normal? Gråter man inte för att man råkat ta på sig ena strumpan ut och in? Kan man låta bli att bli arg för att sambon kommer hem 2,3 minuter senare än vad han sa kvällen innan att han kanske skulle göra? Please tell!

 23. Men vad skönt att läsa att man inte är ensam om att vara en PMS häxa. Det som stör mig allra mest är när jag talar om något för honom( tex att vi ska iväg på diten eller datten kl då på just den där dagen. Sedan (eftersom jag vet hur han är ) ber jag honom upprepa vad jag sagt. Den dagen vi ska iväg har han likt förbannat glömt av det fast jag påmint honom flera ggr.
  Detta är bara EN av sakerna jag stör mig på.
  Det som får mig att inte flyga i taket är att han aldrig flyger i taket när jag gjort något som han stör sig på.
  Sen hjälper det förstås att han talar om att han älskar mig flera ggr per dag och alltid ger mig en kram eller en kyss när han går förbi.

 24. Att han dricker mjölk som en jävla dikalv.
  Saker med min Prins som får mig att explodera:

  Att han aldrig kastar tomma mjölkpaket eller den lilla flärpen man river av paketet.
  Att han sover tre fyra timmar i badkaret varje dag.
  Att han borde sova med andningsmaskin men endast provat en gång.
  Att han skiter i att gå till sjukgymnasten efter sin knäoperation för att det var jobbigt.
  Att inget kan finnas hemma i varken kyl eller skafferi för han letar upp och äter allt utan tanke på någon annan.
  Att han aldrig svarar på tilltal.
  Att han aldrig spolar när han varit på toa!

  Kan inte räkna upp fler känner hur jag börjar bli aggresiv.
  Att han alltid lämmnar en ruta toapapper kvar på rullen för då behöver han inte byta.

 25. annan:
  Det var inte länge sen (läs typ 2 år sedan) jag i ett PMS anfall tog svabben jag hade torkat upp dotterns spyor med och gjorde en golfsväng med avsedd att träffa makens då i mitt tycke javligt puckade tryne… när jag mötte hans totalt oförstående förvånande lite skrämda blick fick jag stopp på svabben och drog ner i källaren och tänkte – Shit, måste göra nått åt PMS:en innan jag dödar honom. Fick antidepresiva medel.. nått på P.. Tog en tablett glatt och tänkte , bye bye PMS… Den nattens grymma mardrömmar gjorde att all framtida PMS kändes som piece of cake. jag har 99 piller kavr om nån är intresserad…

  kram en annan som vill veta mer om operationen…. tror du att du hade gått ner lika mycket om du hade klarat av att göra detta maintag utan op? Tänkte att jag kunde slippa bli skuren i.. annars är vi snuskigt lika du och jag.. fast jag är 45 med egen taliban och i finområdet handlandes på LIDL mellan varven…

 26. Annan: Nej, det hade jag inte. Alls. Eller så här: jag hade kunnat gå ned det jag måste gå ned, men inte bibehållit det. Så har det alltid varit. I mitt fall skall man också lägga till den medicinska faktan..Och du, INTE HANDLA PÅ LIDL! Är du skvatt galen människa! =))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..