ANNONS

Apropå att shoppa, och bråka med maken

/

Det är väl jävligt märkligt att, när man kan, vill och har lust, att köpa nåt fint så hittar man inte ett skit.

Fast å andra sidan så kanske det berodde på mitt excellenta humör. Typ jag-kommer-mörda-maken-idag-humör.

Nää. Jag ska dit igen när jag har lugnat ned mig.

Idag har jag legat på rygg hela dagen. Eh, nej, så kul ska vi inte ha det. Jag har varit stentrött och lekt tonåring. Det vill säga, jag har legat i hennes säng, tittat på tv, pratat med henne, sminkat henne, lekt med talibanen…i sängen. Bortsett från att fixa lunch då’ra.

För det kostar på att vara förbannad på maken. Jag har märkt att när jag blir förbannad i PMS-tider, så blir jag fullkomligt galen. Vi pratar tacksam för att knivarna ligger i lådan. Typ. Och bråken startar med skitsaker, som det här:

Vi har en brödrost. En ful vit 4-bröds historia. Som jag kan leva med, om den står i skåpet. Men maken vill att den ska stå framme. Jag får Röda Hund. Härom dagen fick han för sig att den gått sönder då brödet blev vidbränt. Och går ned till sitt hamster-garage. Där 48 tusen flyttlådor står med ”bra-att-ha”-grejer. Och gräver fram en 2-bröds historia från 1982. Tar upp den och ställer den bredvid den gamla (varför ta bort den liksom, när man kan ha båda framme samtidigt). Jag noterade alltså detta tidigare i veckan men fick igår ett jävla tokspel.

Han hävdade att den gamla var trasig. Eftersom jag är en obstinat idiot så tryckte jag i två brödskivor, drog ned värmen/grillen ett par grader, OCH SE PÅ FAN! ….den funkade. Självklart.

Men nä, människan skulle ha den gamla äckliga likförbannat. Där och då bestämde jag mig för att bli osams med honom. Sen var jag som ett åskmoln hela dagen. Fram till i morse. Då hade jag lugnat ned mig.

Såna världsliga saker bråkar vi om medan nära anhöriga opereras för cancer, barn i världen svälter, och kvinnor misshandlas. En jävla idiot är vad man är. Men det är han också.

Själva då, vad triggar igång er?

32
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00