Tiden går fort när man har kul i Dalarna

Hoppsan vad det är kul att gå på loppisar. De finns ju ö v e r a l l t här! IMG_4420Bästa kapet igår var en gammal bok för 5 kr. IMG_4403IMG_4402Det är givetvis mycket skräp, men ibland hittar man små pärlor.

IMG_4418Igår åkte vi in till Leksand och hittade jättefina butiker. Bl a den här, som jag glömde att fota på insidan. IMG_4413Malin hade aldrig varit där inne, och det blev en glad överraskning. Ett gäng hantverkare som säljer sina produkter. IMG_4406IMG_4407IMG_4409IMG_4406Jag gick förbi dom här raringarna. Några sorts värmekuddar som konstnären kallade för ”Filurer”. De var så vansinnigt fula, men det var något som drog tillbaka mig. IMG_441010 minuter senare stod jag i kassan. Den ska heta Malin. IMG_4412Det satt en kompis vid dörren och sa hejdå till oss. IMG_4416

All shopping kräver energipåfyllning så vi var på ett jättefint café. Malin tycker att jag svär som en borstbindare, och det gör jag. Själv svär hon sällan. Påstår hon. Jag påstår motsatsen. Hon tycker därför att viska ha en tävling: den som svär får betala och den som vinner , alltså; den som svurit minst lagom till jul, bestämmer vad vi gemensamt ska göra för pengarna.

 

Tre timmar senare är jag halvvägs på en semesterresa för det visar sig att jag inte svurit en enda gång under de timmarna … desto fler har Malin svurit. ”Herregud, jag trodde verkligen inte att jag svär så mycket!”

 

Som sagt, vi håller på till jul. Gu’ vilken härlig semester jag ska ha på Mauritius!IMG_4826

Malins man Håkan får givetvis inte följa med!IMG_4828

… och vem kan ha tråkigt med den här bönan?!IMG_4398

Härom dagen provade jag Malins daladräkt och tänkte nästan sno med mig den hem för jösses vad fin den var. Tung som attan. Har aldrig haft på mig en sån förut.

 

Nu lite fler loppisar innan det är dags för hemfärd! Maken kommer bli galen på mig…

0

3 responses to “Tiden går fort när man har kul i Dalarna

  1. Ragdoll skriver:

    Dalkulla kanske är nått? Eller fäbojänta?! 😂😂😂

  2. Annika skriver:

    Den dräkten, från Dala-Floda, har jag!!! Älskar den! Har dock inte kunnat ha den på huuur många år som helst. Nu, dryga året efter min GB-op så kunde jag ha den på skolavslutningen, ”fröken” som jag är. Lyckan var (och är) total!!!

  3. Maria skriver:

    Flodadräkten är ju den finaste! Jag hade den när jag gick ur nian och när jag tog studenten. Min mamma broderar sådana blommor, påsöm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *