Saker man inte vet om sina vänner

Gårdagen började med ett besök hemma hos en av dansmammorna. Talibanen tävlar i singeldans men också i grupp och nu skulle tjejerna prova ut sin nya gruppdräkt med accessoarer. IMG_4714IMG_4712IMG_4716Dumpade talibanen hemma efteråt och åkte till jobbet för att hjälpa till att packa tuppar som ska ut i butikerna. Det gick så där med ett trasigt revben så efter ett par timmar jag upp. Maken lastade bilen full med tuppar och jag drog ut till min favoritkund på Ekerö, Kingswood.IMG_4728IMG_4727

Annika ska öppna ytterligare en butik i Viksjö, en bit utanför Stockholm, och jobbar dygnet runt just nu.

IMG_4730Hon säljer SHITLOADS av våra tuppar så jag kommer mest troligt åka hit ett antal gånger de närmaste veckorna. …och man vet att man har bra kunder när kunden själv får lasta ur alla varor ur bilen. Jag kan inte bära ett skit med höger hand.

 

Hem och vila ett par timmar sen på med kvällsoutfiten;IMG_4736IMG_4737ÄLSKAR mina IOAKU-ringar (HÄR).

 

Middag hemma hos goda vänner för att se Melodifestivalen. Älska när kompisar har koll på vad man har för laster.IMG_4739

Talibanen såg extra mycket fram emot gårdagens deltävling eftersom en av hennes danslärare, Tomas Benstem gör de mesta av all koreografi varje år i Melodifestivalen, och igår skulle han dessutom vara med på scenen, med Linda Bengtzing.IMG_4750

 

Varje gång vi är hemma hos dessa kompisar beter sig Nisse som en trotsig 3-åring. Det är något i huset som stör honom för han blir skitjobbig. Skäller och vill ut. Igår blev han så jefla sur på mig att han lade sig under soffan och gav mig onda ögat.IMG_4754

Dom här kompisarna har vi känt i hundra år. Maken växte upp med värdinnan så det har blivit en hel del häng genom åren. När vi umgås brukar vi inte titta på tv och hemma hos dom har de tv-rummet i källaren. Huset har två badrum. Ett uppe på entréplan och ett i källaren. Igår behövde jag kissa och gick givetvis in i badrummet närmast tv-rummet. I det här huset bor de snart utflugna barnen på övervåningen. I det här huset har föräldrarna sovrummet i källaren och således är badrummet i källaren deras och icke barnens. I det här huset bor det två akademiker med ”viktiga” jobb.

 

Sätter mig och kissar och ser mig omkring. Ähum. Ankor. Ö.v.e.r.a.l.l.t.IMG_4760IMG_4761IMG_4759IMG_4764IMG_4762IMG_4763IMG_4758Jag har känt dom här tomtarna i 20 år och inte haft en aning om att de har en hel jefla ankfarm i källaren. Inser att jag för resten av livet kommer bli tvungen att köpa varenda anka jag ser framöver!

 

Idag skiner solen både inne och ute. I morgon börjar sportlovet här i Stockholm och talibanen håller på som bäst att packa för att åka ut till mormor och morfar i skärgården. Själv måste jag städa. Som vanligt. Jag är Plockchef i det här hushållet och det tar fanimej aldrig slut.

 

När jag har plockat färdigt ska jag ut till Jane och tanka lite kompiskärlek.

 

Vad ska ni göra idag?

2

28 responses to “Saker man inte vet om sina vänner

 1. Jesso78 skriver:

  På dagens agenda står fotbollsmatch! Syrianska-Djurgården i Södertälje. Blir hur mysigt som helst. Sol, fotboll, familj och fest. Barasåattduvet!

  1. Mona skriver:

   Asså, sol och familj är okej, men fuck fotboll! Ska väl vara för att det är Djurgården då … i så fall!

 2. Anne skriver:

  Kul med folk som samlar! Jag samlar på muminmuggar, såna som du kastade på tippen en gång i tiden. Galning.
  Vad jag ska göra idag? Jobba. Som alla söndagar sen november eller nåt.

  1. Mona skriver:

   Vad gör du då, och varför just söndagar? Och Muminmuggar är skitfula. Punkt.

   1. Ann-Sofie skriver:

    Du har fel! Punkt. Muminmuggar är jättefina ?

   2. Anne skriver:

    De är skitfina. Stjärnstopp!
    Jobbar som PA och arbetsledare. Har en vakant helg så jag kör dem tills vidare, har lediga vardagar istället.

 3. Smultronblomman skriver:

  Jag åker till Uppsala för att vara på plats hos kunden i morgon, på morgonen. Jag slöar hellre på ett par tåg i dag än stiger upp 4.30 för att ta morgonflyget och sedan knö mig på ett pendeltåg i morgonrusningen. En underbar dag, solen skiner från en molnfri himmel.

  ”Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinne!”

 4. Akå skriver:

  Jag har köpt hus och håller nu på att förbereda mig för fotografering och visning på min lägenhet. Fy sjutton vad man samlar på sig saker genom åren. Tur att blocket finns! Har sålt bort en massa extra möbler som bara tog plats, nu ska jag bara få plats med alla kartonger uppe i förrådet….jizzez! Sen kommer själva städningen, är en lortgris har jag märkt nu när man tittar i alla vrår.
  Blä!
  Kram på dig Mona!

 5. Bitta skriver:

  Jag går bara omkring och är så lycklig 🙂 Gjorde min tionde och sista kontroll efter cancer i veckan och blev friskförklarad 🙂 Det är inte mycket som slår den känslan kan jag tala om 🙂

  1. Mona skriver:

   Åh, GRATTIS Bitta!

   1. Bitta skriver:

    Tack 🙂

    1. Angel skriver:

     Grattis!!

     1. Bitta skriver:

      Tack

  2. Eb skriver:

   Vad HÄRLIGT! Stort grattis!

   1. Bitta skriver:

    Tack

 6. Bodil Hanson skriver:

  Flyger till Budapest, för några dagars seriös shopping och spabad …?

 7. AnnaG skriver:

  Ser ut som era vänner kan förse sig med ankor själva ; ))
  Imponerande samling, stort like för Drottningen!
  Idag blir det fika ute vid stugan, i uterummet, kan nog bli ganska skönt där. Gött!

  1. Mona skriver:

   Jo, men jag kommer ju fan inte kunna låta bli!

 8. Malin skriver:

  Sambon jobbar och jag följer med som sällskap. Vi ska sitta i Landsbro halva dagen. Hade hellre tagit en skogspromenad med picknick. Men äsch. En annan gång kanske.

 9. Helena skriver:

  Jag ska åka till min äldsta kompis grav, för det är hennes födelsedag i dag. Det är 16:e året jag åker till hennes grav, hennes sista födelsedag i livet var när hon fyllde 30, två veckor senare förlorade hon kampen mot fucking skitsjukdomen cancer.
  När jag kommer hem ska jag scrappa, because I’m worth it!

 10. Ragdoll skriver:

  Tvätt, tvätt och tvätt. Lite handling, lite bakning och så matlagning på det. Roligare än så blir det inte.

 11. Nelly skriver:

  Jag är så tvärtemot dig – Mona!
  Jag skulle så gärna vilja ha två Missoni-kuddar…var på NK igår men de fick vara kvar – så dyra (mo) (mo)
  Jag är en sån som jobbar på uppdrag o just nu har jag inget (det kommer). Men trots detta måste jag spara pengar istället för att köpa Kuddarna.
  Denna månad har lagt undan 10′ skulle ju kunna ta hälften o bli lite lycklig – men det gör jag inte – så idag sitter jag inne o år så tvärlåg|-O
  Du har ingen kompis som kan sälja kuddarna till lite humanare priser, ?

 12. annika skriver:

  Jag är så trött…Så jag gör så lite som möjligt. Stekt 2 kycklingfiléer i ugnen, dagens prestation.
  Jättetrött med stressbrus i öronen. Så då vet jag…vila, allt vad det går.

 13. Annika K skriver:

  Idag så görs så lite som möjligt.
  Jobbet väntar imorgon igen. 😛
  Annars så har helgen bestått av tvätta, tvätta och tvätta efter resan.

 14. Pudeltanten skriver:

  Varit i skidbacken….grillat lite korv i solen?☀️❄️

 15. Laila skriver:

  Måste bara säga:
  Inte undra på att Nisse är sur. Det är ju tomt i glaset ?? ?

 16. Ammi skriver:

  De kanske har något högfrekvent ljud i huset, mus-skrämmare kanske? Och Nisse hör eländet men inte ni.

 17. Anna/PJAK skriver:

  Njöt av solen. Varmt var det bara där det var lä men solen, solen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *