31 responses to “Vänta sig lite

 1. Eva-Lotta skriver:

  Lätt jag kan smälla i mig en sån där….

 2. AnnaKropp skriver:

  Japp. Jag strosade runt i vår galleria på förmiddagen. Och vad hängde på galgarna? Tunna skira pastelliga klänningar. Och baddräkter. Nä. Nån måtta får det lov att vara. Efter en mathelg vill man inte en se tunna skira klänningar eller baddräkter. Låt mig få leva i förnekelse några dagar, veckor till. Pliiiiiiis.

 3. Isa skriver:

  Äsch, efter jul är väl inget! På min lokala Ica hade vi semlor redan i oktober!
  Och nej, de gick inte åt. Men i går såg jag att de plockat fram dem igen! Galningar. Ligger för övrigt i samma kyldisk där julskinkan låg för två veckor sedan och nyårshummern förra veckan.

 4. Jag vet inte varför man måste börja så tidigt med allting. Julsakerna i affärena börjar ställas fram i slutet av september… i januari börjar bi sälja semlor…

 5. Ting skriver:

  Jajaja!
  Semla!

 6. Agneta skriver:

  Ture Sventon åt väl temlor året runt, det var han som började!

 7. helenamh skriver:

  Jesus Christ vad det såg gott ut! Vill ha, lika bra nu när magen ändå är uttänjd! Kanske tur att jag inte såg några semlor tidigare idag när jag var o handlade, och att jag är för slö för att ge mig ut igen.
  Har dessutom inte tid, har utmanat mig själv att scrappa 5 LO innan jag börjar jobba igen den 11:e och jag är inte klar med den första än, började igår. Jag tror det får bli mitt pris om jag klarar det, en semla!!!
  Perfekt, nu pysslar jag vidare!
  Kram,
  Helena

 8. Stina skriver:

  Moooooona, du gör kaos med mig och min karaktär! Du får inte lägga ut bilder på semlor när du har höggravida läsare. Det är nästan så du får bjuda mig på en nu bara för det… 😉

  1. MonasUniversum skriver:

   Inga problem, vi kan frossa båda två! Jag älskar semlor!

   1. Stina skriver:

    Done deal! Jag ska ändå inte börja gå ner i vikt förrän i början av mars 😉

 9. Jag hade köpt med en gång! Fuck the traditioner.

  1. MonasUniversum skriver:

   Du, jag tänker åka tillbaka i morgon. Fattar inte vad jag tänkte med: HUR kunde jag bara gå förbi liksom?!

 10. FilMa skriver:

  Kan också klämma en sådan, lätt! Har jobbat idag. Som tur var, var jag själv på jobbet idag. Jag har lätt setat 4 timmar och läst DIN gamla blogg OCH som jag har skrattat:) Tårarna har sprutat. Jag slängde datorn i knät på gubben när jag kom hem så han fick läsa när du blev nr 2 nödig och sladda in på McDonalds. Han tjöt han med (det förstod jag att han skulle göra då vi har samma humor och har accepterat att det är ingen idè att vi letar efter grönare gräs någon annan stans, då det inte är någon annan som vill ha oss.) Du MÅSTE länka till läsarnas favorit ilägg. Om min chef skulle få reda på att jag setat vid datorn 4 timmar i dag skulle jag få sparken. Det man inte vet lider man inte av, eller hur? Jag är så glad att jag hittade dig!

  1. MonasUniversum skriver:

   Din jävla dåre! Fast du har rätt, jag måste göra nån form av länkning. Men förresten, finns inte det med när man klickar på ”Är du ny här” till höger om inläggen?

   1. FilMa skriver:

    Semanpåsemanpå blindstyre. Men jag fick scrolla 2 ggr för att se. Hoppas alla nya hittar bara.

 11. Sahra skriver:

  I mina hoods började de sälja annandag jul. Vägra, säger jag. Ingen semla innan fettisdan. Blir sjukt stressad och förvirrad över att inte fira när man ska fira. Blir helt i ofas.
  Hittade dig via Backman. Han efterlyste bra bloggar och fick femhundra leva svar som alla sa likadant. Monas universum. Ciao

 12. Lina skriver:

  Har redan klämt ett par stycken… 🙂

 13. Fröken Hulda skriver:

  Åt helsike för tidigt!!!

 14. ragdoll skriver:

  Man kan inte äta semlor innan fettisdagen! Det GÅR bara inte! Förra året åt jag bara EN semla och det var på självaste dagen, så det så!

 15. Frua skriver:

  Jag har redan käkat en:) Kan verkligen inte missunna mig det nu, gravid och allt:) Är stolt över att jag väntande tills efter nyår iallfall;)

 16. Tinna skriver:

  Tack för tipset – kommer hem på lördag igen och jag har inte ätit en semla på 20 år…

 17. mamski skriver:

  hehehe – väninnans son fyller år i augusti å begärde ”vesslor”. gissa om det satt långt inne att han menade semlor…
  själv gick jag upp 22 kg med min förstfödda (aprilbarn) – åt måååånga semlor tillsammans med min lika gravida väninna som generöst gav mej all mandelmassa pgav allergi…. jag har nu 3 barn å alla kg kvar .. 🙁

 18. Julia skriver:

  Har lite svårt att förstå det där folk säger om att inte äta semlor förrän fettisdagen. Det är ju precis tvärt om! Fettisdagen är den sista frossardagen innan fastan och då äter man som senast semlor. Köp dem, Mona!

 19. tantt skriver:

  Här i norrland säljer de saffranssemlor på den kooperativa butiken – jag är helt övertygad om att de är skitäckliga…
  Favoritsemlorna säljs på stans enda konditori i några dagar…karlsbaderbröd, pistagemandelmassa o arraksgrädde. Fast tror inte jag får i mig någon nu för tiden.

 20. Sofie skriver:

  Det är väl klart att man måste få äta semlor när man vill! Pepparkakor finns ju året om!
  Som säkert flera andra så ängnade jag och mingravida väninna våra sista månader med att testa Vem har Stockholms godaste semlor? Många semlor blev det, stackars barnen fick smeknamnen Semlan och Marängen….
  Men gott var det!

  Det finns ju mini semlor, men de är ju ett skämt! Man måste ju äta feta stycken för att bli nöjd. Att bara få en så är nästan att jävlas! Nej full stora ska de vara

 21. Lisbeth skriver:

  När gått och väntat sedan maj på att Semlan ska vakna från det döda Det är skit detsamma om det så är julafton. Nu ska frossas i några månader. Inte ens baddräktssäsongen som kommer får mig att avstå . Tycker att socialstyrelsen ska rekommendera minst två stycken om dagen

 22. Linda skriver:

  En sak ska du ha fullständigt klart för dej: man kan aldrig äta för många fastlagsbullar, eller semlor som ni envisas med att kalla dom. Jag är 110% säker på att dessa bullar stärker kroppens psykiskt 😉 :)))

 23. Mr Lee skriver:

  Jag har en kompis som har bageri i närheten av dig. Skall jag fråga honom om de kan sladda förbi med några till dig?

  1. MonasUniversum skriver:

   Jamen jaaaaa tack. Nu.Är på kontoret om 10 minuter. Please. Riktiga semlor. Är det Jonte på Vivels? I så fall ska jag med glädje göra reklam för dom!

   1. Mr Lee skriver:

    Skall kolla med honom…

 24. -ME- skriver:

  Jag tror semlor är olagliga såhär års. Man ska inte äta kräftor eller surströmming i januari heller. Eller julskinka i april.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *