The never ending trädgårdsskötsel

Finn ett fel.

Asså, vad är det där? Nån jäkla ogräsknopp som har käkat anabola.

Och ja ja jaaaaaa, jag vet att häcken är för hög. I förra veckans lokalblaska så stod det, med stoora bokstäver, att man nu minsann ska ta tag i villaägarna i Bromma och deras häckar. Vi har hörntomt och då får häcken endast vara 70 cm hög. Tio meter in åt vardera håll, och har du ingen trottoar på ena sidan så får den inte vara högre än 50 cm. Vi har ingen trottoar.

Så nu kommer kommunen åka ut och tvångsklippa och sen fakturera villaägaren. Väry dyrt. Först fick jag panik, men sen tänkte  jag på maken och vad han tycker om onödiga utgifter..

..så då lade jag tidningen på hans matplats. Vi får väl se hur lång tid det tar innan häcken är nere.

Herregud, jag är verkligen ingen villaböna. Men det är klart, som lyxhustru kanske jg skulle tänka om.  

(Lotta-potta, jag såg ditt erbjudande på FB, där jag f ö sällan är, och ja tack!)

1

9 responses to “The never ending trädgårdsskötsel

 1. Jenny skriver:

  Tycker det ser ut som Hassel, men lite svårt att säga på så långt håll.

 2. lanttjejen skriver:

  åh får jag komma och fixa din trädgård? gör det gratis, tycker du förtjänar bättre än det där och utav de bilder du visat på trädgården så är det en katastrof eller snarare rätt tråkig men det funkar skulle jag tro men trädgården är inte bildskön i mina ögon. f-n att man bor i södra delarna av landet annars hade jag kommit bums. men lycka till ändå.

 3. MariaiNorge skriver:

  På min Facebook sida kommer det inte længre upp nær du har lagt ut nya inlægg i bloggen. Och nær jag går in på din Facebook sida så ær det sista inlægget från fredagen, vet inte om det ær bara jag som har så?

  1. MonasUniversum skriver:

   Oj, vad konstigt, jag ber Tomas titta på det.

 4. Hej Mona läser din blogg ofta tycker Du är en härlig kvinna man får många härliga skratt.Du angående trädgård så kan man få rotavdrag för trädgårdsskötsel tycker du är värd att dlippa sånt jobb då det räcker med dit andra
  Ha en bra dag

 5. Lillemor skriver:

  Det är en anabolaväxt . En sorts fläder. Smakar skit,kanske giftig kommer inte ihåg. Jag fick sån i min trädgård. Sprids av fåglar mm . På två år har min ena, som jag strundade i, blivit ett mindre träd. Ta bort den fort för de tar all näring som finns. Häcken kan dö. Fick en sån i min gamla kaprifol som överlevt det mesta, men inte ”ryss-fläder”

 6. Helena m. 4 skriver:

  Spontant vill jag säga att det är en alm,
  alltså ett träd…
  riv bort

 7. IMB skriver:

  Varför inte fixa någon som i sin tur fixar Er trädgård, som någon innan skrev så kan man göra rotavdrag för detta, men det är klart den ska ju underhållas också! Jag
  fattar inte att Du orkar,just nu känns det som om du irriterar Dig på allt och alla. Men du är bäst iallafall.

  1. MonasUniversum skriver:

   Mmm, och hade det inte varit för er så hade jag inte stått ut. Vi har dragit av rot för annat så det funkar inte…=(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *