Ska jag bli skiträdd nu

Jag känner plötsligt en knöl stor som en ärta i armhålan.

Hur orolig ska man bli? Kan vi säga att det är en fettknöl?

Bra, då säger vi så.

(..och till er nytillkomna: jag har tejpade armar eftersom jag opererade bort gäddhänget för en månad sen)

Uppdaterat: jag ska ringa husläkaren i morgon.

0

18 responses to “Ska jag bli skiträdd nu

 1. Fröken S skriver:

  Fettknuta eller lymfknuta som svullnat lite (vilket kan hända ibland), om den inte ömmar. Ömmar den däremot lite så kan det vara en hårsäcksinflammation. En koll med vårdcentralen är mitt tips. Knutor och knölar ska alltid kollas upp!

  1. Helene skriver:

   Håller med fröken S. Efter som du är op i dina armar så tippar jag på en lymfa som jobbar lite hårt. Jag hade en hårsäck som jävlades. Inte trevligt men gick bort med antibiotika. Bara gå och kolla!

 2. Marie skriver:

  Hellre kolla en gång för mycket än en gång för lite. Har tyvärr tråkiga exempel på vad som kan hända om man inte kollar upp sådant i tid. Ring farbror doktorn.

 3. MariaiNorge skriver:

  Det kan vara att dina lymfkørtlar har reagerat efter op, men før sækerhets skull så ta kontakt m lækaren. Hoppas att det inte ær nåt att vara rædd før. Kram <3

 4. Petra skriver:

  Säkert är det en fettknöl, du ska inte stressa upp dig (lätt att säga, jag vet…), och ringa vårdcentralen och kolla upp den!

 5. Helen skriver:

  Har inom loppet av månader fått en sån liten ärta som växt till en pingisboll. I båda fallen senast idag har jag fått skurit upp och tömt dem på var. Inåtväxande hårstrå eller talgkörtelinflammation. Ofarligt men jobbigt för det gör ont. Om du kan se att det är rött på huden där, att ärtan liksom kommer utifrån så är det förmodligen detta. Sprita en kompress o tejpa på så kan den gå tillbaka. Annars bums till doktorn.

  Kram och tack för en bra blogg 🙂

 6. Nina skriver:

  Ring husläkaren i morgon bitti, bättre sade Tham sorry. Antagligen falskt alarm, men ändå.

 7. Eva-Lotta skriver:

  Ja gå nu…det är säkert bara en cysta…då punkterar man den (det gör inte ont alls,jag har gjort det 2ggr)…jag har haft 4 st i ena bröstet och 2 i det andra…plus på en del andra ställen…inget kul…för man oroar skiten ur sig innan man vet vad det är…men man ska alltid kolla!!! kram

 8. Mikaela skriver:

  Kolla upp fast det mest troligt inte är något, det är ju lika bra 🙂

 9. Marie skriver:

  Kolla upp !!! Kolla upp !!! Kolla upp !!!!!

 10. Anette skriver:

  Tycker nog att du ska gå o få det kollat så att vi kan utesluta ”farliga saker”. Hur går det med armarna förresten? Mindre ont nu? Ser bra ut! Kramar

 11. Isabelle skriver:

  Nej du ska inte bli rädd alls, det är jättevanligt. Men be din läkare kolla på den nästa gång du ska dit, helt ofarliga knölar kan också behöva tas bort. Kram.

 12. Carola skriver:

  Tror helt på att en lymfkörtel har svullnat upp tillfälligt. Kanske en infektion i kroppen…jag själv får lätt små ärtor både där och på halsen vid just det.

 13. En tjej som du känner, typ skriver:

  Själv så har jag helvetiskt smärta i bröstet och nära döden upplevelse. Cancer, hjärtfel å hela skiten. Visade sig vara en inflammation i bröstbenet (?) hinnorna (?) eller vad hon kallade det. Kom tillbaka igår, så nu tror jag att jag ska dö igen…

 14. Säpo frun skriver:

  Lyssna på alla som har som redan gett det kloka rådet att kolla det a.s.a.p! Annars kommer du att oroa dig ända tills du kollar det, eller hur? Jag är oxå sugen på att se en bild på dina ”nya” smalare armar!
  Kram
  Säpo Frun

 15. Jess skriver:

  Troligtvis som övriga säger, en lymf som jobbar lite extra. Som blivit lite irriterad och störd:-o
  Jag hade samma ”ärta” efter att jag opererat brösten . Men ring läkaren för säkerhetsskull:-))

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Mode, blandad smak

 16. Calilja skriver:

  Som alla andra säger – kolla upp det.
  Det är förmodligen bara en svullen lymfkörtel men det skall alltid tas på allvar. Och innan du blir alldeles tossig så försök känna igenom bröstet på samma sida ordentligt. Känner du ”ärtor” även där så är det viktigt att det kommer fram till läkaren.
  OM läkaren skulle säga via telefon att det inte är någon fara med tanke på operation etc. så tycker jag inte du skall nöja dig med det! Du behöver få det undersökt. Om inte annat så för din sinnesros skull.

 17. Helena skriver:

  Om knutan inte gör ont så skulle jag tippa på att det är en sutur som du känner av. Men som de andra har sagt, kolla upp det så du vet vad det är.

  Helena
  (op.ssk´n)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *