Well, nån tv-stjärna lär jag aldrig bli

img_0497Så här såg en stendöd medelålders get ut igår morse. Jag var helt groggy i pallet så innan taxin kom satte jag mig i bilen och drog bort till Statoilmacken 06.45 för att köpa en kaffeshot. img_0502Jag tänkte att, om jag trycker i mig den så vaknar jag. Det gjorde jag förvisso också. img_0505

… men det gjorde även min mage i taxin 5 minuter senare. Sweet Lord vad jag inte rekommenderar att dricka espresso om man vill ha en lugn och fin taxifärd. Fick sitta med benen i kors och koncentrera mig mig på att inte slappna av en sekund i anus. Holy smoke säger jag bara. Den paniken. img_0482Tänkte på en sak. Första inspelningsdagen klev jag upp extra tidigt för att göra mig snygg. Igår var det mer ”fuck it, på med pyjamasbrallor och Uggs”… orka liksom. img_0506

För, vi börjar ju ändå i sminket, hos Clara-Maria …img_0540

Mari-Linn och Clara-Maria.img_0543

Igår spelade vi in två program. Första avsnittet handlade om bröst. img_0507img_0514img_0577-1

En av gästerna i programmet var Vanja, längst till vänster. För många bl a känd som medgrundaren av GlamMom. Hon pratade behåar och hur man lär sig att köpa rätt storlek. En genuint supertrevlig tjej. Henne tyckte jag verkligen om. Intill Vanja står Mari-Linn, Lizet och jag. Vår fjärde programledarkollega kom lite senare till studion igår. img_0523

Allt är ju inte bara roligt med bröst så vi bjöd in Doktor Elham. Hon är cancerläkare vid Bröstcentrum på Karolinska sjukhuset här i Stockholm. Elham lärde oss exakt hur vi ska klämma på våra bröst för att upptäcka eventuella knölar. img_0534Vi blandar högt och lågt i programmen. Igår fick vi testa på att göra så kallad Boob Contouring. Alltså, hur man målar en klyfta mellan brösten. Lizet fick vara min försökskanin.

img_0539

Det gick så där måste jag väl erkänna. Inte min grej riktigt. img_0560

I studion intill oss sänder man Breaking News med Filip & Fredrik. Jag passade på att smyga in och sätta mig. img_0554

Måste dock erkänna att, om jag någonsin haft några eventuella drömmar om att bli programledare så är jag botad efter dessa två inspelningsdagar. Fifan sådan respekt jag har för de som är det. Det är hundra gånger svårare än vad jag trodde.

img_0566

Den här killen har ju inga problem med sin yrkesroll i all fall, that’s for sure!img_0565Lizet, som för övrigt bor i Göteborg, blev till sig i trasorna när Fredrik kom förbi. Själv kan jag ju säga så här: det är inte alltid jag väljer honom och kollegan tv-produktioner men han är förjäkla trevlig utanför jag-slutar-aldrig-att-prata-programmen. Och snygg. Som f-n.

img_0528

Här är Mathias och Sophie. Det är dom som har fixat all rekvisita och alla kläder. Helt underbara.img_0512

Maria, producenten Maria tillsammans med Kevin, en av kameramännen. Maria är stentuff och jag är lätt den som mest får höra ”omtagning!” eller ”en gång till!”.img_0531Vi försöker ha kul mellan alla femtusen omtagningar. Långa dagar kräver mycket skratt. img_0568img_0556

Både före och efter varje tagning så måste vi köra ”synkar”. img_0555-1

Kan inte avslöja ännu vad det är. Den 7 oktober visas första avsnittet på Youtube.

 

Det ska för övrigt bli intressant att se hur de ska lyckas klippa ned våra långa arbetstimmar till ett 15 minuters-avsnitt, som varje program ska vara. Produktionsteamet är fantastiska. Jag har, till min stora fasa, upptäckt att jag har en teflonhjärna. Ingenting fastnar. Nada. Zero. Producent-Maria kan säga: ”…sen säger du det och det och avslutar med det här.” 5 sekunder senare, när kameran går, säger jag ”ähum, vad skulle jag säga nu igen?” HERREGUD som de har fått slita med mig. I den här produktionen är det 10 personer involverade på plats. De jobbar som svin för att få styr på oss (läs: mig) och de gör det bra. Inte en enda suck. Jag är ju van att jobba med maken, som får psykbryt på mig men dom här raringarna är hur tålmodiga som helst!

 

Nu har vi spelat in 4 av 12 avsnitt. Igår höll vi på i 14 timmar. Nästa inspelning blir om en månad och den sista om ytterligare en månad. Det här är verkligen skitkul men fuck me så mycket svårare än jag trodde. For some weird reason har jag alltid trott att jag bergis är Guds gåva till saker som det här men nä. Jag får nog sikta in mig på något annat.

 

Men, innan dess ska jag avsluta det här projektet. Och ni får faktiskt lov att hänga med.

1

16 responses to “Well, nån tv-stjärna lär jag aldrig bli

 1. Eb skriver:

  Var snäll mot dig själv när det kommer till teflonhjärnan. Uppmärksamhet (att kunna hålla kvar den, att kunna växla mellan olika saker med bibehållen skärpa m.m.) sitter i framdelen av hjärnan. Den delen blir även blockerad om du är stressad eller sörjer. Du har ju en del som upptar dig privat, så du är helt normalt mänskligt ”dumihuvet” nu.

  1. Mona skriver:

   Vilket jävla tur att jag har dig här inne. Tack för förklaringen fina S.😘

  2. Helen skriver:

   Instämmer! Jag brukar förestälka mig det jag ska säga i en bild, så är det lättare att minnas. Behöver ju inte alltid vara ordagrant, men man får inte missa poängen 😉

 2. Mikaela skriver:

  Fredrik Wikingsson? Frikort? På riktigt?
  Om du nån gång får till det med ditt frikort så lär du få mer skavsår i öronen än i fiffin…om vi säger så! 😉
  Och ser han aldrig kort på sig själv? Varför står han alltid framåtlutad så han får jordens största huvud jämfört med den som står bredvid?
  Men han är säkert trevlig privat, lugnare hoppas jag är rädd för hans hjärta annars!:-)
  Ser med spänning fram emot er premiär!

  1. Mona skriver:

   Hahaha, men vet du, jag är inte särskilt förtjust i hans program men han är förjävla trevlig privat.

  2. Helen skriver:

   Gissar att hans pose är en effekt av sin längd 🙂 Brukar bli så, hälsningar 175 cm:aren !

   1. Mikaela skriver:

    Ja men det borde han väl tänka på?!? 😉😂

 3. Smultronblomman skriver:

  Vilken snygg klänning! Vet du vad det är för märke på den? Jag är alltid på jakt efter snygga ”jobbkläder” och den där pingade hos mig!

  1. Mona skriver:

   Den är från Ellos.

 4. Fröke Abbe skriver:

  Tyckte mig se ett par rosa byxor på dig. Var kommer de ifrån?

 5. Johanna skriver:

  Mooona!!! Skorna, med kilklack är dom också från Ellos?? 😉

 6. Tanja skriver:

  Haha, tänkte just att det måste vara nåt med ellos, kände igen klänningen:) Du var för övrigt galet snygg i den!!<3 Ska med glädje kolla på vaddetnuärnigör sen.

  1. Mona skriver:

   Tack, tyckte den var tantig på galgen, men gillar den på..

 7. Vanja skriver:

  Fina Mona, HUR gullig ÄR du inte?! Och så sjukt inspirerande. Vilken rackarns brutta alltså, stencool! Hoppas innerligt vi får med varandra att göra igen. Här kommer en obehagligt lång cyberkram! 🙂 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *