80 responses to “Your opinions please

 1. Jenny skriver:

  Va!? du var väl inte skitfet där??? eller har jag sån konstig kroppsuppfattning? hit ME! 🙂

 2. Alma skriver:

  Fräsch! Du ser vääääldigt mkt yngre på bilden – vet icke ifall det beror på just dt faktum att bilden är tagen för länge sedan eller om det helt enkelt är så att fettet slätar ut ansiktet och gör en rynkfri ( vilket jag har en övertygelse om ) =). Luggen gillar jag dock icke – ser lite 70-tals hippt =)).

 3. Helen skriver:

  Fint ju!

 4. Malin skriver:

  Jag tycker du verkligen ska klippa lugg. Det var jättefint på bilden och om du inte vill fixa till den nån gång så går den ju att sätta upp så att du får håret ungefär så som du brukar ha det nu. Lugg gör så himla mycket! Jag känner att jag har en frisyr nu, till skillnad från innan när det bara var långt och hängde. Med lugg får man både frisyr och långt hår för uppsättning eller fritt svall. 🙂
  Lycka till på lördag!

 5. Cathrine skriver:

  Ser ju inte alls skitfet ut, bara supervacker! Lugg kan definitivt vara snyggt!!
  Kul att förändra sig lite ibland och den växer ju faktiskt ut ganska snabbt igen 🙂

 6. Sarah skriver:

  Jag tycker också att du ska satsa på lugg, gärna en rejäl med mycket hår

 7. Ebba skriver:

  du ser liksom….. mjukare ut…. alltså…. vafan, inte tjockare utan snällare.

  Inte för att du inte ser snäll ut men snällare på denna bild.

  Det kanske är för att man bara sett bilder på dig med stramt uppsatt hår.

 8. Christina skriver:

  Tjock!?!? Du måste ha fel på ögonen! Du är inte tjock i huvudet faktiskt.

 9. Lena skriver:

  Klipp lugg, klipp lugg, klipp lugg!!!

 10. CeciliaP skriver:

  Jättefin! Klipp lugg igen! Det får dig att se yngre ut-och lite coolare.
  Som sagt- jättevacker även som tjockis!

 11. H skriver:

  Tycker att du var snygg då också.

 12. Lotta skriver:

  Snyggt med lugg. Tycker då kanske inte du ska klippa Hittler-rakt, utan lite flikigt som sedan fortsätter ut på sidorna och uppkippt bak. Se till att boka färgning samtidigt.

  Spännande:)

 13. Maria G skriver:

  Tveksamt, jag har precis klippt lugg och ångrar mig 🙁 fast å andra sidan är jag ful i lugg….(har jag märkt)Du är snygg i lugg, blir ju lite skillnad då 🙂
  M

 14. T skriver:

  Med risk för påhopp.. Hello hemslöjdsfröken! 🙂 Rak klippt lugg med jämnlångt hår ger mig alltid den associationen. Så klipper du lugg, klipp för tusan upp resten också.

  1. MonasUniversum skriver:

   HAHAHAHA, passar ju bra med tanke på företaget! Nämen allvarligt, det blir uppklippt. Är bara orolig för hur det ser ut med glajer. När jag hade lugg förut så använde bara linser.

 15. Åsa skriver:

  Luggen fin fin… så klipp till!

 16. Viola skriver:

  Wowsers, sicken snygging! Klipp lugg, eller du förresten färga håret först-sen klipp lugg, hur läcker som helst ju 🙂

 17. Anna-Lena/Hönan skriver:

  Snyggt gillar luggen!!! Och som de andra skrev du var inte tjock, jag har sett dig då och jag fattar fortfarande inte vart du gömde alla kilona… Men jag förstår hur du känner dig jag har kämpat med vikten hela livet så jag fattar hur man ser sig i huvet.

  För övrigt tillbaka till ditt hår. KLIPP DIG! Skaffa en frisyr du är så vacker så gör något åt den trista strama hästsvansen. Jag vet hur lätt och praktiskt det är men som sagt du är så vacker så använd det du har så blir du ännu vackrare 😉

  När min mamma 65 år brukar prata om att hon vill ha långt hår igen brukar jag visa henne Kjell Lönnås fru som avskräckande exempel googla den du 😉 Inte för att du är 65 men du har samma frisyr som henne 🙂

  Kramis på dig snygging.
  Anna-Lena

  1. MonasUniversum skriver:

   Du är för söt, tack! Och jag behöver inte googla, jag minns henne. som fan…

 18. Linda skriver:

  Alltså… skitfet?!? Hur tänkte du nu?

  Håller med om att du såg mjukare och snällare ut på bilden, vet inte om du hade en varmare ton på håret då också? Lugg kommer ju göra ansiktet mer inramat och varmt (enligt mig) och följer du de andras råd om att klippa upp för övrigt också, inte klippa ”Hitler-rakt”, samt sätta i färg så tror jag det blir helt fantastiskt! Skulle helt klart satsa på det själv, eller ja, det har jag ju gjort. Trivs super och som ngn sa så har man en frisyr med en gång, som inte är värst tidsödande.

  Ett observandum är bara om du svettas mycket på pannan (vilket jag gör då mina svettkörtlar typ centrerat sig där) – då blir det varmt med lugg på sommaren.

 19. Tres skriver:

  Duu, du var snyggare som ”tjock”….

 20. Camilla skriver:

  Jag röstar på lugg! Men byt ut skitfet till skitfin så behöver vi inte likställa vikt med skönhet 🙂

  1. MonasUniversum skriver:

   Sant. Kolla bara Sarah Dawn Finer, jeeezus vilken snygg böna!

 21. C skriver:

  Du var ju skitsnygg!!!

 22. Helene skriver:

  Men hallo girl! Det ser inte ut som om du var skitfet, kanske lite mer utfylld och slätare.

  Klipp inte lugg! Inte snyggt ever! Bara snälltöntigt! Passar inte din personlighet alls såvida du inte slutar att vara arg och bitchig och hur trist blir du inte då?! Nej, oavsett om nån tycker att du är arg jämt, ja men eller hur, så fortsätt som du är. Fy fan va trist om alla vore dumsnälla kossor förjämnan.

  Kram från en som också lever i 295 km/h med make, 4 barn, 5 hästar och jobb! Gissa om jag är go och glad jämt. Tror inte det va!

 23. Agnetha skriver:

  Inte lugg Mona…
  Min tonåring säger att om man är ”tant” FÅR man inte ha lugg för det kallas pannbotox för fattiglappar.
  Fattiglappstanten från Fiiinhooden hehe…
  Dessutom kräver det mer jobb än vad du vill lägga ner i tid varje dag på styling och putsas mellan klippningarna för att va topp.
  Satsa på lite sne lugg som går mjukt över i sidorna. Klipp upp håret mjukt mot ansiktet. OCH glöm inte att färgvalet är 50% av resultatet.
  Är själv i din ålder och långhårstjej. Dessutom frisör med 50% långhårskunder.
  – Så TRUST ME snygging!

  Tack för alla goa skratt du livar upp dagarna med.
  Kram

  1. MonasUniversum skriver:

   Först:tack för komplimangen men det är ni som gör bloggen!

   Sen undrar jag hur fan jag ska förklara för frisören: ”sne lugg som går mjukt över i sidorna”?? Får visa henne din kommentar…

   1. Agnetha skriver:

    Du får la komma till mig och fixa frisyren… hehe
    Ska se om jag hittar bild att maila dig.

 24. Ella skriver:

  Jaaaaa lugg!!! Men se till att det blir en bra lugg. Alltså, en modern lugg. Risken är ju att man kan se alldeles för snäll ut! Men lugg ser du ut att passa i! Ramar in ansiktet bra. Alltså, frisören ser ju på din ansiktsform vad du skulle passa i för olika frisyrer!
  Jag tror detta kommer bli jättebra! Ska du färga också???

  Förresten.. bilden du la upp, du ser inte alls ut att vara skitfet! Inbillning. Jag tycker du ser jättefin ut där!

 25. Eva skriver:

  Jag tycker inte att du ser tjock ut.
  Kram!

 26. Freddan_malmö skriver:

  Du var ju skitsnygg där ;-D

 27. Calilja skriver:

  Vacker! Mycket vacker!

 28. Sara skriver:

  Ameen va fan.. Ärligt talat, är du skitfet där så ser ju jag ut o känner mig som en havande blåval i dagsläget. Skiter i att granska denna gigantiska kroppshydda med en spegel, nooo good kan komma ur den spegelbilden o självkännedomen..

 29. Veronica skriver:

  Jamen se där. Nu föll alla bitar på plats.
  Du passar nämligen inte utan lugg..att ha bakåtslick och bli skitfin är få förunnat, du tillhör inte den skaran är jag rädd. Se så.

  Klipp lugg…du hör vad jag viskar. Det blir jättebra.

 30. jennie skriver:

  Tycker verkligen inte det syns på NÅGOT sätt att du var överviktig på den där bilden! Vart gömde du det, i skorna? Det ser för övrigt inte ens ut som du på bilden, ser ut som en helt annan tjej. Men hursom, lugg tror jag du skulle passa rackarns bra i! Jag önskar själv att jag hade haft håret till att klippa lugg, men mitt är alldeles för tunnt och rakt, ser ut som om en katt skulle ha slickat mig när jag har opreparerat hår.
  Men om du har håret för det, kör en riktigt tjock lugg med lite flikigt ner mot sidorna och sedan uppklippt. Tänk Loreen! Hennes hårsvall är jag riktigt avundsjuk på.

 31. Ragdoll skriver:

  Tant behöver gå till optikern och få nya glasögon utprovade! Skitfet?! Jösses!

 32. Annette skriver:

  Du var jättefin!! Passar i lugg!! Spelar ingen roll vilken kroppslig storlek du har! Kramar

 33. Dagens Eko skriver:

  Ha en DIALOG med din frisör. Hör vad han/hon tycker är en frisyr. Bläddra i tidningar och magasin så lär säkert ”din” frisyr dyka upp. Våga lita på din frisör!

 34. Katta skriver:

  Du e ju jättesnygg! Nu finns de ju ingen helkroppsbild. Men du ser inte tjock ut på bilden… Men, Skippa glasögonen o använd linser!! Du e snygg nu med, men glasögon-
  hate it!! Framhäv ögonen!

 35. Anneli skriver:

  Hade varit kul att se hur du definerar skitfet. Förstår ju kg mässigt att du var tjock men på den bilden syns det absolut inte. Skitsnygg!
  Klipp lugg OCH färga det mörkare.

 36. Fan vad söt du var på bilden. Du är söt nu med. Men du känns mer kramgo och mysig där. Jag gillar inte lugg, men vafan testa om du känner för det – det växer ut igen!

 37. Caroline skriver:

  Oj oj! Du ser betydligt äldre ut nu…så
  söt och vän…klipp lugg och gå upp några kilo det hade gjort dig gott! Kram kram

 38. annamia skriver:

  Du är fantastiskt vacker! Underbara färger, o ja kör på lugg.

 39. Tanten skriver:

  Lugg idag och lugg förr är inte samma sak. Även luggen har utvecklats, om du inte har en frisör som har sin salong hemma i källaren och inte fortbildat sig de sista 20 åren, men det vet jag ju att du inte har. Lång mening. Håller med din dotera ang det taggiga snagget. Själv har jag kort men försöker undvika tantvärlden. Långt hår GÅR bort om man bara har det i svans och jämförelsen med Lönnås fru var kanon 🙂
  Sååå, klipp upp det och klipp lugg. Hur svårt kan det va? Du verkar ju ha hår som växer asfort. Lycka till!

 40. Lisbeth skriver:

  Med tanke på att jag läser din blogg och har lärt känna din rappa käft så är det svårt att tro att vi talar som samma person. Kanske är det luggen det hänger på. Du får testa och klippa en lugg så får vi se vad som händer

 41. Sandra skriver:

  Du ser absolut inte fet ut på bilden! Tror att lugg är en bra idé, men tror som tidigare kommentar att sne lugg som liksom klipps in i håret, tänk Jennifer Aniston!

 42. Mona skriver:

  Jag måste säga att du klär i lite rundare ansikte. Du ser liksom mycket snällare ut.

 43. Elin skriver:

  Hej!

  Jättesnygg bild på dig!
  Måste faktiskt säga att det är den klart snyggaste bilden jag någonsin sett på dig. Tyvärr blir man ofta för smal i ansiktet då man blir fin och slank i kroppen (gäller även för mig själv). Du passar utmärkt i lugg!

  Kram, kram!

 44. Linda skriver:

  Sorry, men på det kortet ser du ut som en hemslöjdsfröken som röstar på Vänsterpartiet och är medlem i Fältbiologerna. Klipp upp håret omgående!

  1. MonasUniversum skriver:

   HAHAHAHAHAHAHA, veckans bästa!

 45. My skriver:

  Jag tyckte du var jättefin i lugg, och gillar du det inte är det ju bara att låta det växa ut igen. Och….det här har jag hållt inne med ett tag: Byt glasögon människa, eller använd linser. Jag tycker de glasögonen du har gör att du ser äldre och lite sträng/tråkig ut. Så nu har jag sagt det….sorry

  1. MonasUniversum skriver:

   Haha, tyvärr så råkar jag jämt ha just dom när jag lägger upp foton i bloggen. Mina favoriter är mina guldiga, som jag har i headern..Dom lila har blivit för stora nu när jag gått ned så mycket!

 46. Katarina skriver:

  Fet!!???? Jag vi definierar fet helt olika så är det. Och tant ser då inte själv hur snygg hon var på den där bilden visserligen har den några år på nacken..men ..fet….NOT!!! Kom igen!!! Du var hur snygg som helst och INTE fet!! Vem i helsike fick dig att tro det….speglarna i lustiga huset el????

 47. Chatrine skriver:

  Nu ska jag vara lite bitch och inte följa ”nämenduvarvälintetjockgänget”… Du var nog säkert rätt tjock för du har väl gått ner typ 45 kg. Däremot är du inte tjock i ansiktet. Jag ska tillägga att jag med tjock menar att du har några fler kilo än vad som anses hälsosamt. Det var ingen utseendebedömning för snygg var du då oxå.
  Jag tycker inte du ska klippa sån lugg, däremot tror jag att en flikig sidlugg skulle vara snygg på dig. Lite mjukt kvinnlig så där. Om du klipper upp håret dessutom så kommer du bli apsnygg.
  Ser fram emot efter-bilden 🙂

 48. Ulrika skriver:

  Skitfet???? Jag tycker att du är skitsnygg på bilden! Ja, luggen är också snygg men jag menade helheten.

 49. FrauE skriver:

  Skitfet? Då måste jag nog med få en sån op… men sorry nu var det luggen! Lugg – ja! Snyggt till glajjor kan det va, snacka med frissan så har hon säkert något att tillägga 😉

 50. Chatrine skriver:

  Kan inte hålla tyst, när blev skitfet ett motsatsord till skitsnygg? Mona har ju varit väldigt rak med att hon gått ner typ 45kg. Nu har jag har läst Monas inlägg och ser inte nånstans att hon har kallat sig själv ful, bara fet.
  Jag tycker att Mona var skitsnygg både som fet och smal.

  1. Sarah skriver:

   Vet du att jag funderade på samma sak… fet = ful?

   1. MonasUniversum skriver:

    Näe vet ni vad, det finns SÅ många tjocka kärringar/tjejer som är skitsnygga! Jag älskar när en tjock tjej är rak i ryggen och bär upp allt med stolthet. Finns nog fan inget vackrare!

 51. Luttan skriver:

  Supersnygg!

 52. Var i Sthlm igår, hemma nu skriver:

  Du var inte skitfet.
  Blir faktiskt irriterad när du skriver så. Det finns feta människor som hade älskat att vara så smal som du är på bilden. Du var snyggare med fler kilo. -43 kg men plus 5 år.
  Jag vet att du tycker att du var fet, men du var faktiskt bara fyllig. Och snygg(are!).
  Så det så!! 🙂
  Puss

  1. MonasUniversum skriver:

   Och vad i helvete gjorde du i Sthlm utan att ringa mig?

   1. Jag skriver:

    Kolla FB lite ibland så har du koll på dina vänner.
    FB är vårat sätt att blogga. Våga Fejjan, skitkärring! 🙂
    Vi var på konsert, massa folk. Inte en stund över.

 53. Fitt skriver:

  Nästan så man blir förolämpad när du skriver att du är skitfe på bilden. Behöver du (mer) uppmärksamhet?

  Men klipp lugg, du behöver lite förändring… långt hår på kvinnor äldre än 30 är sådär snyggt…

  /Fitt

  1. MonasUniversum skriver:

   Jamen ingen av er ser hur jag ser ut från axlarna och nedåt. Trots allt så fanns det 43 kg extra där!

 54. Ma1in skriver:

  Ja, lugg! Det kommer passa dig jättebra 🙂
  Heja dig att du ska unna dig ny frisyr, modigt efter lång tid med långthårihästsvans-frisyr.
  Visst kan det vara så att man behöver ”putsa/klippa” luggen lite oftare än resten av håret men det är något som går snabbt och inte alltid behövs bokas tid för. Det är så skönt att ha en välklippt frisyr! 🙂 Jag vågade klippa lugg för några år sedan och trivs som 17, har hög panna och avlångt ansikte så det passar mig.
  Ni som tycker lugg är töntigt; bildgoogla på frisyr+ lugg, bevis på att luggar inte behöver vara synonymt med de man såg på 80talet.

 55. PGW skriver:

  Titta Loreen-lugg. Ja det är ju inne nu.

 56. Helene skriver:

  Lugg lugg L U G G ! 🙂

  Hälsningar
  Behåfabrikanten

 57. Karin L skriver:

  Skitfet??? vart då? Nåja lugg är din grej Mona..skitsnyggt.

 58. Singelmamman skriver:

  Du ser väldigt avspänd, glad och ung ut. Vad vill du att jag ska tycka till om? Du är äldre nu, men ängsligare, det borde du sluta upp att vara. Ok, svårt att sluta vara äldre, men ängsligheten kan du göra dig av med. Spänn av och ta bort den strama hästsvansen. Du har ett vackert ansikte. Och om du inte trivdes med din kropp så var nöjd med att du gjorde något åt den. Och du är fin, både som människa och till utseendet. Men åter igen, slappna av lite.

  1. MonasUniversum skriver:

   I will, tack. Jag jobbar hårt på att det här året ska bli avslappningens år. Ska ta i tu med en del skit först, men sen ska jag coola ned mig.

 59. Elin skriver:

  Jag tycker du är otroligt vacker både nu och förut.

  1. MonasUniversum skriver:

   Jag tror minsann att jag älskar dig!

 60. Kristiina skriver:

  Alla som är feta eller tycker att de är feta TROR att alla andra lägger så oerhört mycket tanke vid deras vikt och omfång. Jag tänkte aldrig på att du är stor eller fet och blev överraskad när jag fick talas om din operation. Då tänkte jag att du kanske hade gått upp jättemycket på kort tid eftersom vi inte hade träffats på ett tag. Däremot måste jag säga att när du själv gjorde så himla stor sak av din rumpa ”som är som en egen världsdel” så kollade jag nästa gång jag träffade dig och kunde konstatera att visst var den något stor och bred men absolut ingenting extremt! Hade du inte sagt något så hade jag inte lagt märke till din ”Australia”.

 61. Bonita skriver:

  Jag tänker inte säga ett dugg och din lugg ( 😉 ) för jag är skitsur för att du kallar dig själv tjock. TJOCK?! FET?!! PÅ DEN BILDEN?? Ge dig för 18.

  Så.
  Okej’ra lugg undrar du? Tja..varför inte..men jag tycker du inte ska gå på vad som ser snyggt ut utan vad du trivs i.

 62. Pernilla skriver:

  Skitsnyggt! Du var dessutom vacker som ”tjockis” också! 🙂

 63. Eva skriver:

  jag tycker att du har väldigt fin och slät hy. Dessutom ser du inte så värst tjock ut på kortet tycker jag.

 64. Kristiina skriver:

  Det är först nu som jag ser att man INTE ska kommentera din vikt utan luggen!!! Typiskt mig. Nåja jag står för det jag sa.

  Ditt hjärta är stort och din personalitet är det men jag har ALDRIG tänkt att du är stor 🙂

 65. Helena i Hägersten skriver:

  Då så många redan skrivit det skiter jag i att påpeka hur tjock eller inte tjock du ser ut på bilden och koncentrerar mig på luggen! Tycker du passar jättefint i lugg! Risken med att ha långt hår ofta uppsatt i tofs är att man börjar se ut som Kjell Lönnås fru, där håret och ansiktet liksom dras bakåt och stramar för mycket och ev flikar syns.
  Jag har älskat min lugg varje gång jag haft en sådan, och bara låtit den växa ut lite för att jag inte orkat gå och klippa den så ofta, även om jag jobbar bredvid min frisör och hon klipper min lugg gratis mellan klippningarna… Höjden av lathet, men nu innan sommaren skyller jag på att snart är det sommar och då är det skönt att få bort allt hår från ansiktet…

 66. Moa L skriver:

  Jag tycker att du ska klippa en riktigt lång, uppklippt page!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *