One little call made my day…not

Jag är aningens stressad och kan erkänna att gårdagen gick i panikångenstens tecken. På riktigt. För de som aldrig haft panikångest så kan jag meddela att det känns som om man ska dö fysiskt. Så varje gång det kommer nu så måste jag sätta huvudet mellan knäna och andas mig ur attacken. Not so nice.

Med andra ord så är jag lite lätt labil at the moment.

Kommer till jobbet strax före halv 7 och är heltaggad. Ny dag nya möjligheter. Eller ja, snarare bli färdig med broschyrhelvetet och se till att en del viktiga leveranser kommer iväg. Däremellan köra 20-åringen till Arlanda för 4 veckors bortovaro. Och lämna hjärtat i hennes resväska.

Så när maken ringer mig på jobbet nyss och eldar upp mig så går jag i taket på en tiondels sekund. Jag tappar all arbetslust what so ever. Och lägger ned allt.

Han blir inte Chef of the Year i år.. heller.

0

36 responses to “One little call made my day…not

 1. spenaten skriver:

  Men… varför svarade du ?!?
  Du VET ju att det INTE är viktigt 9 av 10 gånger.
  Din arbetsro är viktigare.
  Det borde maken respektera – idag i alla fall…

  1. MonasUniversum skriver:

   För att han var på väg till tandläkaren med talibanen och jag trodde han skulle prata om det…

 2. Veronica skriver:

  Du, en BAMSEKRAM får du av mig idag! Vet hur det är o ha panikångest och det är nog nåt av det värsta jag varit med om. O sen lämna iväg en av ungarna till en annan världsdel, näääeee!! Förstår att du känner så som du gör, men det är bara o försöka lita på att man gjort sitt bästa för att fostra o stötta dom till att bli sunda med bra värderingar. Mer kan man nog inte göra… Ha en bra dag o tack för att du gör min dag lite roligare med alla dina tokiga inlägg =O)!!

  1. MonasUniversum skriver:

   Tack Veronica. Från hjärtat.

 3. Ulrika skriver:

  Hoppas resten av dagen blir bättre och att dottern får en bra resa.
  Stor kram till dig och tack för bloggen!!!!

  1. MonasUniversum skriver:

   Tack Ulrika. Verkligen.

 4. Jeanette Blomdahl skriver:

  Fy fan vad jag älskar dig och allt du skriver, många gånger jag suttit på jobbet och gabskrattat rätt ut så mina kollegor tror jag är knäpp 😉

  1. MonasUniversum skriver:

   Tack, men just nu är det fan illa kan jag säga. Måste ha semester snart.

 5. taxichaffisen skriver:

  Andas in – andas ut
  Javisst ja, det kan du ju redan.
  😉

  Rätt var det är så vaknar du upp en morgon, och det är inte panik längre.
  På något sätt kom du ut på andra sidan.

  Förresten, jag visste inte att Maken var så bra i köket.
  🙂
  (Chef = Kock, Kökschef, Manager = Chef)

  1. MonasUniversum skriver:

   Haha, I wish!

 6. Anonym skriver:

  Hej…Kan du säga åt Peter o lägga ut ett cleringnr på kontot till barnhemmet…det funkar inte annars

  Vill inte regga mig o skriva där…vill vara anonym som givare.
  Tack på förhand

  1. MonasUniversum skriver:

   Messar honom direkt.

  2. ihemmetslugn skriver:

   Det är inbetalning till bankgiro och då finns det inte clearingnr för detta.
   (clearing finns till kontonummer, inte till BG eller PG konto)

  3. Också skänkt pengar skriver:

   Det är inget kontonummer ju, vanligt Bg som när du betalar dina andra räkningar.

   1. Anonym skriver:

    Men tack alla för svar…nu känner jag mig blond … ops…fixat o klart i alla fall.

 7. Sofia skriver:

  Hej Mona

  Jag brukar inte kommentera ofta, men kände att en hälsning var på tiden. Alltid lika kul att gå in på bloggen och upptäcka ett nytt inlägg. Jag jobbar natt och det är så mysigt att krypa ner i sängen på morgonen och gå in på bloggen trots att ögonen går i kors :). Morgonen kan inte bli bättre med att få somna in med ett leende på läpparna.

  Kram Sofia

  1. MonasUniversum skriver:

   Åh vad det är många som är snälla idag, tack!

 8. Kajsakatt skriver:

  Du är iaf årets chef 🙂

  1. MonasUniversum skriver:

   Åh, du är världens bästa, tack!

   Du vet ju hur det är..

   Och det vore bra om N kommer hem snart så att du kan komma hit!

   1. Kajsakatt skriver:

    Kommer imorgon 🙂
    Nu e ja klar i Täby 🙂

 9. Marie skriver:

  Ramlade in på din blogg, du skriver på ett härligt sätt. Ha en bra dag

  1. MonasUniversum skriver:

   Tack! Och välkommen tillbaka!

   En bra dag önskar jag dig också!

 10. Annika skriver:

  Skicka honom hit, bästa kurserna ever för chefer, ledare, well människor överlag: http://www.tuffledarskapstraning.se/

  Kram, ta hand om dig! Om du hinner…

  1. MonasUniversum skriver:

   Måste in dit och kolla, tack!

 11. Lisbeth skriver:

  Här har du en till som har panikångest. Har du provat att andas i en papperspåse hjälper mig väldigt bra. Hörde en smäll i morse och tänkte att nu brast Monas Hjärta. Tänker på dig i dag och du: En lycklig och nöjd dotter= en nöjd mamma Vet att jag säger det här men att jag inte levde efter det när dottern åkte iväg. Men en lite tröst hoppas jag du kan finna i orden

  1. MonasUniversum skriver:

   Åh vad dina ord gör mig glad. Och TACK för tipset. Har fixat en papperspåse här på kontoret nu.

 12. Eva-Lotta skriver:

  Panikångest är inte att leka med…jag hade det i 10 år…men nu är det nästan borta…bara så att du vet,det kan gå bort bara av sig själv…men det tog 10 år:))

 13. Ett ord på vägen. skriver:

  Till Maken:
  Du måste börja tänka.
  Det här går inte längre. Även om du (möjligtvis) menar väl med dina samtal så VET du också att det stjälper oftare än de hjälper.
  EN regel från och med nu, precis nu: du får 3 samtal om dagen. Mellan dessa samtal gör du en lista där du skriver vad du vill prata om och innan du ringer ditt samtal så går du igenom listan och rannsakar den, är det nödvändiga punkter eller kan jag faktiskt svara på något själv.
  Sen ringer du, lugn och sansad går igenom punkt efter punkt.
  Glömmer du att säga något får du vänta med det till nästa samtal.

  Bryter du mot det här får du sova i Talibanens lekstuga.

  1. MonasUniversum skriver:

   Thank you dear, du om nån vet ju hur det är!

  2. Hebba skriver:

   Jag klickar gilla….

  3. Softar på soffan skriver:

   Hur har det gått?

 14. Tips... skriver:

  Ett tips för naturlig lindring av oro, stress & ångest… gå in på http://www.aromacreative.se och läs om ”akutdroppar/akutspray” – Five Flower Remedy från Dr. Bach blomsterterapi. Jag har haft dropparna för flera år sen med gott resultat. Igår beställde jag sprayen. Jag lovar… det hjälper & lugnar… mig i alla fall ;-)!

  Ett litet tips!
  Kram

  1. MonasUniversum skriver:

   Går in och beställer på en gång, tack!

  2. Hebba skriver:

   Jag testar också beställde nu!

 15. Fröken Hulda skriver:

  Panikångest är INTE att leka med. De riktiga attackerna klarar jag mig bra ifrån numera… men ångestsymtomen attackerar flera gånger i veckan och jag är sååååå j*a trött på eländet

 16. Hebba skriver:

  Andas Mona andas….kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *