Ett stolt modershjärta

Vaknar av att jag hör någon hoppa ned på golvet. Sen hör jag springande steg och något som släpas.

Sen blir det lite stök, bök och ett blip-blip-blip-ljud från den digitala displayen på tvättmaskinen.

Jag hör en lådsmäll, och sen vattenkranen som sätts på.

Springade steg tillbaka in i rummet. Garderobsdörr öppnas. Tyst en stund. Sen kommer elefanthjorden i form av två små fötter inspringandes på vårt knakande trägolv.

Någon lyfter på täcket och viskar HÖGT;

”Maaaaaamma, jag tog av täcket och pyjamasen och la det i badkaret, och sen tog jag påslakanet och lakanet och la det i tvättmaskinen och satte på 60 grader och sen tog jag en tvättlapp och så tvättade jag rumpan och snippan och titta vad fin klänning jag har mamma!”

Talibanen 5 år.

Skulle inte tro att jag behöver oroa mig nämnvärt för hennes framtida självständighet.

 1. Duktig tjej! Jag läste diskmaskin först… blev lite knasigt då.

 2. Suzie skriver:

  Att vara sängvätare skapar oftast känslor av skam och skuld hos barnet. Men det du lärt henne skapar istället känslor av stolthet och ett stärkt sjävförtroende. Bra jobbar Mona!! Talibanen är en kompetent gullunge!! Hennes personlighet och din pedogiska förmåga är en oslagbar kombination!!

 3. mita skriver:

  ”Kvinnor kan”!

 4. Gunilla skriver:

  Lilla stumpan. Tror inte heller du behöver bekymra dig.
  Sicken raring hon är.

 5. Mr Lee skriver:

  Kanske något för maken att försöka ta efter! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..