Utlandssvenskar som bloggar

Jag har ju en sån däringa bra statistikgrej här på bloggen som gör att jag ser ALLT ni gör här inne. Jag ser också att jag har ett osedvanligt stort gäng som bor i andra länder. I början trodde jag att det var tillfälliga semesterfirare, men jag har noterat att många av er är utlandssvenskar.

Så nu tänkte jag att ni som bloggar från andra länder ska ge er till känna. Maila mig (tryck på Kontakta Mona här ovan) och tala om vad ni har för bloggadress, så ska jag be mina hang arounds att komma in och säga hej till er. Och eftersom dom är så jefla trevliga och väluppfostrade så kan ni ge er den på att ni kommer på besök.

Skriv ett par rader om vem du är också, så presenterar jag dig här.

Först ut, utan att fråga henne, hehe, är Tinna. Hon bor i Italien sedan 20 år och beskriver otroligt bra om hur det är att leva där. Dessutom så tillverkar hon tydligen sjukt god olivolja, som man kan köpa av henne.

Gå nu in och säg hej. Och passa på att läsa om livet i Italien. JAG skulle inte stå ut en sekund i det oorganiserade landet. Sweet Lord, jag får utslag bara jag tänker på det.

Maken däremot, han skulle stormtrivas. Det är kanske dit jag ska skicka honom när jag ruttnar på honom mellan varven. Eller nä, fan heller, glömde ju bort hur snygga italienskor är.

Se så, in med er nu!

 

0

21 responses to “Utlandssvenskar som bloggar

 1. Veronica skriver:

  Har du inte tänkt på att han kanske mer eller mindre blir bosatt där med tanke på hur många ggr du ruttnar på honom =O)? Nä, bättre skicka honom till Nordpolen där det är så satans kallt att inte ens tanken på o va stygg kommer dyka upp.. Kan ju va värt o tänka på kanske? Eller så kanse det räcker med o hota lite snyggt… Spännande o få lite nya bloggar o kolla o e dom i din changer (hm, stavas de så??) blir det garanterat succé!!

 2. Lalina skriver:

  Räknas Norrland som utland? 😉

  1. Lalina skriver:

   Just fan…jag har ju ingen blogg.

 3. Chihuahuakvinnan skriver:

  Lyder och lufsar över till Tinna en stund 🙂

 4. Tinna skriver:

  Carissima Mona, jag fick en chock när jag läste inlägget och jösses vad många av dina fina bloggläsare som kommit och tittat in hemma hos mig, och dessutom ifrån hela världen…
  För er som inte vet så har jag inte ens berättat för min mamma att jag bloggar!
  Och nu vet ni allt…nästan…
  Jösses vad kul du hade va? va? Bacio

 5. kattis skriver:

  Jag bloggar hellre om italien än finland, det är nämligen där jag placerat rumpan de senaste 6 åren…

  1. ahå skriver:

   hehe 🙂 samma här lixom ! 🙂

 6. JessicaR skriver:

  Har tyvärr den hälsosamma insikten att det är bäst att jag inte bloggar.
  Men jag är med och kommenterar istället och öka läsarantalet, vi ska ju göra Thomas glad, yes?

 7. Erika skriver:

  Jag bor i Hong Kong och läser din blogg regelbundet. Bloggar inte själv, klarar inte av att vara personlig på nätet. Jag anser att de bästa bloggarna är personliga, som din, annars så tappar jag intresset. Tack för att du orkar och vågar skriva så ofta och så personligt.
  Varma hälsningar
  Erika

 8. Ginger skriver:

  Genèvebo sedan en massa år. Bloggar inte själv men följer slaviskt din blogg varje dag. Älskar ditt sätt att berätta om ditt liv, undrar ofta var du får all energin ifrån

 9. Nina skriver:

  Jag bloggar inte sjalv for att jag saknar tre viktiga bokstaver pa min dator – gissa vilka?!?

  Alskar dock din blogg Mona!

 10. Camilla skriver:

  Jag är jätans rolig….
  men jag stavar som en kråka, så här blir det ingen Texasblogg.
  Camilla

  1. ullebulle skriver:

   Camilla! Vars i texas bor du???? 🙂 Vi bodde i Austin!

   1. Camilla skriver:

    Ullebulle Vi bor i Houston

 11. TaggtrådsMärta skriver:

  Härifrån England bloggas det inte heller. Men det är klart, om det finns intresse för en blogg om tusen sorters regn så lovar jag att fundera på saken.

 12. Nina Lundström skriver:

  inte heller den här konstnären, bosatt i Weimar, Tyskland, har någon egen blogg… men några videor på vimeo,

  om någon skulle vara nyfiken!

  det känns skönt att läsa om ditt vardagsstyr, lite som att vara hemma, i Sverige!

  kram, Nina

 13. Martina skriver:

  Hej Hej!
  Jag finns i München (sen 10år) och följer bloggen sen flera år tillbaka. Brukar passa på att kolla upp ställen som du bloggar om när jag åker till Stockholm. Bra med tips! Tusen tack för en personlig och rolig blogg!

 14. Frida skriver:

  Bor i Frankfurt, bodde innan det i Wien, följer dig och skrattar ofta. Din blogg är min favorit blogg! O nej, jag bloggar inte…

 15. Lotta skriver:

  Hej Mona,
  Här är en till utlandssvensk som läser din blogg regelbundet. Jag bor i Californien sedan 11 år, har ingen blogg själv tyvärr.

 16. MonasUniversum skriver:

  Åh vad det var roligt att läsa dessa kommentarer, jag är SÅ glad och tacksam att ni finns där ute i världen!

 17. linda skriver:

  jag läser också din roliga blogg!
  Bor i Finland i en helsvensk by. Bloggar lite själv också, när jag hinner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *