Tisdag i nya skor

Alltså, jag vet att ni norrlänningar tycker att vi 08:0r piper för minsta lilla minusgrad men, m e n, när det är -5 här så är det bra mycket kallare än när ni har -20 grader. Ni har nämligen inte den där råa kylan som går genom märg och ben. Fifan som jag frös igår morse.         IMG_2062Kunde jag skolka från jobbet skulle jag göra det men vi har så himla mycket att packa just nu. Igår gick de sista ponchosarna iväg så ni som inte har fått ännu bör ha dom idag/imorgon.IMG_2063Jag hade ju inte sett varken den petrol- eller olivfärgade i verkligheten men valde att gå på min instinkt och boy, hade jag rätt, eller hade jag rätt! Fifan så snygga de är.

 

Packade ordrar som dårar sen blev jag tvungen att åka till Robin på Digital Inn. Hårddisken pajade ju  förr veckan. Den byttes ut men då fick jag problem med min mail. Allt var gone. Puts väck. Jag fick råpanik och lämnade in datorn igen och igår var det dags att hämta den. Det var fortfarande problem när jag kom så det var bara att ställa sig och vänta medan killarna letade lösning. Humle & Dumle in action.IMG_2069Till slut lyckades Robin få till det och jag kunde åka tillbaka till kontoret.IMG_2068Väl på jobbet öppnade jag upp datorn och då började mailen laddas upp. Inte bara gårdagens utan all mail sedan jag köpte datorn för två år sen. 34jeflatusenmail..IMG_2071Efter jobbet åkte jag till CityGross. Har ni ätit pepparkakssemla? Berätta om det är gott, tack.IMG_2070Vidare till zoo-affären och köpa mat till Nisse. Han har plötsligt fått för sig att hans gamla mat inte är god längre. Kul att jag nyligen köpte en 15 kilos säck. Nä, istället ska han ha det här:IMG_2072Och vad gör man inte. Den här gången tänker jag dock hålla mig till normala påsar.

 

Dumpade mat och hund hemma för att åka ned till vårt lokala shoppingområde i Alvik. Härom dagen hälsade jag på en kompis, som jobbar i en av butikerna som heter Alexis. Butiken alltså. Nenne och jag har känt varandra i flera år och hon är en välkänd lokal böna som har haft ett par andra företag här i finhooden, men nu jobbar hon med kläder. IMG_2073Hon och Johan, som äger butiken, har precis flyttat till ny lokal. De är specialiserade på italienska klädmärken av hög kvalitet. Alexis har funnits sedan 1987 så Johan vet vad han pysslar med. Dock är det först nu, tack vare Nenne, som de börjat plocka in damkläder.IMG_1992IMG_2090IMG_1994IMG_2085Två sekunder efter att jag kom in där, härom dagen, säger Nenne: ”Mona, dom h ä r ska du ha!” IMG_1995

Jag tittade på dom och sa: ”Njae, jag är nog för gammal!

 

Fikade en stund sen åkte jag hem. Men. Kunde inte glömma dom där jäkla stövlarna. Var tvungen att titta på deras hemsida. De kanske inte var så dumma ändå. Dessutom har jag fler stövlar i samma märke och vet att det är bra kvalla. ASH-Rachel-combatboots…så jag åkte tillbaka igår och häpp vad sköna dom var och häpp vad jag var torsk.IMG_2075IMG_2080Abra kadabra hokus pokus fillijokus så var dom mina!IMG_2089Hittade ett skärp också men då var pengarna slut. Ett skärp med Swarovskistenar. Sjuukt snyggt.IMG_2081IMG_2083Intill Alexis finns en tom lokal. Johan och Nenne tycker att vi ska öppna där. Jag, som har sagt tvärnej till att gå in i butiksbranschen igen, blev lite sugen om jag ska vara ärlig. En kombo av showroom, butik och kontor. Hmm, det tål att tänkas på.

 

Idag onsdag. Lunch med Pons-Carmen. Känns konstigt att inte åka med talibanen till tävlingsdansen 5 dagar i veckan men jag får passa på att njuta, i januari/februari kör vi igång igen. Nu ska jag ta vara på kvällarna och umgås med människor jag tycker om och som jag har försummat hela hösten.

 

Först ska jag bara resan bort trettiofyratusenjeflamail!

13

24 responses to “Tisdag i nya skor

 1. Ellen skriver:

  Och det är bra mycket råare i skåne än vad det är i Stockholm 😉 personligen så gillar jag minusgrader (bor också i sthlm), men några få plus är hemskt.

 2. Monika skriver:

  Hej! Skitsnack! Har bott i sholm o -5 är -5. Har du varit ute i -20 o blåst? Då är kylfaktorn på ca -30. Men om du fryser så ta på mer kläder.
  Mvh/kirunabo

  1. Mona skriver:

   Jag är en frysfis och Norrland har vanligtvis inte den där råa, vidriga kylan..

   1. Anna skriver:

    Jag tror att det beror på lite vart i landet man bor. Stockholms-kyla = kustkyla. Samma råa, vidriga kyla som finns i Norrlands kuststäder. Samma råa, vidriga kyla som finns i Norrlands städer där det finns en stor sjö i staden (t ex Östersund), innan isen lagt sig. /Fryslort i Norrland

    1. Emma skriver:

     Instämmer i påståendet om Östersund, fifan så kallt det är där, eftersom det blåser jämt, innan isen lagt sig… Huga!

   2. Anne skriver:

    Du har gått på myten. -5 är -5 i Stockholm likväl som i Norrland. Den lilla eventuella fuktighetsskillnden gör ingen skillnad i hur kylan känns. Däremot är vi söderöver ovana med kyla och därför upplever vi att det är kallare.
    Sjukt snygga boots!

    1. Mona skriver:

     I know, jag ska sova med dom i natt. Har haft på mig dom hela dagen och de är ursköna!

  2. Bor i Stockholms-regionen skriver:

   Håller med. I Stockholm är -5 -5. På västkusten tex där det blåser, känns -5 kallare.

 3. Grethe skriver:

  Men Mona du hämtade ju ut nya i förra vecka. Det är att handla väl mycket som du gör. Men du gör det när du inte mår bra har man läst. Hoppas att du snart mår bättre.

 4. Alex skriver:

  När jag såg stövlarna så skrek dom Mona? Inte ett dugg förvånad att dom är dina nu?
  Jag kommer gå loss imorgon, så många skor som skriker mitt namn i Berlin❤️?❤️

 5. Tant T skriver:

  Mäh…nej ni Sthlmare piper i onödan. Jag är norrlänning men befinner mig nu i Sthlm o ni är löjligt påpälsade o piper. Varje gång (där jag går runt i min höstjacka o utan mössa eller vantar) så undrar jag vad ni klär på er när/om det blir kallt på riktigt…idag ska jag försöka ta mig med barnvagn via kollektivtrafik (från Hjulsta) o besöka maken på Ersta – DET är läskigt för en norrlänning 🙂

 6. Cari skriver:

  Låter jättebra med butik/kontor/lokal i Alvik. Hoppas att ni kan hyra 🙂

 7. Ninnibeth skriver:

  08’or är pipiga…
  Det finns ju liksom kuststäder norröver också…
  Fast det är klart; när man klär sig ”snyggt” istf efter väder så är det klart man fryser röven av sig…
  Själv har jag inte ens börjat använda vinterjackan än; räcker bra än så länge med tunn dunjacka, mössa & vantar.
  Och naturligtvis med ett par ullsulor i stövlarna…
  Snygg får man vara när man kommer inomhus… 😉

  1. monasuni skriver:

   Fast jag klär mig aldrig snyggt, jag klär mig varmt!

   1. Ninnibeth skriver:

    Hur många Helly Hansen finns i din garderob? 😉

    1. Mona skriver:

     En. Och Canada Goose. Och Sebago. Och en pälsfodrad Blonde No 8. =)

 8. Härmed bjuder jag ner alla norrlänningar till skånska västkusten för att få uppleva kombinationen konstant snålblåst, hög luftfuktighet och temperatur kring nollan. De (få) dagar på året när vi faktiskt har minus tio grader och vindstilla så känns det riktigt milt i jämförelse. Och för de norrlänningar (eller andra) som undrar vad sydlänningar gör när det blir ännu kallare och de redan använt vinterjackan i flera månader, så kan jag tala om att då lägger vi till långkalsonger, raggsockar och en extra yllekofta. 🙂 Japp, min kropp är dimensionerad för tropiskt klimat, lucky me som bor i Skåne!
  Charlotta

  1. Sophie skriver:

   Och här med bjuder jag hit dig till Östersund. När de är 15-20 minus och isen inte har lagt sig. Du kan få gå över Frösösbron några gånger så ser vi hur kaxig du är med dina ”skånska-västkust-vindar” och höga luftfuktighet och några minus. Eller så kan du testa på att hänge upp i Åre på kalfjället när de är -49 och storm. En liten anekdot; När jag var gravid med mitt första barn så var vi med en massa vänner uppe i Åre när de var -30 och storm. Jag kunde ju inte åka, men dom galningarna köpte rånarluvor och var ute i 2 dagar och många fler bör ju tilläggas var även då runt -47 på kallfjället. Det var helt slut på rånarluvor i hela Åre. Så ja, vi Norrlänningar är nog inte så vek som du verkar tror. Men jag kan ju gissa mig till att ni där nere i Skåneland skulle inte ha lämnat fjällstugan på hela helgen 😉

 9. Elwa skriver:

  Bor i Härnösand, och fy f-n så kallt det kan vara där! Råa isande vindar, det blåser året om! Så helt klart beror det på om man bor i in- eller kustlandet. Det är mycket torrare luft i inlandet! Helt annan kyla.

 10. Ia skriver:

  Pepparkakssemlor; JA!!!!! Mycket godare än man tror, grädden blir inte så ”gräddig” (tar annars alltid bort lite grädde på semlorna) och god bulle till det. Prova!

 11. Steffanie skriver:

  Är det problemen med mailen som gjort att jag inte fått något mail från dig eller har det inte hunnits med? Ej anklagande, utan bara nyfiken! Tänkte om det är så att du mailat mig men att jag inte fått det eller något sådant. Vore lagom träligt om jag väntar på något som redan skickats så att säga 😉 Förstår fullständigt om du inte hunnit med att maila med tanke på allt du har fått stressa med!

  1. Mona skriver:

   Meeeegaproblem. Sitter just nu och är snart klar med rensandet av 35.000 mail- blir klar om någon timme eller två. Har hållit på sedan igår eftermiddag. Har dock inga positiva besked till dig. De kan inte ge mig ett leveransbesked. Imorgon kommer exportchefen, som har lovat att ringa oss och meddela datum. Vi är dessvärre deras minsta distributör varför ”det inte är så noga”. Tyvärr.

   1. Steffanie skriver:

    Attans rövbananer…

    1. Mona skriver:

     Man kan säg att jag har sagt lite värre saker om det hela…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *