Vem är bäst, tycker ni?

Reklam/Samarbete

 

Japp, nu var det dags igen. Jobbar med BookBeat hela hösten och lite in på vintern. Ni som inte har provat får lov att göra det nu! Du får lyssna/läsa en månad gratis och det finns tusentals böcker att välja emellan. Inga konstiga regler och annat skit. Användarvänligt och suverän kundsupport. Bonnierägda = inget källarföretag utan är stabila under stor utveckling. Superlativen bara haglar, men dom ÄR bra. You will see.

 

Jag lyssnar nästan bara, läser sällan. I början tyckte jag att det var apsvårt att koncentrera mig, men nu är det meditation. Det ideala för mig skulle vara att gå ut och gå och samtidigt lyssna. Nytta med nöje liksom. Provade en gång. Gick inte så bra. Var så inne i boken att jag gick vilse. Aint gonna happen again. Det får bli hemma, i bilen eller på flyg. Eller 11 gånger i veckan när jag sitter på talibanens dansskola och väntar. Åker inte alltid hem emellan så då är det rätt nice att sitta där och lyssna på bok.

img_9659

Har precis börjat på den här. Har någon av er läst/lyssnat på den?

 

En fråga till er som lyssnar: vem tycker ni är den bästa uppläsaren? Av olika personliga anledningar har jag haft problem med Stefan Sauk och fram till nyligen, när jag ändrat min uppfattning, har jag ratat alla böcker han har varit uppläsare för men sedan jag ändrade mig och nu gör det så kan jag ju säga att för min del är han överlägsen. Bästa kvinnliga är hon, Katarina … ähum … vad fasen heter hon? Blond, snygg som attan. Alltså, typen som åldras med grace. Gaahh, har helt glömt hennes namn. Någon?

 

Hur som, jag vill veta vilka ni tycker är bäst. Just det, Thorsten Wahlund är bra som fasen också.

bookbeat_h

Ujuj, glömde att jag skulle göra reklam för BookBeat. HÄR går ni in och signar upp. Bry er inte om att det står att det gäller i ”14 dagar”, det ändras automatiskt till 1 månad när du går vidare.


5

63 responses to “Vem är bäst, tycker ni?

 1. Helen skriver:

  Ewerlöf? Älskar henne sedan ”Arn” 🙂

  1. Helen skriver:

   Nä, nu gick det nog för fort – det var välBolme som läste ”Arn”?!?

 2. Carola skriver:

  Jamen, du räknade precis upp mina tre absoluta favoriter och i toppen på min lista ligger Katarina (Ewerlöf som jag tror du söker efter)!

 3. Marie skriver:

  Katarina Ewerlöf?

 4. Monis skriver:

  Katarina Ewerlöf helt klart! Jag lyssnar på allt som hon har läst in, oavsett genre 🙂 Torsten Wahlund däremot… hans röst skulle jag vilja ha i en avslappningsapp- somnar direkt när jag hör hans röst.

 5. Carola skriver:

  Anna Maria Käll och Katarina Ewerlöf är helt klart bäst uppläsare.

 6. ninni skriver:

  Nu så är kontot fixat, laddar upp när jag är hemma hos paddan

 7. Charlotta skriver:

  Katarina Ewerlöf kanske? Skulle jag välja en inläsare som hade lämplig röst så ligger hon bra till, och hon stämmer med din beskrivning. 🙂

 8. Lundgren skriver:

  Ewerlöf, heter hon Katarina i efternamn ! Ja hon är kanon bra. Läser lite långsamt bara. Tur man kan speeeeda upp farten i appen 🙂

 9. Elisabeth skriver:

  Katarina Ewerlöf, hon är grym👍

 10. Anna skriver:

  Boken är skit, ett kriminellt par sitter och och ljuger och snackar skit. Har träffat både Mega och Ebba och båda 2 är rötägg!
  Kram

 11. Maria skriver:

  Jag har läst Helvetet inifrån och tycker den var ok, lättläst.
  Jag är med i Book Beat och tyckte om boken Just Kids av Patti Smith. Marika Lagercrantz läste den och jag gillade hennes röst.
  Sedan är ju Stefan Sauk en favorit=)

 12. Jessica skriver:

  Älskar ljudböcker! Använder dock Storytel…
  Har 3 favoriter, Anna-Maria Käll, Stefan Sauk och Magnus Roosman, den sistnämnde skulle kunna läsa elräkningen och det skulle vara vara en fröjd att lyssna. Är nog lite småkär i honom 😊 Han är dessutom snygg som f_n…
  Har du läst serien om Silverbielke, av Buthler/Öhrlund, uppläst av Sauk! Om inte – gör det! En obeskrivlig psykopat som man ändå skrattar gott åt emellanåt.

 13. Eva skriver:

  Johan Rabeus, framförallt Liftarens Guide till Galaxen.

 14. Nettan skriver:

  Älskar också Katarina Ewerlöf och Stefan Sauk som uppläsare. Jag lyssnar väldigt mycket men använder Storytel och har gjort det i flera år. Bookbeat verkar vara något liknande, någon som vet skillnad, för och emot??

 15. a-c skriver:

  Katarina Ewerlöf saboterar hela läsupplevelsen med sitt tillgjorda tonfall.
  Tur att det finns många att välja på eftersom smaken är så olika.

  1. Lena skriver:

   Å en till med samma uppfattning! Skönt att inte vara ensam 🙂

 16. Ulrika F skriver:

  Fråga från en novis… Måste man ladda hem boken, eller lyssnar man ändå? Har ingen ”plats” kvar i telefonen…

  1. Marina V skriver:

   nej, man måste inte. men det tar inte mycket plats.

   1. Ulrika F skriver:

    Tack snälla för info!
    Happy friday to you 🙂

    1. Lena skriver:

     Om du inte laddar hem boken slösar du på surf, för då lyssnar du online.

 17. Ninnibeth skriver:

  Lånar både e-böcker & ljudböcker helt gratis på biblioteket.
  Ljudböcker lyssnar vi (hela familjen alltså) på i bilen på långfärder; annars föredrar jag e-böcker.

 18. Småländskan skriver:

  Jag har inte lyssnat på så många böcker, men de jag lyssnat på där ligger Samuel Fröler, Stefan Sauk och Ewerlöf i topp! Läser, läser och läser, mestadels 4-5 böcker/vecka. Mest spännings/deckare blir det. Hittar jag nån bra författare plöjer jag igenom allt hen skrivit. Just nu är det Malin Persson Giolito (GW:s dotter). Tror jag läst allt av Jussi Adler-Olsen också. Ann Rosman är heller inte helt fel. Och om nån nu undrar hur jag kan hinna med allt läsande, så ska jag berätta att jag mer eller mindre jobbat häcken av mig i hela mitt liv, men NU är jag pensionär!!!! Halleluja! Visserligen läste jag mycket tidigare också, men inte riktigt så mycket som nu.
  Har sen ca ett år tillbaka börjat låna på bibblan. Får inte rum med flera böcker i hyllorna här. Sen att sonen och hans sambo och hennes mamma är storläsare är också bra. Många böcker blir det!
  Jag måste ha världens konstigaste öron! Har så jäkla svårt att ”få fast” hörsnäckorna som tillhör mobilen. Ser ju att ”alla” joggar, går, springer omkring med dessa i öronen, men hos mig stannar de inte kvar. Måste nog köpa såna där hörselkåpor, eller vad de heter.
  Tack Mona för en jättebra blogg. Jag har följt dig i massor av år!

 19. Nilla skriver:

  Stefan Sauk är min absoluta favorit, han anpassar rösten utefter vilken karaktär han är i boken 😀
  Jag ratar böcker som har en manlig uppläsare som börjar på T, han har en monoton röst utan nyanser vilket gör att jag tycker att det är väldigt jobbigt att lyssna.

 20. Josie skriver:

  Sauk när han läser Jussi Adler Olsens böcker – lovely!
  Ewerlöf får också tummen upp.
  Jan Waldekranz och Tomas Bolme går däremot INTE.

 21. Carina skriver:

  Tänk vad olika det kan vara, har lyssnat på en bok med Katarina Ewerlöf och gillade inte henne som uppläsare. Tycker hon är jättebra som skådespelare men hon läser alldeles för långsamt och släpigt.

 22. Smultronblomman skriver:

  Katarina Ewerlöf är outstanding. Det finns en manlig skådis, Peder Falk, som läser böckerna av Peter James. Det är en serie av kriminalromaner. Kan verkligen rekommendera dessa. Det finns uppläsare jag inte gillar. Kan bero på boken också, men Tomas Bolme funkar inte för mig.

 23. havrefras skriver:

  Gubben aaaavgudar Sauk. Jag aaaavgudar Ewerlöf (lyssnar på alla böcker hon läst in) – jamensedär hade vi ju varsina frikort, hoppla 😊 Kund hos Storytel 😛

 24. Henna skriver:

  Nä jag tycker Stefan Sauk är jättejobbig att lyssna på! Plågar mig igenom Tjockare än vatten av C. Gerhardsen just nu. Gillar inte hans röst alls och så gör han sig till med olika röster för olika personer i boken…
  Tacka vet jag Katarina Ewerlöf! 😊

 25. Alexander skriver:

  Katarina är Drottningen av ljudböcker ❤️ Hr Sauk kommer jag aldrig klara av att lyssna på, har försökt men det går bara inte🤔

 26. Anette skriver:

  Jag har inte lyssnat på böcker sedan jag var liten och brukade höra Astrid läsa sina böcker via kassettband, så jag får nog säga Astrid Lindgren.

  1. Mona skriver:

   😂 … fast jag får nog hålla med om att hon var bra på det!

 27. Eb skriver:

  Jag TÅL INTE Sauks uppläsningar. Får djupandas och måste stänga av varje gång jag försöker. Precis som andra varit inne på så är det jättejobbigt att han agerar karaktärerna (röstbyten, olika andningsmanéer till olika personer) och det gör mig galen. LÄS BARA BOKEN FÖR MIG – OM JAG HADE VELAT GÅ PÅ TEATER SÅ HADE JAG GJORT DET.

  1. Mona skriver:

   Nä, det är ju d e t som är bra ju, att han ändrar rösten!

  2. Henna skriver:

   Amen! Instämmer. Läs bara boken. Jag vill göra mina egna bilder och röster av karaktärerna, precis som när jag läser en bok. Det är ju ingen ”radioteater”…

   1. Mona skriver:

    Jävla tråkkärringar!

 28. LiSe skriver:

  Jag gillar Stegan Sauk o Katarina Ewerlöf som många av er andra men även Jonad Malmsjö är riktigt bra . Det finns böcker jag inte kunnat lyssna på för att uppläsarna är så dåliga, men jag har i te lagt namnen på minnet tyvärr. Älskar att lyssna på böcker när jag kör bil, pysslar o fixar hemma, åker kommunalt eller bara är ute o går. Startade med ditt erbjudande men var tvungen att fortsätta. Har plöjt många böcker o kommer att fortsätta! 👍😊

 29. Sonia skriver:

  Stefan Sauk är helt suverän när han läser böckerna om Silferbjelke. Prickar alla dialekter perfekt.

 30. Annica Nordlander skriver:

  Stefan Sauk är favoriten, t ex i Jussi Adler Olsens böcker eller de om psykopaten Silverbielke, men även Magnus Rosman, Peter Andersson och Jonas Malmsjö förhöjer lyssningen. Och jag älskar höra Viveca Lärn läsa sina egna berättelser.

 31. Susanne skriver:

  Torsten Wahlund. Jag älskar Krister Henriksson, gillar inte Harry Potterböckerna, men kan lyssna på ljudböckerna flera gånger efter varandra, för att han läser så fantastiskt bra. Tomas Norström är också jättebra. Tomas Bolme däremot, jag står inte ut med att lyssna på honom, han läser jättetråkigt (i mitt tycke då förstås).
  Har inte hört så mycket med Stefan Sauk, förutom Butler & Öhrlunds böcker om Silverstolpe (?) och förknippar hans röst numer med en psykopatisk massmördare, men han läser i alla fall med ingivelse, (vilket inte Bolme gör).

 32. Salalalalallad skriver:

  Jag är ingen van boklyssnare ( mest för att jag inte vet vad sjutton jag ska göra under tiden ), men Jonas Malmsjö är helt fantastiskt bra. Riktigt bra inlevelse som fick mig att fortsätta lyssna, fastän boken i fråga var rätt ointressant.

  1. Mona skriver:

   Jaaa, honom har jag ju glömt, han är svinbra!

 33. Bankkvinnan skriver:

  Jag lyssnar alltid på ljudböcker när jag är på semester utomlands (hemma lyssnar jag på poddar). Favoriten är Mari Jungstedts deckare där Katarina Ewelöf är den som läser. Lättlyssnat och fängslande vilket passar mig!

 34. Språkpolisen skriver:

  Hej Mona!

  Språkpolisen här:
  Aint gonna happend again – stryk d:et i happend. Uttrycket är ju slang för ‘is not going to happen again’
  Happen = hända (presens)
  Happened = hände (imperfekt, se stavning)

  Du är långt från den enda som skriver så men jag får kli i kroppen när jag ser det. Mitt bidrag till i-landsproblem. 😉 Hoppas du tar detta på rätt sätt för gillar verkligen din blogg. Men om det var jag som skrev fel, ja då önskar jag att ngn sagt till. Du behöver förstås inte publicera detta, det är ett meddelande bara till dig.

  1. Mona skriver:

   I hear you baby, och tack. Behöver sånt i bland. Märker att jag slarvar…=)

 35. Molls skriver:

  Tomas Bolme = Tintin

 36. Ella skriver:

  Har lyssnat på Helvetet inifrån… Jefligt bra! Katarina, Sauk och Roosman är mina favoriter!!

 37. Marie skriver:

  Katarina Ewerlöf är klart bästa kvinnliga, har inte hunnit lyssna på någon manlig än.
  Har lyssnat på både Eva Fröling och Eva Röse och jag älskar dom som personer och skådespelare men dom ska inte läsa böcker. Lyssnade tidigare på en som läste en av Viveca Stens böcker, minns inte vad hon hette men hon lät som hon försökte härma Katarina på ett dåligt och överdrivet sätt.

 38. Cecilia skriver:

  Helge Skoog är lätt bäst! Lyssnar på vad som helst om det är han som läser! Dock många namn som återkommer här så man kanske ska våga lyssna på någon annan…

 39. Maria skriver:

  Jonas Malmsjö är bara bäst 🌟 Och Katarina Ewerlöf och Marie Rickardsson 🌟🌟

 40. Ann-Christine skriver:

  Efter att ha slukat böcker gick jag över till mest ljudböcker för 2 år sedan. Lyssnar på i snitt 2 i veckan när jag får tid över. Katarina Ewerlöf, Stefan Sauk, Anna – Maria Käll, Marie Richardsson m.fl. är bra uppläsare. Kan bl.a förutom ett antal olika deckare som ni nämnt rekommendera böckerna om Göran och Yogi av Michael Bergstrand.Den första heter Delhis vackraste händer. En medelåldersman som är less och träffar en klok indier och deras olika upplevelser.
  Under Vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson.

  1. Mona skriver:

   Åh, vilket bra tips, tack!

 41. Maria skriver:

  Jag tillhör de där som började lyssna på böcker för väldigt länge sen så mina favoriter kanske inte är heeeelt uppdaterade

  Thorsten Wahlund, denne gigant på uppläsning har varit med från början så jag är oerhört inkörd på hans röst.

  Anita Wall när hon läste in Agatha christies miss Marple böcker 😍

  Får ni tag på ett ex av Ett år i Provence, inläsare Olof Thunberg, så lyssna! Tror inte han läst in så mycket annat för vuxna tyvärr.

  Tomas Löfdahl har en trevlig röst och Johan Rabeus likaså.

  Sen kommer en efterlysning:
  Uno Palmström läste in sina egna böcker i slutet av 80-, början på 90-talet. Älskar dem! Dessa kassettböcker är totalt sönderspelade hos mig så om det är nån som vet var man kan lyssna på böckerna igen så vore jag ytterst tacksam!

  (Jag började lyssna på talböcker vid läggdags när jag gick i lågstadiet för över 25 år sen. Och eftersom jag tyckte Karlsson på taket var otäck (Karlsson är inte snäll!!!) så lyssnade jag istället på Aldrig näcken av Stieg Trenter, inläsare Thorsten Wahlund. Det var på den tiden som ljudböckerna var dyra och svåra att få tag på så det tag ett tag innan mamma kunde köpa nya talböcker. Så jag blev jäkligt präglad på Thorsten och de första fem minuterna ur Aldrig Näcken kan jag utantill fortfarande.)

  1. Mona skriver:

   Snacka om att du har koll … och erfarenhet!

   1. Maria skriver:

    Så det är ju SKITDUMT att jag inte använt ditt erbjudande nu när jag ändå är föräldraledig. Jag gör det på direkten!

 42. Maria skriver:

  Förresten, prova att lyssna på bok samtidigt som du gör saker som är totalt hjärndött, exempelvis kratta löv, klippa gräs, plocka bort ruttnande äpplen från tomten 😜, skala potatis, städa osv. Själv har jag plockat och rensat stora mängder bär när jag lyssnat på böcker.

 43. Lotta skriver:

  Gillar inte Katarina Ewerlöf, vet inte riktigt varför, men men så är det. Bland favoriterna är Tomas Bolme, Magnus Roosmann, Torsten Wahlund och Krister Henriksson. Köper eller lånar ljudböcker som jag laddar ner på MP3-spelare och lyssanar sedan till och från jobbet på T-banan, eller när jag står och trampar på crosstrainern. Ljudböcker är bäst !

 44. Maria skriver:

  Reine Brynolfsson är en favorit, lyssnade på Milleniumtrilogin inläst av honom. Sen är ju så klart Katarina Ewerlöf i en klass för sig.

 45. Mia skriver:

  Jag har haft Bookbeat 1,5 månad nu och lyssnar heeeela tiden. Håller med om att den som läser inte ska leverera nån jäkla radioteater, det blir så töntigt.
  Katarina Ewerlöf är okej, Marie Richardsson också, men jag retar mig på att Katarina är för långsam och Marie andas in så högt innan varje mening. Thomas Bolme blir jag däremot galen på. Ambulans uttalar han ”Ambulangs”. WTF??!!! Hans fjantiga dialekt när han ska låta som en uteliggare i Stockholm är ju dessutom bara för sorglig.
  Jag skulle vilja höra en bok där Richard Wolff läser….hans röst är ju bara underbar!

 46. Lena skriver:

  Lyssnar nästan hela dagarna. Tillhör väl den lilla skaran som knappt klarar av att lyssna på en bok uppläst av Katarina Ewerlöf. Klarar inte av det överspelade skådespeleriet och hennes konstiga dialekt (rösten går upp och ner). Gillar inte Stefan Sauk heller. Däremot gillar jag Torsten Wahlund, Angela Kovacs, Jonas Malmsjö med flera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *