Dansbandsmusik och jag

Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig varit särskilt förtjust i dansbandsmusik. Jag är förvisso inte så intresserad av musik över huvud taget, men jag har tyckt att just dansbandsdravel varit aningens…ähum, ni kommer slå mig nu….töntigt. Ärketöntigt.

Men på senare tid, läs: året, så händer något när jag hör tv-reklam för den här typen av artister och deras skivor. Jag blir…ehh..glad. Fötterna börjar vifta i takt med musiken och jag kommer på mig själv med att tralla med.

TRALLA MED! Fattar ni läget?!

Herregudminskapare, vad ÄR det som händer?

7

22 responses to “Dansbandsmusik och jag

 1. Jessica skriver:

  Hahaha känner igen det där. Det är väl så när man blir till åren 😉

  Tack för en fantastisk blogg. Har läst den ett tag nu och skrattar ofta med dig. Dock första gången denna skåning lämnar en kommentar!

  Ha en härlig söndag i fin-hooden!

  1. MonasUniversum skriver:

   Välkommen kära du men jag hoppar över att läsa det där med att BLI TILL ÅREN!

   1. Jessica skriver:

    Ha ha ha det där med att vara till åren får man ta med en klackspark… Själv är jag 33 och kommer på mig själv att sjunga med och knäppa med fingrarna (bara en sån sak) när jag dansar, bäde till schlager och dansband! haha 🙂

 2. Lena skriver:

  Du håller på att bli gammal. JAG som är årsbarn med dig, men inte tycker om schlager alls, jag däremot är inte gammal 🙂

 3. Hanna skriver:

  Tant börjar bli gammal?;)

 4. Din fd vän i Södern skriver:

  Hur fan kan du dra alla låtar i mello över samma schlagerkam??? Jeeeeezz vad arg jag blir nu!!! Hade vi ens med EN schlagerlåt i år???? Det var mest ”radioreklampoplåtar”.
  Grr. Ta tillbaka det där NU!!!!!!

 5. Susjos skriver:

  Det är åldern kära du,åldern! Visst är det underbart!!!

 6. H skriver:

  Tror inte att det har med åldern i sig att göra utan snarare att det spelas ÖVERALLT, på radio, i tv, i affären osv. Tillslut blir man indoktorerad (stavas det så?) det nöter ner en helt enkelt. Så det är tur att dansbanden är bojkottade i de allra flersta medier. 🙂

 7. gudinnan skriver:

  Schlager kommer först sen kommer Lasse Stefans å husvagn…den dära turnén med maken närmar sig med stormsteg…

  1. Ma1in skriver:

   …och dansbandskryssningar..och dansvänliga skor och slut på att dricka skumpa eftersom det är vätskedrivande och istället hinka i sig vatten eftersom det blir så varmt att bugga hela eftermiddagar och kvällar..

 8. Ma1in skriver:

  Det måste bero på sömnbristen. Då kan man bli knasig i skallen.

 9. Trollet skriver:

  Åldern Mona…..det är åldern!!!!…….:) Welcome till närmare 50 än 40…..:)

 10. Kära Mona! Du börjar bli en riktig gammal kärring! Det är det som är förklaring.. Så sant som det är sagt!

 11. Jess skriver:

  Måååste ju vara för att du har fel fel fel radiokanal inrattad:-)) Byta och känn dig genast yngre….tja, alltså byta inte till Dansbandskanalen…:-o

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Ullaredshopping, bild:-)

 12. MonasUniversum skriver:

  Äh fy fan vilka jäva råttor ni är. JAG ÄR INTE GAMMAL!

  ALLS.

  1. Svedski skriver:

   Du kanske inte är gammal, bara lite äldre 😉

 13. Bisse skriver:

  Alltså har du inte dansbandsfilter i din radio? Prova med att spola öronen med bandit.se, hoppa dock gärna över reklamen.
  …herregud, dansband……

  1. MonasUniversum skriver:

   Du, finns det EN kanal jag hatar så är det just den! 20-åringen har den på, på jobbet varje dag och jag håller på att smälla av!

   1. Bisse skriver:

    Ahh, ja då var det förstås värre 😀 Vi lyssnar gärna på radio Guld på datorn, reklamen kan man ju skippa här också iofs 😀 Jag kör bandit på väg till och från jobbet, klart lagom dos per dag (2×15 min)

 14. Anna/PJAK skriver:

  Har inget med ålder att göra. Endast hjärntvätt. (Annars blir jag aldrig gammal och vi borde vara ungefär jämnåriga) Du får lov att tvätta hjärnan med lite bra musik några veckor nu 😉

 15. Ninnie skriver:

  Ett par år till så stampar du takten till Calle Jularbo och Harry Brandelius och sjunger glatt med i ”Gamla nordsjön”. DÅ snackar vi tantvarning!

 16. Victoria skriver:

  Jahapp, ett steg närmare att dricka kaffe ur kopp med snirkligt öra (på koppen alltså) och äta vetelängd. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *