Stress och belöning

Sweet Lord som vi packade ordrar igår. Dock är det alltid mycket jobbigare att packa när maken är med och hjälper till eftersom han inte kan hantera stress över huvud taget plus att han alltid är helt handikappad och sällan klarar något helt på egen hand. Vi andra, av det motsatta könet, jobbar snabbt och effektivt. Just saying.

 

Efter jobbet åkte vi och hämtade en nyservad bil. Jag dumpade maken hos Zulle så att han fick lösa ut bilen, medan jag drog till Kindahls Dansskola för att hämta grejer som vi ska ha till helgens uppvisningar i en annan lokal. (Ni som vill komma och titta på riktigt duktiga tjejer och killar som dansar, KOM! Det kostar 100 kr för vuxna. Showerna är 12.00, 14.00 och 16.00 lördag och söndag, St Jacobis gymnasium i Vällingby.)

 

Med bilen full av grejer åkte jag till Stockholms bästa guldsmedsmästare, Matz Glinning. Han har butik inne i Sturegallerian men verkstad i Spånga. Det var flera av er läsare som rekommenderade honom för ett år sen när jag letade efter någon som var skicklig.

 

Efter att ha rotat igenom byrålådan efter gammalt guld åkte jag över till honom och han har sedan dess gjort flera grejer till mig. Igår hämtade jag ett halsband i guld som jag bett honom göra åt mig. IMG_1426Jag kan VARMT rekommendera honom och du behöver inte bo här för att kunna nyttja hans begåvning. Matz är extremt duktig på att komma med idéer och why not använda sig av Facetime om man bor annorstädes? Den här raringen kommer jag behålla tills jag trillar av pinn. Lätt!

 

Väry lycklig över mitt nya halsband åkte jag in till stan för att göra min andra Dermapen-behandling hos Jenny på FaceArtIMG_1411Hon började med att smeta ut … ähum … något i ansiktet.

 

Haha, kolla vad skelögd jag är! Så här ser jag alltid ut när jag är sjukt trött..IMG_1404Dermapen är precis som det låter; en penna med massor av nålar som gör hål i huden. Kletet hon smörjt in mig med tränger ned i huden och ökar kollagentillväxten. Det som i normala fall försvinner med åldern. Jag gör det här främst av två anledningar: jag vill ha en lyster i hyn och jag vill försöka få bort mina stora porer. (Läs mer HÄR om du är intresserad.) Om jag nu aldrig mer får/ska sola så kan jag åtminstone se bra ut i hyn!IMG_1408 Den här gången gick Jenny på lite hårdare och hon tog även hals och händer. IMG_1417Min hals är mitt enda stora jättekomplex. Hatar den.

 

Händerna börjar bli gamla så Jenny vill försöka fixa till dom så att de ser fräscha ut. Inte yngre alltså, men fräscha. IMG_1419IMG_1420Behandlingen gör inte ont, det sticker lite lagom ont-skönt och man känner att det ger effekt. Att Jenny tog i lite mer i ansiktet denna gång beror på att vi hon ska försöka få bukt med min pigmentering (små mörka fläckar som kommer … med åldern).

 

Behandlingen avslutas alltid med en lugnande mask. Superskönt.IMG_1424

Lagom röd i fejs och på hals åkte jag därifrån.IMG_1423 Nästa behandling är om 2-3 veckor.IMG_1428Enda nackdelen med den här behandlingen är att jag inte får använda TanCan på flera veckor. Det suger men jag är alltid noga med att göra exakt som Jenny säger.

 

Jag är SÅ glad över att jag hittat tillbaka till henne och jag är SÅ tacksam över att det var en av mina läsare, Tinna, som kopplade ihop oss för flera år sedan. Tinna bor i Italien och hon var hemma och hälsade på i Sverige. Kom förbi mig när vi hade vår pop up-butik i Bromma Blocks. Det var första gången vi sågs. När vi står där och pratar så ringer hennes syrra, som jobbar på Akademikliniken, och frågade om Tinna ville vara demopatient vid ett kundevent nästa kväll. ”Aldrig i livet” sa Tinna och lade på. Jag undrade om hon var helt felvaggad. ”Ärunte klok, hur fan kan du tacka nej?!” sa jag. Det slutade med att hon fixade så att jag blev demopatienten och behandlaren råkade vara ingen mindre än Jenny! Älskar trevliga sagor.

 

Anyhow. Jag åkte från Jenny till Bromma Blocks. Talibanen skickade dit mig med önskemål om nån sorts spray som håller sminket på plats en längre tid. De har ju en uppvisning på dansskolan i helgen och hon är med i alla shownummer.

 

Vidare därifrån till dyr-ICA för att hämta ut mina efterlängtade lampor från Ellos. Kom hem och hittade det här på köksbordet:IMG_1432Mycket bra grejer i månadens GlossyBox! Blev särskilt glad över att hitta Maybeauty’s produkter där. Good shit.IMG_1433

Packade upp lamporna som blev sinnesjukt snygga i matsalen! Blev så nöjd att det kittlade lite i Fiffi till och med. Nu ska jag bara byta ut alla möbler, sen är jag nöjd. IMG_143091-1458

Ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan maken noterar dom.

 

Som vanligt ägnas torsdagskvällar åt till att plocka och städa inför städerskornas ankomst på fredagar.

 

Jag har en taliban som är sin fars dotter i alla bemärkelser. Inte särskilt ordningsam med andra ord. Och lat när det kommer till att plocka undan efter sig. När hon inte vill ha något på sitt rum ställer hon ut det i vindstrappan utanför rummet.

 

I måndags upptäckte jag det här: ett glas och ett nedbrunnet ljus.IMG_1393”Du, vad gör det här i trappen?”

”Jag ska ta ner det”

”När då?”

”Mammaaa, sluta och tjata, jag s k a!”

V a r j e dag denna vecka har det låtit så här:

”Eh, dina grejer i trappen!”

”Jag vet, jag SKA!”

”Vad sägs om NU!”

”Nä, jag tar det när jag går ned sen.”

 

Igår kväll, fyra dagar senare gav jag upp och tog ned skiten. It’s the story of my life.

 

Fredag idag. Dagen tillbringas i Stockholms Konserthus för att lyssna på Hans Rosling, Fredrik Lindström m fl på Stora Inspirationsdagen

 

Den slutar kl 16.00 och då är det turbo ut till St Jacobis gymnasium för att ställa iordning allt inför helgens dansshower. Efter morgondagens föreställningar tar talibanen med sig 7 av sina danskompisar för övernattning. Tack gode Gud för att jag och maken tillbringar kvällen hos kompisar eftersom tjejernas kackel inte är nådigt.

 

Dagens mest spännande blir dock att jag och maken nu ska åka TUNNELBANA in till stan. Jag avskyr att åka kommunalt. Blir superstressad av alla människor som har bråttom.

 

Svårt att tro att jag är en tvättäkta söderböna va?!=)

 

 

1

13 responses to “Stress och belöning

 1. Ninni skriver:

  Ehhh…ooppsie…jag sa aldrig till att jag använde tan can när jag gjorde dermapen så hon kunde aldrig ge mig rådet att INTE använda den så det har jag ju gjort nu! HJÄLP…varför fick man inte använda den???

  1. monasuni skriver:

   Älskling, fick du ingen info med dig? Det står där! Dock står det 48 tim. (Även på hemsidan.)Hon gick djupare igår och vill därför att jag väntar längre. Onödiga bakterier..

 2. Tinna skriver:

  Harkel Pronto, preeeego. Härligt att du är glad över detta ”sliding door ögonblick”! Bacio

 3. Emma skriver:

  Jag ska åka tåg till Sthlm idag, anländer 15:38.. Min kompis kommer en timme senare, vet inte vad jag ska hitta på men jag kommer inte lämna byggnaden det kan jag ju säga… Hälsn. fjaskiga norrlänningen ??

  1. monasuni skriver:

   Haha, vilken otur att jag sitter fast i Konserthuset till 16.00..?

 4. Josefin skriver:

  Är det en kondom på dermapen? Ser ut som en som manick man gör vaginala ultraljud med.

  1. monasuni skriver:

   Haha, tänkte samma sak!

 5. Malin skriver:

  De där ”högarna” i trappen känner jag igen. Gjorde likadant då jag bodde hemma och då jag kom hem och hälsade på efter att jag flyttat hemifrån. Pappa brukade kalla mina högar för hässjor 😀 Men du, berätta mer om halsbandets design. Vad är det för stenar i hängena? Fint!!

 6. sophia skriver:

  Hoppas det är okej att jag frågar en fråga här? Jag behöver råd. … Jag har torrt jätte lockigt hår använder skit bra schampoo balsam och inpackning men min fråga är torkar mouse ut håret? Kan nån rekommendera nån bra mouse för torrt hår.

  1. Nina skriver:

   Använd oljeschampo!! Det är jättebra för mitt lockiga och frissiga hår!!

   1. sophia skriver:

    Vart hittar jag oljeschampoo? Vad använder du förut schampo?

    1. Nina skriver:

     Av en händelse fick jag se den på Rusta, av alla ställen och provade och den var jättebra! Den heter Argan oil of Marocco, av natural world, en blå flaska!! :o)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *