Teknik-Stina och strömavbrotten

Vi har haft lite strömavbrott här. Typ flera. Första dagen satte jag i kontakten för vattenkokaren i vägguttaget och poff … så gick elen. Man kan ju lätt tro att jag är bakom flötet när det gäller en hel del och det är jag men när det kommer till sådana här grejer så kan jag.

 

Hittade proppskåpet och försökte fixa men det gick inte. No ström at all. Messar kompisen som äger huset. Han är hemma i Sverige och han undersöker saken. En ett år gammal räkning, som han tokmissat, låg till grund för att elbolaget drog ur proppen. Han betalade och sedan var det bara att vänta. Och vänta. Och vänta utav helvitti. Ingen ström = inget nät = borta från världen. Och bloggen. Alltså drog vi in till byn, hittade en restaurang med WiFi, in och läsa mail och fixa med bloggen. Jag vet, jag har semester men bloggen är ett jobb och jag lever på er den så det måste skötas. Plus att ni är mitt ständiga sällskap genom vått och torrt. Hur patetiskt det än må låta för somliga. IMG_2464

Sent på kvällen satte det igång. Halleluja.

 

Nästa morgon tar jag vattenkokaren, stoppar in kontakten i vägguttaget … poff … elen går. Menvadfanihelvete! Same procedure. Kollar proppskåpet, fixar med huvudbrytaren. It does’nt work. Husägaren kollar med elbolaget. Inga problem .. men elen är gone.

 

Timmarna går och jag slår på dataroamingen på mobilen och börjar leta efter hotell i närheten. Något där jag kan dricka litervis med te och gärna med egen butler. Och ett WiFi som funkar hela vägen till månen. Sjukt sur.

 

Talibanen stönar. Vill inte lämna den privata poolen för att dela pool med 7000 andra. Timmarna går. Jag gör ett sista försök. Går runt i hela huset och drar ut RUBBET som sätter i ett vägguttag. Väntar en halvtimme. Drar på huvudbrytaren och POFF så satte allt igång igen.

 

Sen gick jag raka vägen ut i köket, tog vattenkokaren och slängde den åt helvitti.IMG_2604

 

Te kan jag dricka hemma i finhooden.

0

10 responses to “Teknik-Stina och strömavbrotten

 1. Cari skriver:

  Eller koka vatten i kastrull på spisen.
  Njut av semestern 🙂

 2. Missleilamarie skriver:

  Koka vatten på spisen kanske?

 3. Bisse skriver:

  Kan du inte koka vatten i en kastrull på spisen? Så du får ditt té ändå 😀

 4. Det gjorde du rätt i 🙂

 5. I mitt huvud skriver:

  Inte för att det hade fixat te, men jag säger bara PANNLAMPA!! Jag har ALLTID pannlampan med mig när jag åker utomlands så att jag i alla fall kan se om det blir strömavbrott. Och läsa, för ibland finns inga bra sänglampor och jag måste kunna läsa i sängen.

 6. Annit skriver:

  moahaha välkommen till vårar dagliga liv i södra europa. Och våga inte köra diskmaskin, tvättmaskin och fön eller ngt annat samtidigt POFF och elen försvinner. Sverige är unikt och bäst, det har jag alltid sagt.

 7. Men vad typiskt att elbolaget slår av strömmen precis den veckan ni är där. Te vetesjutton om jag hade överlevt utan, det är högst tveksamt, men det finns ju som sagt alltid grytor och öppen eld i värsta fall. För övrigt är det helt ok att du lever på oss eftersom en del av oss onekligen lever lite genom dig, så det kan säkert jämna ut sig. 😉
  Charlotta

 8. Lillmarre skriver:

  Ja, de är lite ”snåla” med elen där nere, man kan inte ha på spisen, AC’n och dammsugaren samtidigt, så överbelastas nätet. Så kom i håg att släcka lampor och stänga av diverse apater ni inte använder så blir det enklare.
  Tror att vi uppgraderade elen i vår lägenhet för ett gäng år sedan, men att kommunen (?) ha ändrat till lägre för typ alla på något sätt.
  Ha det fortsatt skönt i värmen!
  Kram

  1. Ann skriver:

   I detta landet, Spanien, får man den elstyrka man betalar för. Man kan uppgradera till en viss gräns utan att dra om kablarna i bostaden. Förstärker man (drar om) kablarna kan man uppgradera mer. Det har vi gjort och hemma hos oss i Torrevieja går elen ALDRIG på grund av för många apparater på en gång. Grundavgiften är högre, men det är så värt det. Vad vattenkokaren beträffar så tycks den vara trasig. Vad huvudströmbrytaren beträffar så måste man i bland (särskilt om elen pajat pga trasig apparat) vänta en stund, i värsta fall upp till en halvtimme innan systemet repar sig. Vad gäller elstyrkan så är det ett avtal som gäller blott och enbart mellan mellan elanvändaren och elbolaget, och varken kommunen eller någon annan har något som helst där att göra. Om en tidigare uppgraderad el inte räcker så KAN det ju eventuellt hända att det har skaffats AC och/eller andra nya apparater. Jo svenska krusbär finns endast i Sverige, men om man är villig att inse att allt inte fungerar som hemma (varför ens förvänta sig, hello länder är olika), och att ta reda på och anpassa sig så har man det nog riktigt bra i Spanien också, säger jag med 25 års erfarenhet. Det finns faktiskt, tro det eller ej, saker som fungerar mycket bättre och tryggare här än i Sverige.

 9. Laila skriver:

  Koka thevatten på spisen ???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *