Veckan med Linas

Reklam

 

Jag har ju ett samarbete med Linas Matkasse i en månad vilket innebär att nya kunder kan få välja en matkasse från 299 kr. Nu är ju jag kund hos Lina sen nåt år tillbaka så för mig är det inte särskilt svårt att verkligen rekommendera dom.

 

Bortsett från att maten är god och att man kan välja mellan flera olika kassar så får man som kund även en receptpärm där man kan spara de godaste recepten. Kalasbra. Eller ja, jag förutsätter att man fortfarande får det.

IMG_8284

Hur som. Jag sparar recept men det finns ett som jag gör flera gånger i månaden. Sjukt gott!P1010852Börjar med att hacka rödlök och vitlök.P1010859Sen steker jag upp kycklingfärs min braiga keramikstekpanna från GeKås! Kycklingfärs är för övrigt underskattat. Dessutom billigt. P1010861Sen tjofsar jag i alla kryddor. P1010863Till sist krossade tomater och grädde. P1010854Under tiden det puttrar gör jag cous cous. Gillar inte grisiga kastruller så jag gör couscous på specialsätt: i med 3 dl cous cous i en skål, på med salt, i med 3 dl kokande vatten. P1010857Sen drar jag över plast och låter det stå så i 3-4 minuter. Färdigt!IMG_8290Okej, det kanske inte s e r så gott ut men ujujuj, kan leva på det här fyra dagar i veckan. Lätt. Och ja, jag vet att det står att man ska ha haricot verts men se, d e t är äckl … inte så gott så det hoppar jag över.

 

Nyss fick jag veckans matkasse. Jag kör varannan vecka Originalkassen och varannan vecka Barnkassen.

IMG_8291

Denna vecka är det Barnkassen, kolla vad gott! Alla mina läsare får alltså, som ny kund, beställa en kasse från 299 kr och då får man dessutom en salladskasse med på köpet. HÄR hittar du alla kassar!

 

OBS! Se till att koden TACKMONA står med som rabattkod vid beställning, men det gör det automatiskt om ni följer länken.

5

10 responses to “Veckan med Linas

 1. Hanna skriver:

  Menar du från 299:- eller att alla prova-på-kassar kostar 299:-? Är det någon kod man ska uppge? Hittar bara en kasse för 299:- nu.

  1. Mona skriver:

   Japp, det var jag som inte var tydlig, det är från.. Om du följer länken ska det stå ”blablaTACKMONA” högst upp i ämnesraden..

 2. mammsen skriver:

  punkt 6, är det en 1/2 gul lök el 1/2 gurka som skall delas i stora bitar??
  punkt 7, är det SERVERA som inte kom med??

 3. Nina skriver:

  Synd bara att man inte får köpa deras matkasse om man har betalningsanmärkning. Även om jag vill betala med kort på en gång så blir det alltid nobben på kreditkollen. Förstår inte varför dom gör en koll när man vill betala direkt? 🤔

  1. Mona skriver:

   Maila kundtjänst och fråga. Verkar ju konstigt.

 4. Tove skriver:

  Har haft Linas matkasse i flera år från och till. Just nu barnkassen som är mer lättlagad än den snabba eller lättlagade varianten. Jag har några synpunkter. Synpunkt nr ett är att de aldrig svarar på kritik eller frågor. Därför skriver jag här, om någon av dem kan tänkas läsa😊

  Synpunkt två är att grönsakerna inte är bra. Jag skulle aldrig i affären valt de små citroner, förkrympta vitlökar, hårda tomater eller solkiga salladsblad som kommer i kassen. Är de OK dag ett är det definitivt inte det dag två. Färska kryddor dör direkt.

  Synpunkt tre är hållbarheten på färskt kött. Där jag bor får vi leverans måndag kväll, ganska sent, efter middagen. Ofta två-tre färska köttprodukter som det står rekommenderas att man gör i början av veckan. Men hur snabbt man än lagar så har det mer än en gång hänt att jag fått slänga fina kycklingfiléer eller lyxig nötfärs, som helt enkelt börjat lukta illa. Jag har börjat frysa in en del direkt, men det är ju inte direkt meningen.

  Trots allt fortsätter jag att köpa. Recepten och rätterna är både bra, lättlagade, nyttiga och spännande. Men får de inte kläm på ovan tröttnar jag nog igen… Det hade varit fint att få en kommentar kring detta från Linas. Jag vet att jag inte är ensam i min kritik och i känslan att det är svårt att få gehör.

  1. Mona skriver:

   Hm, nu har jag sett flera här inne klaga på samma sak så jag hoppas verkligen att de tar till sig av kritiken. Jag har, so far, haft en jävla tur för allt har alltid varit färskt och bra…

   1. Tove skriver:

    Kan vara för att jag bor i en mindre stad än du. Kanske knepigare med leveranser (vi har t.ex bara varannan vecka). Men himla synd för annars är upplägget och alla maträtter toppen!

    1. Mona skriver:

     Mest troligt så. Är annars förvånad över att de har så goda recept. Vissa saker skulle jag aldrig i livet äta, om det inte vore för att jag har bestämt mig för att prova allt (minus äcklig grönsaker) och varje gång blir jag lika förvånad över att det är så sjukt gott!

     1. Tove skriver:

      Håller absolut med! Jättegoda grejer. Dessutom pedagogiska recept, som barnen klarar av att laga utan problem. Lite skärpning på råvarorna bara, alternativt att man får köpa grönsaker själv eller mer infryst. Iallafall för oss icke-Stockholmare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *