24 responses to “On my bucket list

 1. Ing-Marie Johansson skriver:

  Har varit och kollat på sumobrottning i Tokyo. Hur kul som helst! 😀

  1. Mona skriver:

   Skojar du, FYFASEN vad jag blir avundsjuk!

  2. B-M skriver:

   Ing-Marie: du kanske har något tips på hur/var man bokar biljetter till någon match i Tokyo? Jag kan inget om det, men skulle vara en häftig upplevelse när jag är där!

 2. B-M skriver:

  Jag åker till Tokyo i september! Kanske ska kolla upp om det går att få biljetter till sumobrottning 🙂

  1. Mona skriver:

   Va, vad ska du göra där?!

   1. B-M skriver:

    Min minsting pluggar japanska där sen förra hösten. Gissa om det var ångest att släppa iväg honom till andra sidan jordklotet?? Thank god for Skype!

 3. Birgitta skriver:

  Ett av mina syskonbarn tillbringade 4 månader i Japan. Hon gick på språkskola, men de gjorde mycket annat också och Sumonbrottnimg var en av de saker som hon berättade om som de upplevde och fick vara med om

 4. Norpan skriver:

  Högst otippat. Hade kunnat tänka mig konståkning med bling-dräkter, men inte detta 🙂
  Nu ser jag bara framför mig hur du börjar sälja ”sumo-dräkter” som är blingade a la Mona? För med din bling-maskin blir ju det en kanonbuisnessidè ;-D

 5. Nilla skriver:

  Ärligt talat så trodde jag inte att det var nån som tittade på det 😉

 6. Veronica skriver:

  Har en kompis som är sumospecialist, svenska. Hon har tom suttit som expertkommentator på Eurosport och bott i Japan i många år, så hon pratar flytande japanska. Kanske ska åka ihop 😉

  1. Mona skriver:

   Va, henne vill jag känna!

 7. Bodil skriver:

  Med all respekt för att smaken är delad så undrar jag vad som tjusar dig med denna sport.
  För det är väl en sport?
  Har själv kämpat mig igenom att titta på två fotbollsmatcher i EM och kan inte på något sätt förstå varför det ligger så otrolig mycket pengar, makt och publikt intresse i denna boll-jagande verksamhet. Din käre make kanske kan ge ett svar på det?

  1. Mona skriver:

   Reglerna. Jättemärkliga. Och träningen inför varje tävling. Och hur håret måste se ut. Vad beträffar fotbollen så är det ju allmänintresset som gjort det så stort.

 8. Grethe skriver:

  Fy fan vad äckligt feta gubbar som knappt kan röra sig men smaken är som baken. DELAT.
  Nu får jag väl fy för detta skulle ju in kommentera men var tvungen. Ha en bra sommar.

  1. Mona skriver:

   Varför skulle du få fy? Faktum är att det är superintressant och då det är en ”sport” som funnits i många, många år så är traditionen och reglerna kring det mycket fascinerande. Ha en bra sommar du också Grethe.

  2. Grethe skriver:

   Mona jag vågar inte säga vad jag tycker for du har inte tolerans mot negativa kommentar
   Älskar dig
   Kram

   1. Mona skriver:

    Grethe, h u r kan du säga så? Gick igenom dina kommentarer nyss där jag förvisso noterar att 75% av dom är negativa. Alla dom bemöts med konstruktiva svar från min sida. Att du skriver som du gör nu beror b a r a på att jag inte delar din uppfattning i dina kommentarer. Att jag inte håller med dig är inte detsamma som att jag inte tål kritik. Jävla skillnad!😄

 9. Annica skriver:

  Haha, du är full av överraskningar 🙂 Själv har jag aldrig ens tänkt på att de är en sport, än mindre att de visas på TV

 10. Bondens fru skriver:

  Jag har ju läst din 50-lista i ett gammalt blogginlägg, så nej, jag är inte förvånad. Själv skulle jag vilja gå på något så töntigt som wrestling (sånt där med drama i, det har tilltalat mig sen barnsben) och sen formel1. Större chans att det sistnämnda sker eftersom det även tilltalar Bonden.
  /hälsningar från ett mycket varmt Italien.

 11. O. skriver:

  Alltså, hahaha, ja jösses vad smaken är som baken. (Fånigt uttryck för övrigt, men kunde inte låta bli i detta sammanhang. 😉 )

  Själv byter jag kanal när det är sumos:ar i ngn byggreklam för att jag tycker de ser så groteska ut. Alltså, näe, det är inte fetman, det är kanske att deras ‘vad-de-nu-heter-blöjor’ stör mig, tycker de är sååå uschiga!

  Men ha så kul! 😉 😀 😀
  Och TUR att smaken är olika.

  1. Pudeltanten skriver:

   Ja, precis – det är ”blöjorna”! Och när dom rör på sig, eller ramlar omkull, så är jag l i v r ä d d för….vad jag ska råka se.

   1. O. skriver:

    hahahaha! De är nog rätt insynsskyddade de där blöjorna tror jag, så det är nog ingen fara, haha, roligaste kommentaren! 😀 😀
    Men som du säger, bara de rör sig… hua! Jag byter kanal direkt!

 12. Mammy skriver:

  Att se sumobrottning är en av mina högsta önskningar också!
  Brukar kolla på Eurosport när de sänder turneringar. Mycket intressant! 👍🏻

 13. Annelie Åsberg skriver:

  Satt en hel jul o nyårshelg för längesedan och kollade på detta helt uppslukad 🙂 !! Vette fan varför men det är som världen liksom helt plötsligt stannar av……inget spring o rus o ont i benen 🙂 !! Men som sagt jag fattade aldrig riktigt vad det gick ut på men häftigt är det. Däremot HATAR jag reklamen som finns med sumobrottare för där är de inte i sitt rätta element och då blir det bara äckligt!!! Packa på ordentligt nu så jag får mina handdukar….längtar…. 🙂 !!! Må så gött!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *