Söndagslufs

Igår hade jag en massa måsten men bestämde mig för att bara göra saker som var roliga. Som att åka och storhandla på CityGross. Älskar att göra det eftersom inte en jefel stör mig då!

 

Efteråt plockade jag upp maken på jobbet och åkte till Bromma Blocks. Hans glasögon har gått sönder och behövde fixas. Under tiden passade jag på att prova lite nya. Behöver köpa ett nytt par men har lite svårt att bestämma vilken färg. Funderar på att vara wild´n crazy och köra på rött i vår!IMG_2768IMG_2769Måste nog åka till en Synoptik där någon av mina Guatemalakompisar jobbar så får dom hjälpa mig att välja. Hörni, det börjar bli dags för er att råna grannen på glasögon, sno jobbarkompisens, låna morsans. Vi behöver MASSOR av glasögon till Nicaragua när vi åker nu i mars-april. M a s s o r.  Gå in HÄR och kollar vad din närmaste Synoptikbutik finns.IMG_2767Och HÄR kan du läsa mer om resan, om du inte har läst mig så länge.

 

Efter min flytt till nytt webbhotell i somras försvann alla mina foton i inläggen. Jag ska fixa till det och kommer börja med Guatemala-resan vi gjorde i april förra året. Jag vill att alla ni som är nya läsare här ska gå in och läsa dom inläggen. Då kommer ni förstå varför jag kommer tjata er gråhåriga om att lämna in glasögon. De måste vara hela. Vi tar GÄRNA emot solglasögon också. Vanliga alltså, inte bara med skärpa. Likaså solglasögon och vanliga glasögon för barn. I synnerhet solglasögon för barn. Please hjälp mig med det här. Förra vändan samlade vi in 47.000 par glasögon.

 

Dumpade maken på jobbet igen och åkte hem. Målade vår vidrigt fula tv-bänk som maken envisats med att vi ska behålla. Valnöt och ek är mest troligt det fulaste jag vet. IMG_2765..och eftersom jag är gift med någon som föredrar att jobba med Excelfiler framför att fixa grejer i hemmet tog jag tag i sladdproblemet bakom tv-bänken. Borrade upp ett par nya skenor. IMG_2777Nä, den i mitten är inte för kort, kabeln går inte att böja varför jag måste ha skenan lite kortare än vad som egentligen är estetiskt tilltalande. Det kommer dock inte att märkas bakom all skit som kommer stå framför..

 

Tog med mig skruvdragaren och gick upp till talibanen för att sätta upp tavellister. IMG_2772Vi har gjort en totalrenovering i hennes rum men saknar ett par saker innan det är klart och först då ska jag visa er hur fint det blev.

 

Härom dagen ringde hon och bad mig ta hem galgar från jobbet. Jag har flera hundra efter att vi hade en pop up-butik med kläder för några år sedan. Talibanen har fått för sig att alla galgar måste vara exakt likadana i hennes garderob.IMG_2773Tillbaka ned till vardagsrummet och vaxa in den nymålade tv-bänken. Måste vänta ett dygn innan jag kan ställa tillbaka prylarna. Blev väry happy över att ÄNTLIGEN bli av med den fula träfärgen. Nu ska jag bara ha ett nytt matsalsbord. IMG_6681Har fortfarande inte bestämt mig för vilket bord jag ska ha, däremot blir det dom här stolarna.

tuva-europa-version-ii-beige

Kvällen avslutades med att talibanen bjöd mig och maken på egengjord middag. Tabbouli med falafel och tzatsiki. Sjukt gott.IMG_2778

Jaha. Idag måndag. Ny vecka, nya möjligheter. Ikväll ska jag och bästa kompisen W på ”Nej till Cancer”-gala. Det visas i TV4 kväll så titta gärna. Überviktigt.

 

Men allra först ska jag till jobbet och börja preppa inför våra mässor som startar nästa vecka.

 

Älska livet liksom.

1

24 responses to “Söndagslufs

 1. Var kan Talibanen ha fått det ifrån, att bara ha likadana galgar???

  1. monasuni skriver:

   Hahaha????

 2. Nea skriver:

  Vill minnas att du inte gillade hundrummet på något hotell ni bodde på. Kommer du till Göteborg kan både du och hunden på lyxigt 🙂 http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.2952668-klart-fido-skall-bo-pa-lyxhotell

  1. Mona skriver:

   TACK för tipset!

 3. Annika K skriver:

  Falafel och Tabouli??? Bara grönsaker ju 😛

  1. Mona skriver:

   Visst är jag duktig!

   1. Annika K skriver:

    Jaaa!! Skitduktig ??

 4. Madeleine skriver:

  Varför målar du inte bara det matbord ni har! Sen finns det snygga nitar du kan spika runt om som en detalj. Väldigt snyggt blir det!

  Madde

  1. Mona skriver:

   Jag gillar inte benen på det. Vill ha lite kurvor..typ.. Sen är det där bordet svindyrt så målar jag det får maken en hjärtinfarkt på riktigt. Det är svensktillverkat och vi sålde sådana när vi hade möbelbutik förut. Vår egen design och just det bordet var vårt flaggskepp.

 5. Tina skriver:

  Jag lämnade en påse blandade glasögon till Synoptik i helgen!

 6. Emma skriver:

  Borra upp en skena ?? bränner du hem en film oxå och köper färdigKÖPTA köttbullar? ?????

  1. Emma skriver:

   För övrigt mycket snyggt med enhetliga galgar och såna tavelhyllor ? Själv är jag faktiskt inne på att köpa ett Ekbord till köket och matcha kökssoffan sen den målats vit med en ekskiva som lock. Mycket snyggt ??

  2. Mona skriver:

   JÄTTEkul! Skata!=))

 7. anni skriver:

  Mona måste fråga. jag har massvis med läsglasögon i olika styrkor jag inte använder men dom är köpta på typ öb och sådana ställen är sådana glasögon behövda med?

  1. Mona skriver:

   Jamen JAAAAAA, tack! Det viktiga är att dom är hela! Vi gav bort shitloads med läsglasögon!

   1. anni skriver:

    Men då blir det ju och rensa järnet här hemma då 🙂 Trodde inte ni behövde sådana men då slänger jag in ett par så fort det går. har säkert 20-30 par som inte används här hemma som man tappat bort och köpt nya och hittat dom gamla etc.

  2. Jag köpte 20 par på Ö&B och skänkte förra året! 🙂

   1. Mona skriver:

    …och jag är dig evigt tacksam för det!

 8. Anette i Malmö skriver:

  Hej. Ja, absolut tycker jag du ska satsa på färgade bågar, skitsnyggt på dej ju? Kram

 9. Alex skriver:

  De första bågarna passar dig utmärkt, men allt klär en skönhet❤️
  Ska piska på folk & se om jag kan få fram lite glasögon, har tre par här som åker?
  Lycka till med nya möbler?

 10. Sussi skriver:

  Sådär! Då har jag varit och lämnat in typ tio par glasögon från maken och mig. Expediten DOG när hon såg makens glasögon från millennieskiftet….Hon tyckte dom var SÅÅÅÅ snygga och ville behålla dom själv! Själv höll jag på att dö av skratt när han provade dom igår kväll. Och dom hade han på sig när vi gifte oss….Sen lämnade jag in några helt sprillans nya billighetsläsglasögon och dom blev så glada så! Känns bra att kunna göra en insats!!!

  1. Mona skriver:

   Tack snälla, snälla Sussi, med lite tur hittar vi en match make in heaven för makens glasögon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *