Vill ni äta middag med mig och Zoégas?

Jag har ju ett långsiktigt samarbete med Zoégas, som sträcker sig ända fram till november då det avslutas med en resa till några av deras kaffeplantager i Kenya. Allt för att lyfta problemet med att kvalitetskaffe på allvar håller på att ta slut. Fortsätter det som det gör nu kommer den sortens kaffe att bli en lyxvara redan år 2020. Då kommer Starbucks, Espresso House och alla dom få börja servera O’boy i stället. Nä, jag skojar inte. Jag har tidigare berättat att Zoégas därför investerar miljoner i flera projekt i Kenya. I dagsläget är det kris då kaffet inte längre odlas hållbart och det är där pengarna från Zoégas kommer in. Plantageägarna ska lära sig hållbarhet och man ska satsa mer på att lyfta fram kvinnliga odlare. Projektet heter därför Coffee By Women.7. Zoégas post 32. Zoégas post 310. Zoégas post 39. Zoégas post 3

En certifierad kaffeodling innebär att kaffeproduktionen tar hänsyn till miljö, framtid och rättvisa villkor för kaffeodlarna. Reglerna för en certifiering baseras på olika regelverk uppsatta av certifieringsorganisationer. Men satsningar på certifikat kostar pengar och bönderna måste ha möjlighet att investera en del själva. Zoégas gör via Nescafé Plan ett omfattande arbete tillsammans med kaffebönder mot en verifiering, vilket är en bredare grundnivå för hållbar odling. Detta för att få med så många bönder som möjligt och därmed öka tillgången på hållbart odlat kaffe. Ju fler som odlar hållbart desto bättre.

80 procent av svenska kaffedrickare känner inte till att kaffet riskerar att ta slut. Redan år 2020 kommer vi att märka av en minskning om ingenting görs. Anledningen är bland annat klimatförändringar och låg kunskapsnivå kring hållbar odling. För att säkra kaffets framtid behöver allt fler kaffebönder utbildas. Zoégas satsar särskilt på att hjälpa kvinnliga kaffeodlare till ledande positioner. HÄR kan man läsa mer. 

 

Anyway.

 

Nu är det dags för er som har Instagram att kliva in i det här. Den 2 juni ska vi som är sociala ambassadörer för det här projektet: Fnulan, Hugo Rosas och hans Paula samt jag tillsammans med Zoégas marknadsdirektör Cathrine Ossborn träffas över en middag här i Stockholm och då har vi ambassadörer fått lov att bjuda med 3 stycken bloggläsare vardera.

 

Eftersom vi alla har shitloads med hang arounds i våra bloggar krävs det en tävling för att kunna utse tre stycken.

 

Så här går det till:

 

Ni ska posta en bild på den stund då ni allra helst avnjuter en kopp kaffe med hashtagsen #zoegas och #coffeebywomen. Viktigt är att ni har ett öppet Instagram, annars kan ni inte vara med och tävla. OBS! Ni måste även tagga mig: @monasuniversum annars vet jag inte att ni är just mina läsare!

 

Ett krav är också att ni dricker kaffe eftersom Zoégas kommer presentera sommarkaffet Brazilian Summer och låta oss testa det. Det kommer även bjudas på en cold brew samt koppning av bönor med olika ursprung för att man ska få känna skillnaden på de olika smakerna. Jag vill alltså ha med tre stycken kaffekonnässörer. Typ. Eller ja, jag vill att ni uppskattar riktigt gott kaffe.

 

Insidertips: var lite kreativa … just saying … 

6

13 responses to “Vill ni äta middag med mig och Zoégas?

 1. Ragdoll skriver:

  Synd att jag inte dricker kaffe… 😊

 2. MissK skriver:

  Men om man nu råkar gilla Obo’y mer än kaffe då 😀

 3. Anna skriver:

  Åh, jag hade lätt velat vara med och tävla om det inte vore för att jag jobbar den dagen! mvh, baristan.

 4. Henna skriver:

  Åh det hade ju varit skoj! Älskar kaffe och vi dricker ju bara Zoegas (helst Skånerost). 😍

 5. J skriver:

  Så där ja, nu har du världens chans att få vettiga proffsråd om träning. Man kan göra det hemma, på tomten, kontoret ja precis vart man står nästan. Fråga Hugo bara så tror jag han gärna ger några tips 😉.
  Kram på dig!!!

 6. Grethe skriver:

  Har Zoegas som favorit sen 30 år tillbaka.
  oj nu lämnade jag en kommentar-Kram Mona

 7. Eb skriver:

  Jag har fortfarande hängt upp mig på det där med Nestlé som ägare, så nej. Jag fortsätter stalka dig när du står i gallerior istället.

  1. Mona skriver:

   Honey, du som är om dig och kring dig; gräv lite i det där med Nestlé. Du kommer bli förvånad över vad de håller på med…

   1. Eb skriver:

    ”Om dig och kring dig” – nja. Ibland är jag bara tjurskallig.

    1. Mona skriver:

     S: undersök! Du kommer bli väry förvånad…

 8. sophia skriver:

  Skulle gärna hänga på men hatar att se mig själv på foton. Följer iallafall

 9. Anna/PJAK skriver:

  Har Inga problem med att middag med dig (fast vi aldrig har träffats) eller med Zoega men säga att kaffe är gott?? Skulle jag försöka med en minikopp ligger jag magsjuk I ett par dygn….. Får man fejka och ta lite te I stället?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *