Livet är inte alltid så lätt för en tumsugare..

Talibanen väcks till sedvanlig sång. En kvart senare kommer hon på sitt eget löfte: i dag är det sluta-suga-på-tumme-dagen. På med Stopp-o-Väx.

Fast det är klart. Man har ju 9 andra fingrar att välja på….

Jag känner plötsligt att det här kommer att bli väldigt jobbigt…

 1. Ewa skriver:

  Måste fortsätta på tummsugartemat:)
  Hörde på radio om en mamma som ville att hennes baby skulle bli tummsugare -hur skulle hon göra fågade hon de två barn experterna som först inte riktigt trodde att dom hört rätt. Jo, hon tyckte att hon hade sett att när barnen sög på tummen så fick dom liksom en lugn stund med sig själva. Och i förlängningen så skulle den behövas när barnet började på förskola, barngrupper är ju numera så stora och barnet behöver den ron som de kan skapa själva. Nappen tar ju vi vuxna bort.
  Experterna hade väl inte tänkt på det ur den vinkeln förr, men de gav tips om hur hon kunde försöka göra, men är man inte tummsugare så åker ju tummen automatiskt ur munnen avslutade de.

  Den 60 åringen måste behöva massor av lugn och ro 😉 och kanske ett stänk tröst!?

 2. Ehh, ska nog erkänna att jag själv var typ 7-8 år. Och Ewa; jag känner faktiskt till en man som är runt 60, som fortfarande suger på tummen. Snacka om mardröm!

 3. Jag sög på tummen själv mär jag var liten och minns fortfarande hur gott jag tyckte det var. Minns även att jag sög på den i smyg om kvällarna ända upp i mellanstadiet. Det är svårt att sluta med något som är så gott vet du.

 4. Anki skriver:

  Här är en som var tumsugare när jag var liten. Ska kanske inte skriva det här men jag slutade inte förrän jag började skolan, alltså vid 7 års ålder. Körde också med stopp och väx, gick väl så där.

 5. Ewa skriver:

  Jag minns när min nu vuxna dotter skulle sluta suga på tummen….inte lätt på något sätt. Den är ju alltid med liksom, inget som går att ge till kattungarna på skansen eller tomten till jul :).
  En gång klämde hon tummen riktigt rejält. När hon hade slutat gråta för att det gjorde så ont OCH för att trösten inte gick att trösta med för den var gul & blå & svullen så kom vi /kluriga som vi är / på att NU var det dax att sluta…tre dagar senare gick den att använda igen ååå så gott! När hon sen började skolan kom vi på att det nog måste kännas så pass pinsamt om någon kille i klassen såg henne suga på tummen så vi sa när hon mös som bäst i TV soffan -hehe! tänk om någon kille i klassen skulle kika in genom fönstret och se dig nu hehe! Hon slet tummen ur munnern & satte sig käpprakt upp i soffan. Det varade några timmar sen var det kört igen.
  Hur det är nu?? Ja hon bor ju inte hemma längre så jag har noll koll. Men för inte allt för länge sedan när vi pratade om just tummsugning så fick hon nått drömmande i blicken och sa -Åååå det var så gott! Så massor av lycka till önskar jag dig!
  ps vi provade stopp & väx också…

  kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..