Vilka är bäst?

Nu till veckans ytligare avdelning. (Eftersom jag fortfarande inte är okej så har jag plötsligt all tid i världen att surfa runt halva jorden …)

 

Jag hatar att ha brödrosten framme och undviker därför att köpa ”rostbröd” för att slippa se kadavret. Problemet är när maken handlar, då går han loss på hela brödhyllans rostsortiment och kommer ofta hem med åtminstone två olika varianter. Han skulle kunna leva på rostade mackor. Det här har vi tjafsat om i över ett decennium … för det finns ju inga viktigare saker att bry sig om …

 

Har med åren blivit en smula visare och eftersom det inte går att få honom att ändra sig har jag kommit på en annan lösning. Ska skiten stå framme så kan det åtminstone vara en snygg brödrost. Jag väljer mellan dessa och vill veta om ni har någon av dom och ifall de är bra. (Och ja, det måste vara en för 4 bröd. Och jaaaaa, j a g tycker dom är snygga, okej?!)creme brödrost KAdualit

När jag ändå håller på. Det är ju GIVETVIS superviktigt att min vattenkokare står framme varje dag eftersom jag dricker te varje dag, hehe.

 

Ni som har koll; vad är skillnaden mellan dessa två … vilken är bäst?vattenkokareKitchenaid_vattenkokare_vit

Well, jag SA ju att jag har all tid i världen till skitsaker just nu.

0

30 responses to “Vilka är bäst?

 1. Inchgbg skriver:

  Skitsaker…..fniss…bor det en smyg-göteborgare i dej?
  Kramar från framsidan ?

 2. Helena m. 4 skriver:

  Översta alternativet av båda (estetiskt bedömt… ingen aning om funktion/kapacitet/mm)

  1. Helena m. 4 skriver:

   …see lättare ut att rengöra… tänk hur mycket lort som fastnar vid spakarna och deras hål ?????

 3. Jessica Melgar skriver:

  Brödrosten är bäst i dualit, den har vi haft i många år på krogen, den ÄR överlägsen.
  Kitchen Aid däremot är grymt bra i Hushållsmaskiner.
  Sååå…. Köp en av varje! 🙂

 4. Anna skriver:

  Kitchenaid vad det gäller brödrost. Kan inget om det andra market men Kitchenaid brukar ha hyfsat bra saker. vad det gäller vattenkokare, hur ser botten ut? Helt slät I båda? Annars är det den med slät botten som gäller.

 5. Flisan skriver:

  Alltså, om du ska köpa ny brödrost OCH ny vattenkokare ska du inte köpa matchande då???

  1. Mona skriver:

   Mm, jag vet. Det gör ont i det estetiska ögat om jag inte gör det..

   1. Sandra skriver:

    Är mycket nöjd med min Dualit brödrost och vattenkokare i rostfritt stål.
    Brödrosten 4 skivor kostar ca 3.695:- och vattenkokaren 1,5 l kostar ca 1.195:- (Bagaren & Kocken)

 6. Elisabeth skriver:

  Dualiten är klart bäst. Har sålt dom och den är inte så klumpig som den andra. Vattenkokaren vet jag faktiskt inget om.

 7. Helena skriver:

  Hej, roligt att du börjar må liiiite bättre i alla fall. När får man veta vem som vann biljetterna till Göta Lejon?

 8. Malin skriver:

  Jag gjorde ett test och frågade sambon om brödrosten och han svarade att det är omöjligt för han att svara på vilken som är bäst. Så vad du än gör, fråga inte maken!
  Jag tycker nummer 1 på brödrosten och tekokaren.

 9. Anne skriver:

  Skaru ha båda framme så måste de vara av samma märke/samma stil annars kommer du att ångra dig skarpt.

 10. Nilla skriver:

  Gör som vanligt, köp en av varje ?

 11. Marie skriver:

  Dualit-rostaren är kanon! Men som nån skrev, du måste ju se till att vattenkokaren matchar på något sätt. Annars kommer du störa ihjäl dig på det istället.

 12. sofia skriver:

  Ang. vattenkokare så tycker jag att du ska köpa en där man kan ställa in vilken grad man vill ha på vattnet då olika teer ska ha olika temperatur. Jag gillar även när man ser vattennivån utan att titta i kokaren.
  Gillar brödrost 1 och vattenkokare 1 bäst!!! Utseendemässigt. Annars har jag inte en aning.

 13. Anette skriver:

  Hej!
  Vi gjorde ett skåp med jalusier med eluttag i som vi har apparaterna i. jätte skönt så slipper man se dem, men samtidigt tillgängliga .
  Om inte kör på kitchenaid.

  1. Mona skriver:

   Det är exakt så mitt kök ska se ut sen …när vi bygger nytt… om hundra år..

 14. Lindha skriver:

  Jag är supernöjd med min Dualit 😉

 15. Zenita skriver:

  Det här måste jag hålla koll på… 🙂
  Jag har en skitdålig brödrost (OBH Nordica) som man måste avbryta och byta plats, flytta runt och vända på brödskivorna för att de ska få en hyffsad rostning :O Sjukt irriterande!
  Eftersom jag blev nyfiken på dualit brödrostar så…. sökte jag och hittade det här:
  http://www.testfakta.se/tester/hem-och-hushåll/dyraste-brödrosten-sämst-i-testet

  1. Zenita skriver:

   Ser nu att det var en gammal test från 2010…..

   1. Mr Lee skriver:

    Blev ungefär samma 5 år senare när Plus testade…

    http://www.svt.se/plus/plus-testar-brodrostar

 16. Bibbi skriver:

  Jag har Dualit och är jättenöjd med den. Läste lite om brödrostar när jag skulle köpa en ny och tyvärr fick KitchenAiden ingen bra kritik.
  Angående vattenkokare så skulle jag rekommendera att kolla in Eva Solos. Den är skitsnygg och bra.

 17. Therese skriver:

  Skulle köra på KitchenAid, har den i 2-skivors och min funkar fin fint! Vattenkokaren har jag den som är lite rundare i modellen ( fr KitchenAid) , jättenöjd & extra plus för att du kan välja värmenivån ??

 18. Apan skriver:

  Vad gäller vattenkokaren så tycker jag den översta är snyggast men den understa var bättre så mitt val föll på den när jag valde tidigare i höst. Kan ställa in gradantal, graderna på vattnet anges även om inte kannan står i ”hållaren” + det viktigaste: den lyser blått när den är igång:)

 19. Ulrika skriver:

  Tycker absolut du ska satsa på vattenkokare och brödrost ur samma serie. Jag tycker att de vita är snyggare än de creme-färgade. Översta vattenkokaren är supersnygg! Har ingen aning om vilka som är bäst!

  Vet inte om dessa är bra, men vill du ha mer att välja på så älskar jag designen på dessa:
  http://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/koksapparater/KLF01SSEU/smeg-vattenkokare-klf01sseu-krom
  http://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/koksapparater/TSF02SSEU/smeg-brodrost-tsf02sseu-krom
  Dålig bild på brödrosten där, men googla den! 🙂

 20. Bibbi skriver:

  Cervera har bra pris på Dualit-rosten just nu.

 21. Erica Widerkrantz skriver:

  Om ni har problem med för hög belastning på säkringsurna i huset ska du inte välja KitchenAid. Väldigt hög effekt, men säkert bra.
  Vi har väldigt mycket belastning på just kökssäkringen så kaffebryggare och vattenkokare går inte samtidigt, då går säkringen.

 22. Emma skriver:

  Läste just en tråd om de där och som jag fattade det kan man ställa vatten temperaturen på den övre vattenkokaren. Och isåfall skulle jag välja den. Om man kan ställa temperaturen på båda och bägge har ”släta” innerväggar alltså inte själva elementet inne direkt mot vattnet så skulle jag välja den nedre för att den var snyggare :p

 23. Cari skriver:

  Har du induktionshäll? Då behöver du ingen elektrisk vattenkokare utan köp en snygg vattenkittel/tekokare som du ställer på spisen.
  En induktionshäll är lika snabb som en elektrisk vattenkokare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *