Världsliga problem om teknikaliteter såsom email

När man börjar bli gammal så är det svårt att bryta rutiner.

I 102 år så har jag jobbat med datorer. Kontorsråtta alltså. I 102 år så har jag jobbat med Windows Mail.

I ett par månader har jag arbetat med två datorer: en ny, som endast har haft mitt löneprogram installerat, och kanske nåt program till. Och min gamla dator, som stänger av sig varannan minut.

I morse fick jag nog. Det går fan inte att sitta och kolla mailen i ena datorn, för att kunna jobba med exempelvis lönerna i den andra. Visserligen har jag feta lår, men inte tillräckligt feta för att han en laptop på vardera ben liksom

Så jag drog in till datorbutiken vi anlitar. Som inte tillhör nån fjantig okunnig kedja. Och fick lämna ifrån mig båda datorerna då jag gav dem instruktionen: ”please, fixa, jag blir galen, måste ha nya officepaketet och när ni ändå håller på; kan ni fixa över alla mina mail till den nya datorn, tack så mycket, hej.” Typ.

Några timmar senare hämtar jag dom. Hem och logga in mig på min nya-väger-bara-1,5 kg-jämfört-med-gamla-3,2 kilos-datorn.

Och vad i helskotta upptäcker jag: meckarnissen har fört över alla mina mail…till Microsoft OUTLOOK. What the f–k. Jag har aldrig jobbat med Outlook. Jag tycker inte om Outlook. Det ser inte likadant ut som Windows Mail, där jag hittar allt. Jag blir helt jävla confused när jag får mail nu och får läsa innehållet i en spalt INTILL. Alltså ni som vet vad jag pratar om, fattar vad jag menar. Jag ringer tomtarna som svarar att Outlook minsann är MYCKET bättre och mer proffsigt.

Det skiter jag i. Jag vill att det ska vara som det alltid har varit.

Nu måste jag alltså gå en kurs för att kunna lära mig att leva med dom här nymodigheterna.

  1. haha ”det är svårt att lära en gammal hund sitta”

  2. Outlook går att konfigurera så att du kan läsa mail på ett par tre olika sätt, en kurs är ingen dum idé! 🙂 Det blir bra skall du se, det är lika bra att bita i det sura… 😉

  3. Helen skriver:

    Förändringar är mycket farliga saker. För att inte tala om nymodigheter. Ojoj. 😀

    Äsch, så faligt är det inte. Du lär dig. 😉 Har själv bytt från Windows till Linux, tog ett tag att vänja sig men nu ett år senare så känner jag mig som hemma igen.

  4. Anna E skriver:

    HAHA du är för underbar… Jag visste inte ens att Microsoft Mail fortfarande gick att använda, liksom FINNS det än? 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..