Teknik på hög nivå

Ni kanske har noterat att prylar i butiker brukar vara prismärkta? I små skitbutiker, i synnerhet tillfälliga skitbutiker, så har man de traditionella små vita etiketterna.

Och för att få på dom så måsta man ha en prismärkare. Typ en sån här:

Jag ser mig som ganska teknisk. Så länge det inte har med internet att göra. Ganska duktig och klurig alltså.

Igår skulle jag byta rulle. Öppnar, stoppar i, stänger och klickar fram lapp. Ehh, nothing händer. Öppnar, byter plats, stänger, klickar. Fortarande händer ingenting. Men vaf-n.

När EN OCH EN HALV TIMME har gått så har jag lust att slänga prismärkaren åt h-e. Men så sansar jag mig och tänker: ”jag är 100 år gammal, HUR svårt kan det vara att sätta i en rulle etiketter?” Och så får jag en snilleblixt: jamen varför inte googla sig lite.

Mycket riktigt. Det amerikanska företaget har gjort en demo-video. Fram med popcornen och sätta sig till rätta bakom disken.

Mycket pedagogisk film. Fram med prismärkaren, öppna, stoppa i, kolla på filmen, stoppa filmen, japp: hur enkelt som helst. Nu klicka fram en prislapp.

Oj vad fint. Mycket nöjd satte jag igång att prismärka femtioelva varor. Något gnagde dock i bakhuvudet. När jag var halvvägs så kom jag på det. Våra prislappar ska se ut så här:

Med artikelnummer alltså.

Stöööön. Men hur jag än meckade så fick jag siffrorna att hamna u n d e r priset. Blev till slut så förbannad att jag slängde apparaten under disken. Sen kom avlösaren och tillika Prismärkarchefen: ”Du har satt den upp och ned här serru.”

Jag ska nog hålla mig till sedvanligt kontorsarbete.

3

21 responses to “Teknik på hög nivå

 1. svedski skriver:

  Det är inte lätt när det är svårt.

  1. kajsakatt skriver:

   Det är inte svårt när det är lätt heller ^^

 2. Annelie skriver:

  Ha ha ha vill se när du sitter bakom disken och käkar popcorn o kollar på upphetsande film 🙂

 3. Emma skriver:

  Nu tänker jag vända på steken ett litet tag. Du är arbetsgivare, till hur många vet jag inte men ett antal antar jag.

  Hur viktigt anser du att det är att visa dina anställda uppskattning vid jul med en julklapp?
  Jag har själv aldrig varit arbetsgivare men däremot anställd på olika företag. Det skiljer ganska ordentligt mellan dem hur de prioriterar.

  Det företag jag jobbar på nu har inte på något sätt uppmärksammat att det är jul och det känns lite underligt och då ligger den stressigaste tiden på året framför oss nu till helgen. Det vore intressant att veta hur du tänker. Tack!

  1. MonasUniversum skriver:

   Just precis i detta nu så står jag på jobbet och slår in julklappar till personalen…=)

   1. Åh, vad du är snäll och ger bort julklappar till personalen.

    Jag jobbar som vikarie på en tidning och är heltidsvikarie på sommaren och en sån man ringer in resten av året (har varit med sedan 1½ år tillbaka). Jag förväntar mig inte att få julklappar.

    Förra året fick ordinarie personal på tidningen julklappar…. inget emot det… sen fick min vikarierande kollega julklapp, för att hon varit där så länge…. bara det att jag varit där längre än hon… det kändes lite surt.. men jag sa inget…

    1. MonasUniversum skriver:

     Du, DET tyckte jag var lågt! Som fan. Så gör man inte.

 4. lucia skriver:

  Hehe vad roligt du skriver!

  Ha en mysig jul! 🙂

 5. tantt skriver:

  Been there, done that.

  En kompis hade djuraffär o ca en gång i kvartalet behövdes det bytas rulle i mackapären. VARJE gång bråkade vi med den i evigheter o tänkte ”Nu kommer vi ihåg det till nästa gång” vilket givetvis aldrig hände…

 6. shrin skriver:

  Men faen, jag har börjat knarka Monas Universum….
  Tack och bock för det beroendet!

  Hur som, beundrar din tolerans 🙂
  Själv hade jag kastat skiten och köpt en ny.

 7. Bisse skriver:

  Ja herregud dessa prismärkare! Jag köpte en ny i början av året och innan jag lyckades byta och sätta rätt de första gångerna…. Trots informativ beskrivning som följde med 😀

 8. AnnaKi skriver:

  Sånt får jag rasha (skiriver man så?)¨på!! Så fort nåt inte funkar vad det gäller teknik ger jag upp!!
  I trä och metall slöjd vart jag hemsk. Vi skulle göra ett fågelbord(!) i plåt, vilka jefla fåglar vill bo i ett sådant??
  Jag gav upp!! popnitade och la ner…haha

  Underbar blogg du har Mona!! Du är min förebild bland bloggare , att jag kunde skriva så kul som dig…tyvärr blir min blogg hemskt deppig, trist i bland…

  1. MonasUniversum skriver:

   Vad gullig du är, tack!

   Men du, jag gjorde ett val: jag bestämde mig för att aldrig skriva om tråkigheter och därför har bloggen blivit min ventil. Herregud om alla skulle veta allt som händer runt omkring..

   1. AnnaKi skriver:

    Jo, jag vet…att man egentligen skulle bestämma sig för att skriva kuligheter, men jag har min blogg lite som en dagbok på något vis, så jäkla skönt…inte många läsare dock och det är kanske därför jag är så hemskt personlig…fast i bland kan jag glänsa lite med roligheter !, haha
    Tack för du inspirerar!!

 9. Anna Ling skriver:

  Jag känner igen det där! Jag har länge varit den enda som kan sätta ihop prismärkaren. Vi använde den inte till att prismärka, utan till att märka våra produkter med sekundär hållbarhetstid (muffins, donuts, sallad mm.) Numera har vi en superenkel maskin som nästan spottar ur sig klisterlappar, bara man slår in rätt bokstav… 🙂

  1. MonasUniversum skriver:

   Var jobbar du, Espresso House…i så fall kommer jag direkt!

   1. Anna Ling skriver:

    McD, Nybro… 3,5 mil utanför Kalmar… 🙂 Du är välkommen när som helst!

    1. Anna Ling skriver:

     Vår nya maskin kallas för SATO-printer, jag vet inte om det bara är McD som använder den. Ruskigt bra är den iaf! Den kan lagra olika produkter och för vår del – hållbarhetstider….

    2. MonasUniversum skriver:

     Ameh, det är ju för låååångt! Men är jag där nångång så lovar jag att komma förbi!

     1. Anna Ling skriver:

      Ja, och skulle ni behöva nånstans att sova – hör av dig, för jag har gott om sovplatser!!

 10. Ma1in skriver:

  Åh jag förstår helt klart frustrationen. Jag är tekniskt lagd men den där förbenade prismärkaren har jag haft ett antal arga monologer med. Det är hopplöst att försöka lista ut i vilka ”slingor” och åt vilket håll remsan ska läggas när apparaten har öppnats. Då kan man dessutom inte ens få hjälp utav hur den gamla remsan satt eftersom den ”avmonteras” delvis vid öppnandet.
  Tur det finns bruksanvisningar med detaljerade bilder…
  Jag lider med dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *