Den krassa sanningen.

Idag har jag och tonåringen suttit på en så kallad handledarkurs.

Jag var ganska sen med att ta körkort. Två månader innan tonåringen föddes så slog det mig; hhm, maken är ute och reser mer eller mindre varje vecka = jag kommer vara solo = ehh, kanske idé med körkort.

Så höggravid i 8:e månaden så kör jag halkbanan. Jag minns att jag var lite orolig pga magen, men jag minns också att instruktören envisades med att kalla mig ”du, Steve McQeen i bil 8; tagga ned lite va! Det är ingen rallybana det här!”

Jag klarade körkortet 2 veckor innan hon föddes, så det var i grevens tid.

Och nu satt jag här, 17 år senare, och kände att; vafan är det frågan om, det är väl bara att smacka upp ”Övningskörnings”-skylten och ut och köra?!

För jag kör ju som en Gud. Hålla på att tramsa med nån jävla handledarkurs och slösa bort tiden.

3,5 tim senare så är jag övertygad om att samtliga 20 blivande handledare inte skulle ha en sucke om vi skulle köra upp idag.

Hoooly shit vad skyltar, regler och annat skit man inte har koll på.

Och som vanligt så skämdes tonåringen. Läraren ställde diverse frågor till oss, men det var inte så att man räckte upp handen direkt, näpp, han tittade i pappren, lyfte på ögonbrynen och; ”Mona, den här skylten jag har ritat upp här, vad exakt betyder den?”

Mona, som i utsatta lägen, alltid förvandlas till klassens clown, för att dölja blygheten och nervositeten, blir plötsligt jävligt blond. Och svarar intelligent (not);

”Ehh, vi har inte sådana skyltar i Bromma serru.”

Läraren ger tonåringen ett medlidsamt ögonkast och säger:”Lycka till, men bara så att du vet, du KAN byta handledare!”

Tonåringen sjunker genom golvet och när vi går därifrån så får jag höra det vanliga…”men maaaaaammmaaa!”

Rösta på mig

 1. Mr Lee skriver:

  Det stämmer säkert att man får övningsköra med automat, jag var så inne på detta med specialvillkoret på körkortet.

  Du har väl inte missat detta i utbildningsplanen: Tänk på att miljö och sparsam körning har fått en utökad plats i körprovet och värderas som övriga mål i kursplanen. Körteknik för en lägre bränsleförbrukning ingår i den helhetsbedömning som trafikinspektören gör av körningen.

  Tror jag själv skulle ha svårt att fixa den delen i bedömningen…

 2. Mona skriver:

  Käraste Jessica. Var vi inte rörande överens om dina mattekunskaper? Nå, då ska vi räkna lite här: flyg Gotland: 50 min. Bil till Tjottahejti, där du bor: ca 2,5 timme.
  Hon hinner fan ta intensivkursen på Gotland innan hon skulle vara framme hos dig!
  Dagens Eko: du, vid den tiden hoppas jag att jag är stenrik och kan köpa mig en personlig instruktör!

 3. Jag bävar redan nu för att övningsköra med Mini. Det är visserligen 10 år kvar tills dess, men ändå. Hoppas det hinner ändra sig, till det bättre+ för oss? som ska sitta bredvid, med en hand på handbromsen och en hand på dörrlåset beredd att slänga sig ut.
  Så jag säger bara Lycka till Mona!

 4. Jupp skriver:

  Det blidde en bur-gere med mos och stripppps…… 🙂

  Kan inte du berätta….. *gulp* Jag sköter resten, om du bara berättar… så kan jag säga att det är helt och hllet din ide! 😉

 5. Jupp skriver:

  Gotland?

  Du vet nog f-n inte vad en småstad är, det märker jag…. 😉

  Fast det är klart… efter midsommar har nog ett antal skyltar stulits även på Gotland, så hon har lite mindre att brottas med….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..