Varför gå över ån när Jesus finns på närmare håll …

För några veckor sedan satt jag ju här inne och surade över att inte Depend längre säljer Gellack här i Sverige. Några fick allergiska reaktioner och de var tvungna att sluta med försäljningen. Ni var flera som då tipsade mig om att man kan köpa deras lack … från Norge.

 

Jag tänkte att det kanske borde finnas en annan lösning på närmare håll och frågade er. Ni gav mig shitloads med tips på nagellacksmärken. Dagarna gick och en kväll skulle jag ta tag i det här och beställa. Eftersom jag fick så många olika tips från er blev jag rådvill. Precis när jag sitter som bäst och surfar runt får jag ett mail från Kicki, som äger skönhetsmagasinet DaisyBeauty och som bjöd in mig på ett skönhetsevent för någon månad sen. Hon mailade i ett helt annat ärende och det slår mig plötsligt att hon, the real fucking queen av samtlig existerande skönhetsvård, borde veta vilket lack som har längst hållbarhet.

 

”Lackryl” skriver hon utan tvekan. (Vilket några av er också föreslog.) På skönhetseventet kunde man få prova på antingen Lackryl eller lack från O.P.I. Min plan var att gå till Lackryl-montern men jag hittade dom inte så därför testade jag O.P.I, som jag aldrig använt tidigare. Bra lack, men det satt inte så länge. Beror kanske på att jag river en del bland kartonger på jobbet …

 

Hur som. Jag lyssnade på Kicki och gick in på Lackryls hemsida och gjorde en beställning. Igår kom det. IMG_4863 (1)Ni som har varit suckers för Depend: det här går mycket fortare! IMG_4866Mitt misstag var kanske att jag nog inte skulle ha suttit i soffan … utan lampa … och målat, men jag blev nöjd ändå. Trots mörkret. IMG_4864

Kladdet är olja som man smörjer in naglarna med efteråt.

IMG_4865

Nu återstår det att se om de håller så bra som det sägs! Problemet kommer bli att hålla sig från att ta bort det och prova alla andra färger jag beställde.

 

Tänk att man ska behöva bli femtio år innan man tycker att det är okej med nagellack fast man inte har långa naglar …

 

Edit:

Mailade företaget igår och frågade varför Lackryl är bättre än Depends gellack:

– Den största skillnaden är att lackryl är torrt efter härdning vilket är 3-stegs gelés största problem. När lacket inte är torrt efter härdning så måste man använda en alkoholbaserad vätska för att ta bort kladdet, vilket gör att du öppnar porerna i huden och när du sedan gnuggar bort den kladdiga ytan så kommer kladdet (ohärdade akrylater) att gnuggas in i huden. Det resulterar i att vid upprepade behandlingar så kan det skapa en allergi. 

– Borttagningen på Lackryl så använder du en olja i botten för att stänga porer i huden innan borttagningsvätskan läggs på. Detta gör att nageln och huden inte torkar ut och att lackryl blir lättare att få bort.

Och för dig som undrar: näpp, detta är inget samarbetsinlägg. Jag är bara så sjukt glad över att ha hittat något som gör att jag slipper måla naglarna varje vecka …

0

22 responses to “Varför gå över ån när Jesus finns på närmare håll …

 1. Ragdoll skriver:

  Hur funkar gellack? Har aldrig provat men fått för mig att det är bökigt och att man måste ha en massa ”tillbehör”…?

  1. Mona skriver:

   Det här funkar skitbra: gör ren nageln, ”rugga” upp med en medföljande fil. På med ett lager lack, UV-lampa 30 sekunder, på med ytterligare ett lager, UV-lampa i 60 sekunder. Droppa lite mdföljande olja på varje nagel och smörj in. Klart. Sen sitter lacket i ett par veckor utan att det blir avskavt. Sjukt bra. Jag hatar när färgen börjar flagna så för mig är det här det bästa som finns.

   1. Ragdoll skriver:

    Vart kan man få tag på en UV-lampa? Dyr?

 2. Eva skriver:

  Funkar lacken med depends uv-lampa? Eller måste jag köpa en ny?

  1. Mona skriver:

   Vet inte men det borde den ju göra. UV-ljus som UV-ljus … kan man ju tycka.

 3. Anne skriver:

  Depend har ett lack som heter 7days som min syster provat och som sitter i 2 veckor. Ska senare idag hämta ut paketet. Återkommer med hur länge det är snyggt. Fördelen är att här behövs ingen lampa. ?

 4. Maria Lundell skriver:

  Som professionell och utbildad nagelterapeut skulle jag nog vilja säga att det svar du fick från lackryl känns som ett de bakat ihop själva för att det ska låta bra. Helt ologiskt att ”porerna öppnas…” Bla bla bla. Men så är det nog, man vill ju ha en bra förklaring på att ”vi är bättre”.

  Sammanfattning av gellack och härdplaster:
  -Allt som härdar av uv/led är härdplaster.
  -Ohärdade härdplaster är allergiframkallande.
  -Även härdade härdplaster kan framkalla allergi för att man antagligen bär på en dold allergi för nåt ämne som finns i produkten.
  -Anledningen till att de drog in depends lackgel var av många anledningar men en av dem för att ledlampan va för vek och härdade inte materialet ordentligt. Inte så konstigt när man kunde betala 600:- för ett helt set med färg, bas, top, lampa. En proffslampa

  1. Tina ... genom Mona skriver:

   Hej Maria (och alla andra!)

   – Vi är nagelterapeuter och har bedrivit skola sedan -87 Vi har gått diverse instruktörsutbildningar runt jorden, och för att inte tala om att vi har gått en process mot Läkemedelsverket angående gelélacker OCH vunnit vilket vi är dom enda som har gjort i Sverige med kosmetiska produkter. Vi har dessutom arbetat ihop med en kemist för att ta fram både gelélack och lackryl, så har vi lite kött på benen ; )

   – Först och främst, härdade akrylater kan ALDRIG framkalla en allergi!! Då skulle det vara stora problem i världen, då akrylater används i linser som man har i ögonen, det används i nylonstrumpor, tänder som lagas hos tandläkaren etc. etc.

   – Sen har vi detta med att ta bort den kladdiga ytan, givetvis så blir huden mer mottaglig av att dra åt sig ämnen när man torkar ut huden. Gnuggar man dessutom in ohärdade akrylater var och varannan vecka i de så KAN det skapa allergi, risken är ganska stor faktiskt med upprepade behandlingar under en längre tid.

   – Man KAN absolut använda sig av alkohol för att ta bort det man har lackat utanför, men det går lika bra med att ta bort det med den medföljande träpinnen BARA då lackryl härdas i lampan och torkar utan kladd (härdade akrylater) kvar så är det inte längre allergiframkallande.

   – När lackryl är härdat så blir det ett nätverk med stora och tunga molekyler som inte kan ”smita” någonstans. Som ett traditionellt nagellack där molekylerna är väldigt små och lätta som efter det har torkat kan skapa allergi. Ta tex formaldehyd i vanliga nagellack, den är väldigt flyktig och allergiframkallande den har begränsats i Europa just för detta, men den används fortfarande i många lacker i dag men i liten mängd. Det är väldigt många som har allergi mot lacker just pga formaldehyd, för att den inte försvinner eller blir fastlåst efter att den torkat. Detta skulle ALDRIG kunna hända med Lackryl.

   – Den ENDA anledningen till att Depends lack drogs in är för att för många fick allergier. Inget annat. Däremot håller jag med om att lampan från Depend inte var bra, då den är öppen och värdigt smal det ökade risken för att det inte härdade ordentligt.

   Dom flesta nagelvårdsmärken använder sig av ”fula” knep för att sälja bättre, detta är något som aldrig kommer att använda oss utav. Vi kommer alltid att kunna stå för det vi gör och kunna förklara varför vi gör det.

   1. rock skriver:

    Fast nu skrev hon ju att ohärdade framkallar allergi och det kan ni ju knappast säga emot. Även er produkt är ju ohärdad i ett stadie och då går det ju inte heller att hävda att den aldrig skulle kunna framkalla allergi.
    Nu är det för all del många saker som är allergiframkallande men rätt skall vara rätt.

    1. Tina-L.Y.X Cosmetics skriver:

     Ohärdade akrylater kan skapa allergi, det står tydligt i mitt svar. Det står även att härdade akrylater kan skapa allergi i inlägget och det är fel. Vi påstår absolut inte att vår produkt ar allergifri. Det är en omöjlighet. Vi har däremot minimerat riskerna för allergi så gott det går.

     1. rock skriver:

      Det är dock en betydande skillnad mellan att skriva ”kan framkalla allergier” och ”är allergiframkallande”. Faktum är att ohärdade akrylplaster inte bara KAN vara farliga, de ÄR farliga. Därtill är strålning från UV lampor farlig för både ögon och hud. Här finns en genomgång av riskerna baserad på forskningsresultat ifrån arbetsmiljöverket.
      https://www.av.se/globalassets/filer/publikationer/broschyrer/akrylatplasters-komponenter-ar-farliga-broschyr-adi449.pdf

 5. Maria Lundell skriver:

  Hann inte skriva klart…
  En proffslampa kostar ca 1000-2000:- bara lampan.
  – anledningen till att många fick allergi var för att de inte var försiktig runt nagelbanden. OM man får lack på nagelbanden så SKA man torka med alkohol!!!

  Ser att du är noga med det Mona och det är bra.
  Man ska inte använda depends lampa till nåt annat märke. Använd den lampan som hör till.

  Eller gå till ett proffs och få ett lack som håller i 4 veckor 🙂
  Kram

 6. B-M skriver:

  Åhh, måste beställa detta. SOM jag saknar mina Depend-lack!! Det enda tråkiga är att det är så meckigt att ta bort det gamla lacket, men det får man stå ut med

  1. monasuni skriver:

   Det verkar som om det är lättare att ta bort detta. Ska måla nytt i helgen och lär ju märka det då.

 7. finemangskan skriver:

  Jag kör depend 7Day. Funkar finemang så att säga.
  Å inge meck med lampor å grejjer.
  Jag byter en gång i veckan. Men så älskar ju jag att pilla med färger å naglar också..

 8. Ann skriver:

  Eller skit i att lacka naglarna med gift.

  1. Anna/PJAK skriver:

   Då slipper man dessutom en massa fula skav 😉

 9. Bibbi skriver:

  Undrar om jag vågar prova det där som blev superallergisk av gellack. Det skulle ju vara underbart om jag kunde få måla naglarna igen. Tack för tipset.

 10. Camilla F skriver:

  Hjälper det till att stärka naglarna också tro? Har så mjuka naglar som skivar sig hela tiden, och går av så snart de når ett par mm ovanför fingerspetsen.

  1. P! skriver:

   Jag tror inte att detta lack fungerar för dig om dina naglar är mjuka och skivar sig. Mina är likadana och jag fick det svaret från ett ställe där jag tänkte göra mina naglar
   Eftersom nageln är mjuk och rör sig så spricker troligen lacket som är hårdare än vanligt lack

 11. Malin skriver:

  Jag är själv supernöjd med IsaDoras gellack som håller minst en vecka (sen blir det ju en utväxtkant och man vill byta på grund av det). Ingen lampa. Bara lack x 2 varv och sedan ett förslutande överlack. Färdig på 5 minuter max. Det man ska tänka på med UV-lampan är att UV-ljuset i längden kan ge hudskador…

 12. Sandra skriver:

  Vilken fin färg! Är det sea grass? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *